3 συμβουλές για να γράψεις την τέλεια εργασία

3 tips για φοιτητικές εργασίες

H oμάδα της izipen μετά από έρευνα σε διάφορες πηγές που έχουν να κάνουν με την ακαδημαϊκή ζωή, τις φοιτητικές εργασίες και την επιτυχία όλων των μαθητών, σου παρουσιάζει 3 βασικά tips για μια σωστά δομημένη εργασία για άριστα! Ο στόχος που πρέπει να ακολουθήσεις για να συντάξεις μία σωστή πτυχιακή εργασία αλλά και όχι μόνο. Κι αν τελικά ο φόρτος είναι μεγάλος οι writers μας θα γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοι σου…

Συμβουλή #1

Ανέπτυξε την απάντησή σου με δικά σου λόγια

Θα πρέπει να έχεις κρατήσει σημειώσεις από τη μελέτη του υλικού σου. Αν οι σημειώσεις είναι καλές, θα είναι σίγουρα και αποτελεσματικές. Μη διστάσεις να τις χρησιμοποιήσεις στη γραπτή εργασία σου. Η σκέψεις σου θα αναπτυχθούν πολύ καλύτερα εάν ακολουθήσεις τα δικά σου λόγια και τις δικές σου εκφράσεις. Αυτός είναι ασφαλώς και ο καλύτερος τρόπος να θυμάσαι τις αναπτύξεις του γνωστικού αντικειμένου των κεφαλαίων που μελετάτε. Χρησιμοποίησε τα επιχειρήματά σου και τις σκέψεις σου με ένα δομημένο τρόπο. Σου φαίνονται όλα αυτά κάπως χαοτικά;

Συμβουλή #2

Απάντησε με ακρίβεια στο θέμa

Είναι σύνηθες στην εκπαίδευση από απόσταση ο φοιτητής να μην καταλάβει με ακρίβεια το τι ζητάει η γραπτή εργασία. Διάβασε με προσοχή τον τίτλο για να σιγουρευτείς για τις απαντήσεις που θα πρέπει να δώσεις. Οι τίτλοι των γραπτών εργασιών, πολύ συχνά και του τελικού διαγωνίσματος, μπορούν να απαντηθούν με πολλούς τρόπους. Άλλες φορές παραπέμπουν στο υλικό που έχετε μελετήσει σε συνδυασμό με βιβλιογραφία, άλλες φορές σε σύνολο δραστηριοτήτων με συνδυασμό στατιστικών πινάκων, άλλες φορές σε σύνθεση διαφόρων απόψεων με αναφορά σε παράλληλα κείμενα κ.α. Μην ξεχνάς για κάθε απορία οι #iziWriters μας είναι εδώ για να σε βοηθήσουν!

Συμβουλή #3

Οργάνωσε δομημένα την ύλη που θα αναπτύξετε

Τις περισσότερες φορές οι τίτλοι των γραπτών εργασιών σας παραπέμπουν σε περισσότερα από ένα κεφάλαια. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις μια σύνθεση από το υλικό που έχετε μελετήσει – ενδεχομένως και άλλο υλικό – και να δώσετε μια δομημένη απάντηση. Να θυμάσε ότι ο καθηγητής σου θα αξιολογήσει και άλλες εργασίες. Για να το κάνει σωστά θα πρέπει κάθε φορά να ξεκινά από την εισαγωγή του κειμένου. Τη δική σου πρωτότυπη εισαγωγή. Το κείμενο λοιπόν θα πρέπει να ακολουθεί μια λογική σειρά, η οποία θα επεξηγεί και θα οδηγεί τον καθηγητή στους δικούς σου συλλογισμούς. Όσο πιο εύκολα καταλάβει τη δομή και οργάνωση του κειμένου σου, τόσο πιο θετική θα είναι η προσέγγισή του στην αξιολόγηση της γραπτής εργασίας σου.

 Πως γράφουμε μια εργασία;


 Θα πρέπει να είσαι σαφής, να έχεις ευκρίνεια στο λόγο σου και να επεξηγείς τους συλλογισμούς σου με τρόπο που να είναι κατανοητός.

 Θα πρέπει να τεκμηριώνεις αυτά που γράφεις. Είτε πρόκειται για δικές σου ιδέες, είτε για ιδέες άλλων.

 Θα πρέπει να είσαι σε θέση να αξιολογείς ή να συγκρίνεις απόψεις και θεωρίες, όταν αυτό σας ζητηθεί και να τις χρησιμοποιείς για εμπλουτισμό του κειμένου σου.

 Να προσδιορίζεις με ακρίβεια τις έννοιες λέξεων και φράσεων.

 Πάντα θα πρέπει να χρησιμοποιείς και να οικοδομείς τα κατάλληλα επιχειρήματα.

 Θα πρέπει πάντα να καταλήγεις σε τεκμηριωμένα συμπεράσματα.


Αν όλα αυτά σου φαίνονται πολλά, απλά μπες στo www.izipen.gr και ανάρτησε μία παραγγελία με τις απαιτήσεις της εργασίας σου. Έπειτα διάλεξε εύκολα και γρήγορα ανάμεσα από τους διάφορους έμπειρους writers μας για να σου παρέχουν βοήθεια με κάθε είδους φοιτητική εργασία. Take it izi, λοιπόν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.