Αναζήτηση εργασίας μετά την αποφοίτηση σου

Οδηγός αναζήτησης εργασίας στο ίντερνετ

Επιτέλους μετά κόπων και βασάνων απόκτησες το πολυπόθητο πτυχίο σου. Συγχαρητήρια! Και τώρα πώς βρίσκεις τη δουλειά που θέλεις; Η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία εύρεσης εργασίας είναι μια πλήρης απασχόληση από μόνη της καθώς χρειάζεται να αφιερώσεις πολλές ώρες καθημερινά προκειμένου να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Παρακάτω αναφέρουμε τα πιο βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις προκειμένου να προετοιμαστείς για την επόμενη συνέντευξή σου αλλά και τις πιο έγκυρες πηγές αναζήτησης εργασίας.

Εστίασε στο επάγγελμα που σε ενδιαφέρει περισσότεροεύρεση εργασίας στο διαδίκτυο

Πριν ξεκινήσεις με την αναζήτηση εργασίας, αφιέρωσε χρόνο για να αναλογιστείς τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες σου και το είδος της δουλειάς που σου αρέσει να κάνεις. Όσο καλύτερα γνωρίζεις τον εαυτό σου, τόσο πιο πιθανό είναι να βρεις μια νέα δουλειά που θα σου παρέχει μεγαλύτερη ικανοποίηση. Επομένως, θα πρέπει να δώσεις απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Τι θέλω από μια δουλειά; Τι είναι το πιο σημαντικό για εμένα, τα χρήματα, οι συνθήκες της δουλειάς, η τοποθεσία, ή η εταιρική κουλτούρα; Οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να εστιάσεις στο στόχο σου.

Προσάρμοσε το βιογραφικό σου για κάθε θέση εργασίας

Πολύ σημαντικό βήμα! Το βιογραφικό σου αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα εργαλεία αναζήτησης εργασίας. Είναι η διαφήμιση του εαυτού σου. Δεν υπάρχει πιο σίγουρο βήμα αποτυχίας ευρέσεως εργασίας από το να στέλνεις το ίδιο βιογραφικό σε όλες τις αγγελίες εργασίας. Για κάθε νέα θέση εργασίας χρειάζεται να προσαρμόσεις το βιογραφικό σου ώστε να καλύπτει αυτά που ζητούνται από κάθε θέση. Επίσης, το βιογραφικό σου θα πρέπει να περιλαμβάνει ποσοτικοποιημένα επιτεύγματα σου σε προηγούμενες θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τη δουλειά για την οποία θέλεις να υποβάλλεις αίτηση.

Τέλος, μελέτησε τις λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιούνται στην περιγραφή της εργασίας και βεβαιώσου ότι τις έχεις συμπεριλάβει στο βιογραφικό σου (με την προϋπόθεση ότι κατέχεις την ανάλογη εμπειρία, φυσικά). Ποτέ μην γράψεις ή αναφέρεις ψευδή ή άσκοπα χαρακτηριστικά και γεγονότα απλά για να «φουσκώσεις» το βιογραφικό σου και να εντυπωσιάσεις τους μελλοντικούς εργοδότες σου. Μπορεί να ακούγεται δελεαστικό σαν ιδέα αλλά υπάρχει το ρίσκο να εκτεθείς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ή ακόμα και να χάσεις μία δουλειά που μόλις απέκτησες με αρνητικές συνέπειες στο επαγγελματικό προφίλ σου. Κύριος στόχος σου είναι ο υπεύθυνος προσλήψεων να πρέπει να γνωρίζει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ότι έχεις τις δεξιότητες που αναζητά αλλά και να μπορείς να του αποβάλεις κάθε αμφιβολία από κοντά.

