Αποστολή μεγάλων αρχείων: WeTransfer ή Google Drive;

Αποστολή μεγάλων αρχείων

Ολοκλήρωσες την εργασία σου και θέλεις να τη στείλεις στον καθηγητή σου; Ηχογράφησες το πρώτο σου μουσικό κομμάτι και θέλεις να το ακούσει ο κολλητός σου; Προσπάθησες να στείλεις το αρχείο ήχου με ένα email και δεν τα κατάφερες; Μην ανησυχείς. Υπάρχουν πολλά δωρεάν προγράμματα μεταφοράς μεγάλων αρχείων που θα σε βοηθήσουν να αποστείλεις οτιδήποτε επιθυμείς ανεξαρτήτως μεγέθους. Έχουμε δημιουργήσει, λοιπόν, για εσένα έναν συγκριτικό οδηγό με τα δύο πιο διαδεδομένα προγράμματα μεταφοράς μεγάλων αρχείων για να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου!

Στο άρθρο αυτό θα δούμε:

WeTransfer

Η πιο δημοφιλής πλατφόρμα διαμοιρασμού αρχείων είναι η WeTransfer. To 2009 ξεκίνησε ως startup του Ολλανδού blogger Nalden. Μέσω αυτής της υπηρεσίας μπορείς να στείλεις δωρεάν αρχεία έως και 2 GB. Η premium υπηρεσία της WeTransfer λειτουργεί από το 2012 και σου προσφέρει τη δυνατότητα αποστολής αρχείων μέχρι και 20 GB. Επιπλέον, μπορείς εάν θέλεις να τροποποιείς τα URL των αρχείων και να τα προστατεύεις με κωδικό πρόσβασης. Επίσης, έχεις χώρο 50 GB στο cloud για να αποθηκεύσεις αρχεία. Το κόστος είναι 10€ το μήνα.

Η χρήση της είναι πολύ εύκολη. Με την είσοδό σου στην ιστοσελίδα θα εμφανιστεί αυτή η εικόνα:
Αποστολή μεγάλων αρχείων με WeTransfer

Στη συνέχεια, κλίκαρε στο σύμβολο (+) και ανέβασε τα αρχεία που θα στείλεις.
Αποστολή μεγάλων αρχείων με WeTransfer

Στο “Εmail to” πρόσθεσε το email του παραλήπτη. Στο κενό “Υour email” γράψε τo δικό σου email και εάν θέλεις πρόσθεσε το μήνυμά σου. Κάνε κλικ στο “Transfer” και τέλειωσες! Μην κλείσεις αμέσως την ιστοσελίδα. Περίμενε μέχρι να εμφανιστεί το μήνυμα “Transfer complete”.

Έπειτα, θα λάβεις ένα αυτόματο email που θα σε ενημερώνει για το αρχείο που έστειλες. Ο παραλήπτης, επίσης, θα ενημερωθεί με ένα email για να κάνει λήψη του αρχείου. Όταν πατήσει το link της λήψης, τότε θα ειδοποιηθείς πως “κατέβασε” επιτυχώς το απεσταλμένο αρχείο σου.

Για να χρησιμοποιήσεις την premium υπηρεσία θα πρέπει να εγγραφείς στην πλατφόρμα. Στην αρχική σελίδα, κλίκαρε στο “Sign up”.
Αποστολή μεγάλων αρχείων με WeTransfer

Έπειτα, κάνε κλικ στη φράση “Get WeTransfer pro” όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:
Αποστολή μεγάλων αρχείων με WeTransfer

Μόλις “κλικάρεις” τη φράση, θα προχωρήσεις στο επόμενο βήμα:
Αποστολή μεγάλων αρχείων με WeTransfer

Σε αυτό το σημείο, επέλεξε αν θέλεις να πληρώνεις κάθε χρόνο ή κάθε μήνα και συμπλήρωσε τα στοιχεία σου. Έπειτα, θα πρέπει να επιλέξεις τον τρόπο πληρωμής: δηλαδή αν επιθυμείς να πληρώσεις με κάρτα ή PayPal.
Αποστολή μεγάλων αρχείων με WeTransfer

