Όταν o κ. Νίκος αποφάσισε να “εξαγοράσει” την iziPen.

iziPen is not for sale

Με αφορμή ένα email που δεχτήκαμε από τον κ. Νίκο Π. για την “εξαγορά” της ιστοσελίδας iziPen, πήραμε την πρωτοβουλία να ζητήσουμε από τον Κωνσταντίνο (συνιδρυτή της iziPen) να μας επιτρέψει να δημοσιεύσουμε την απάντηση του στο Blog μας. Θεωρήσαμε την σαρκαστική αλλά και με έξυπνο χιούμορ απάντηση του στην  λέξη “εξαγορά”, απαραίτητο θέμα για να αναρτηθεί ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα άρθρα του Blog μας.

Μήνυμα Εξαγοράς iziPen

Ο Κωνσταντίνος είναι ένα νέο παιδί που ξεκίνησε την ιδέα του iziPen όταν ακόμα η ιδεολογία της εξελίσσονταν μόνο εντός του πανεπιστημίου του. Μεγαλωμένος στην Αθήνα και παίρνοντας την απόφαση να σπουδάσει στην Αγγλία, ο ίδιος άφησε τη χώρα μας με ελάχιστες γνώσεις Αγγλικών και χωρίς τα απαραίτητα χρήματα για την κάλυψη των βασικών εξόδων του. Έτσι λοιπόν από το δεύτερο κιόλας μήνα σπουδών, ξεκίνησε την πρώτη του part-time δουλειά σε ένα εστιατόριο και ταυτόχρονα μελετούσε την Αγγλική γλώσσα παράλληλα με τις σπουδές του. Μη έχοντας τον κατάλληλο χρόνο να ολοκληρώσει όλες τις φοιτητικές εργασίες του εντός προθεσμίας, οι υποχρεώσεις για την επιβίωση αυξάνονταν και έτσι ξεκίνησε το σχέδιο της απόλυτης ‘σωτηρίας’ για να καταφέρει να περάσει όλα τα μαθήματα του.

Η φιλοσοφία της iziPen ξεκίνησε όταν ο Κωνσταντίνος και η παρέα του από το πανεπιστήμιο αποφάσισαν να μοιράσουν τις εργασίες τους και να τις κατατάξουν σε κατηγορίες  ανάλογα με την ειδικότητα του καθένα. Ως αποτέλεσμα θα κατάφερναν να κερδίσουν περισσότερο χρόνο για την επιμέλεια των πτυχιακών τους, ολοκληρώνοντας και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους. Σε λιγότερο από τρεις μήνες οι φοιτητές είχαν καταφέρει να ολοκληρώσουν περισσότερες από 9 πτυχιακές, 6 παρουσιάσεις και 3 στατιστικές αναλύσεις, καθώς κέρδιζαν πολύτιμο χρόνο με την ανάθεση κάθε θέματος στο κατάλληλο μέλος της ομάδας. Πολύ σύντομα η ιδέα διαδόθηκε και σε περισσότερα πανεπιστήμια σε Αγγλία και Η.Π.Α. όπου και το 2014 ιδρύθηκε επίσημα η πρώτη εταιρία με γραφεία σε Ευρώπη και Αμερική.

Όπως μπορούμε να καταλάβουμε από τις παραπάνω πληροφορίες μπορεί η απάντηση του Κωνσταντίνου να ήταν κάπως υπερβολική στο email του, αλλά δεν παύει να κρύβει μία αλήθεια για την σκληρή δουλειά και το μεράκι που έχει αφιερώσει με την ομάδα του για το στήσιμο του iziPen τα τελευταία χρόνια:

«Το izipen.gr μαζί με τα άλλα τρία αδέρφια του διαφορετικής εθνικότητας, είναι μέλη της οικογένειας μας και κομμάτι της ζωής μας. Έχουμε αφιερώσει ατελείωτες ώρες με προσοχή, φροντίδα και αγάπη, για να δημιουργήσουμε και χτίσουμε την ιστοσελίδα μας σαν δικό μας παιδί, προπάντων  το izipen.gr που έχει αποκτήσει και αναπτύξει το δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα.»

Ωστόσο χωρίς taboo και ντροπές και προσβεβλημένος από τον τρόπο προσέγγισης, στην παρακάτω φωτογραφία ο ίδιος χλευάζει το αίτημα του κ Νίκου και ζητάει ως αμοιβή 10.000,000€ (δέκα εκατομμύρια ευρώ) για την “εξαγορά” της ιστοσελίδας! Κάπου εδώ και “κρυφακούγοντας” συζητήσεις από την τεχνική ομάδα iziPen, μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι οι ίδιοι απολαμβάνουν τα εβδομαδιαία online meetings με τον Κωνσταντίνο και εκτιμούν την ευγενικότατα αλλά και το χαρισματικό χιούμορ του που ποτέ δεν προκαλεί την παραμικρή παρεξήγηση.

Αξία ιστοσελίδας iziPen - 10.000.000€Εάν ανατρέξετε στη σελίδα Συχνές Ερωτήσεις, θα καταλάβετε πως σε αντίθεση με τα υπόλοιπα φοιτητικά φροντιστήρια, οι υπηρεσίες της iziPen δεν αποσκοπούν στην εκμετάλλευση των writers και την εξαπάτηση των φοιτητών. Η πλατφόρμα μας είναι ανοιχτή για όλους τους σπουδαστές και συγγραφείς και όλες οι υπηρεσίες μας παρέχονται εντελώς δωρεάν. Στόχος μας είναι κυρίως η βοήθεια και υποστήριξη φοιτητών που δεν έχουν χρόνο για τη συγγραφή όλων των εργασιών τους λόγω υποχρεώσεων, αλλά και αυτών που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις συγκεκριμένων εργασιών. Χωρίς να κερδοσκοπούμε από τη συνεργασία μας με τους writers, όλοι οι σπουδαστές κάθε ακαδημαϊκής σχολής μπορούν να λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή τιμή για την επιμέλεια της φοιτητικής εργασίας τους, αλλά και να έρχονται σε προσωπική επαφή με τους συγγραφείς χωρίς τη δική μας μεσολάβηση.

Το συγκεκριμένο άρθρο έχει γραφτεί προς τιμή του Κωνσταντίνου με αγάπη από όλη την ομάδα της iziPen και την υποστήριξη μας σε κάθε του κίνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.