Δημιούργησε ένα ευπαρουσίαστο και ορθογραφημένο βιογραφικόΔημιούργησε το βιογραφικό σου

Σε μία έρευνα που διεξήχθη σε 300 υπεύθυνους προσλήψεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι μισοί από τους συμμετέχοντες ανέφεραν ότι απορρίπτουν κατευθείαν ένα βιογραφικό του οποίου τα περιεχόμενα δεν είναι δομημένα με μια λογική σειρά όπως επίσης περισσότεροι από τους μισούς απορρίπτουν ένα βιογραφικό με συντακτικά και γραμματικά λάθη. Επομένως, είναι προφανές ότι το βιογραφικό σου θα πρέπει να είναι άψογο εμφανισιακά αλλά και να μην έχει γραμματικά και συντακτικά λάθη. Αφιέρωσε χρόνο στο να διαβάσεις το βιογραφικό σου πολλές φορές και να διορθώσεις τυχόν λάθη πριν το στείλεις σε κάποια αγγελία εύρεσης εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση που δυσκολεύεσαι με τη σύνταξη του βιογραφικού σου, μην ξεχνάς πως οι ειδικοί εκπονητές μας είναι εδώ για να σε βοηθήσουν με μεγάλη εμπειρία στη δημιουργία βιογραφικών αλλά και μία επαγγελματική συνοδευτική επιστολή. Με περισσότερους από 650 ακαδημαϊκούς συγγραφείς καταφέρνουμε καθημερινά να υποστηρίζουμε φοιτητές και επαγγελματίες με την εκπόνηση εργασιών οποιασδήποτε φύσης.

Οι πιο χρήσιμες ιστοσελίδες ευρέσεως εργασίας στην Ελλάδα

Ευτυχώς οι καιροί που ο υποψήφιος εργαζόμενος έπρεπε να μαζέψει όλες τις εφημερίδες αγγελιών και οπλισμένος με υπομονή έπρεπε να διαβάζει μία μία τις αγγελίες για να σημειώσει αυτές που τον ενδιαφέρουν έχουν πλέον ξεπεραστεί. Πλέον, στην εποχή της τεχνολογίας και της ψηφιακής πληροφόρησης έχουν δημιουργηθεί για εμάς πλατφόρμες οι οποίες μας βοηθούν απλά και γρήγορα να βρούμε τις αγγελίες που μας ενδιαφέρουν από την άνεση του καναπέ μας. Παρακάτω αναφέρονται κάποιες από τις ιστοσελίδες ευρέσεως εργασίας στην Ελλάδα που θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες στις αναζητήσεις σου.

Ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας

Γραφείο Διασύνδεσης Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Παρόλο που ξεκίνησε ως μια απλή ιστοσελίδα η οποία είχε σκοπό την ανεύρεση εργασίας στους απόφοιτους του πανεπιστημίου, έχει πλέον μετατραπεί σε μια από τις πιο ενημερωμένες πλατφόρμες ευρέσεως εργασίας σε όλους τους τομείς εργασίας. Η συγκεκριμένη σελίδα είναι πολύ εύκολη στη χρήση της και μπορείς να κάνεις αναζήτηση για προκηρύξεις δημοσίου αλλά και για αγγελίες σε φορείς (π.χ. ιδιωτικούς, Μ.Κ.Ο. και εκπαιδευτικούς). Ένα από τα πλεονεκτήματά της έναντι των άλλων ιστοσελίδων είναι ότι μπορείς να αναζητήσεις εργασίες και στον ερευνητικό τομέα.

LinkedIn

Το Linkedin είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό δίκτυο παγκοσμίως, αν και έχει μόλις λίγο καιρό που έγινε δημοφιλές και στην Ελλάδα για τη δημοσίευση αγγελιών εργασίας, είναι περισσότερο εστιασμένο στα ατομικά επαγγελματικά προφίλ. Παρόλα αυτά, οι περισσότερες πλέον (αν όχι όλες) εταιρίες χρησιμοποιούν ευρέως το LinkedIn ως μέσο εύρεσης προσωπικού διερευνώντας τα επαγγελματικά προφίλ των υποψηφίων εργαζομένων. Μάλιστα, σε μια έρευνα το 2016 βρέθηκε ότι το 87% των υπεύθυνων προσλήψεων των εταιριών χρησιμοποιούν το LinkedIn για να βρουν το κατάλληλο υποψήφιο. Επομένως, αυτή η πλατφόρμα αποτελεί ένα πολύ δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης και εύρεσης εργασίας κυρίως στον επιχειρηματικό κόσμο με πολλές αξιόλογες ευκαιρίες στο κομμάτι του Business. Το μυστικό της επιτυχίας σου στο LinkedIn είναι να δημιουργήσεις ένα δυνατό προφίλ το οποίο θα πρέπει να διατηρείς συνεχώς ενημερωμένο όπως και με το προσωπικό προφίλ σου στο Facebook.

Kariera

Το kariera αποτελεί μια πλατφόρμα στην οποία μπορείς να δημιουργήσεις λογαριασμό και να φτιάξεις το προφίλ σου. Μέσω του λογαριασμού σου θα μπορείς να αναρτήσεις το βιογραφικό σου ώστε να είναι εμφανές στους υποψήφιους εργοδότες. Η αναζήτηση θέσεων εργασίας γίνεται με βάση την κατηγορία επαγγελμάτων που σε ενδιαφέρουν, την περιοχή που ενδιαφέρεσαι, τη σχέση απασχόλησης καθώς επίσης και κατά βάσει εταιρίας σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει να εργαστείς σε συγκεκριμένες εταιρείες. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης πλατφόρμας είναι ότι περιέχει άρθρα με συμβουλές όσον αφορά την εύρεση εργασίας  (π.χ. συνέντευξη, περεταίρω εκπαίδευση για την ενίσχυση δεξιοτήτων, έρευνες) αλλά και τις συνθήκες εργασίας διαφόρων επαγγελμάτων σήμερα.

iziPen

Εάν αγαπάς το γράψιμο και έχεις εμπειρία στην εκπόνηση φοιτητικών εργασιών αλλά και επαγγελματική κειμενογραφία για ιστοσελίδες, τότε μπορείς να συνεργαστείς με την πλατφόρμα μας ως ελεύθερος επαγγελματίας και να μπεις στην ομάδα των writers μας. Εκτός από την ακαδημαϊκή υποστήριξη φοιτητών, στην iziPen μπορείς πλέον να εργαστείς και ως συντάκτης άρθρων, επαγγελματίας συγγραφέας κειμένων SEO, αλλά ακόμα και ως μεταφραστής Αγγλικών. Το μόνο που χρειαζόμαστε από εσένα είναι συνέπεια και επαγγελματισμός απέναντι στους πελάτες σου, ώστε να παρέχεις αξιόπιστες ποιοτικές εργασίες και να χτίζεις το προφίλ σου με θετικές αξιολογήσεις. Μάθε περισσότερες πληροφορίες για το πώς να εγγραφείς δωρεάν και πως λειτουργεί η πλατφόρμα μας εδώ.

Skywalker

Λειτουργεί από το 1999 και αποτελεί ένα από τα πρώτα websites στην Ελλάδα όσον αφορά την εύρεση εργασίας με ένα τεράστιο θα λέγαμε αριθμό επισκεψιμότητας καθημερινά. Μπορείς να δημιουργήσεις λογαριασμό και έπειτα να μπορέσεις να καταχωρήσεις το βιογραφικό σου χωρίς καμία απολύτως χρέωση. Επιπλέον, η Skywalker, οργανώνει δωρεάν σεμινάρια για τους υποψήφιους εργαζόμενους με στόχο τη πληροφόρησή τους για εργασιακά θέματα βασισμένα στις σημερινές απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Από όλη την ομάδα iziPen σου ευχόμαστε λοιπόν…

Καλή σταδιοδρομία και καλή επιτυχία!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.