Μόλις ολοκληρώσεις την πληρωμή σου, εγγράφηκες στην premium υπηρεσία. Όταν θα στείλεις αρχεία σε κάποιο άτομο, θα επαναλάβεις τα πρώτα βήματα. Εάν βρίσκεσαι στην premium υπηρεσία, πριν πατήσεις το “Transfer” στο τέλος, κλίκαρε πάνω στις τρεις γραμμές που βλέπεις στη φωτογραφία:
Αποστολή μεγάλων αρχείων με WeTransfer

Εκεί επέλεξε πότε θέλεις να διαγραφούν εντελώς τα αρχεία σου. Αποφάσισε ακόμα, αν θα χρησιμοποιήσεις κωδικό προστασίας ή όχι. Στη συνέχεια, κλίκαρε το “Transfer”.

Google Drive

Από την άλλη, το Google Drive είναι μια εξίσου καλή λύση για αποστολή και λήψη μεγάλων αρχείων. Σου προσφέρει αποθηκευτικό χώρο έως και 15 GB και φυσικά μπορείς να μεταφέρεις ότι αρχείο επιθυμείς. Η διαδικασία είναι απλή: Το πρώτο βήμα είναι να έχεις λογαριασμό στη Google. Για να το καταφέρεις αυτό, πήγαινε στην ιστοσελίδα και κλίκαρε στη “Δημιουργία λογαριασμού”, όπως βλέπεις στην παρακάτω εικόνα:
Google Drive

Έπειτα εγγράψου στο Google Drive και ανέβασε το αρχείο που θέλεις, πατώντας “Νέο”.
Αποστολή μεγάλων αρχείωνΜόλις ανεβάσεις το αρχείο, δημιούργησε ένα νέο email. Μπες στο Gmail και πάτησε “Σύνταξη”.
Αποστολή μεγάλων αρχείων

Για να στείλεις το αρχείο, θα πατήσεις το σύμβολο του Google drive, όπως παρατηρείς παρακάτω:
Αποστολή μεγάλων αρχείων

Στη συνέχεια εισήγαγε το αρχείο, όπως στο παράδειγμα:
Αποστολή μεγάλων αρχείων

Γράψε το email του παραλήπτη και κάνε κλικ στην επιλογή “Αποστολή”.
Αποστολή μεγάλων αρχείων

Και αυτό ήταν! Σύντομα, ο παραλήπτης θα λάβει τα αρχεία που του έστειλες. Για να έχεις περισσότερο αποθηκευτικό χώρο μπορείς να αναβαθμίσεις το Google Drive. Έτσι, για επιπλέον 100 GB αποθηκευτικό χώρο, η χρέωση είναι 1.99€ το μήνα, για 200 GB είναι 2.99€ το μήνα και για 2 T είναι  9,99€ το μήνα. Για να χρησιμοποιήσεις περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, μπες στο Google One και πάτησε “Αναβάθμιση”.
Αποστολή μεγάλων αρχείων

Στη συνέχεια, επέλεξε το πακέτο που θέλεις και τελείωσες! Ο τρόπος αποστολής αρχείων είναι ο ίδιος και στις premium υπηρεσίες.

Η επιλογή του προγράμματος εξαρτάται κυρίως από τις προσωπικές ανάγκες σου. Αν για παράδειγμα, επιθυμείς να αποστείλεις άμεσα ένα αρχείο χωρίς περαιτέρω απαιτήσεις τότε η δωρεάν έκδοση του WeTransfer ίσως είναι καταλληλότερη για σένα. Από την άλλη, το Google Drive, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για αποστολή και αποθήκευση αρχείων σε έναν κοινό χώρο αφού σου προσφέρει άμεση πρόσβαση από οποιαδήποτε συσκευή σου αλλά και 15 GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο για να μοιράζεσαι όλα όσα χρειάζεσαι άμεσα και εύκολα.

Σίγουρα, τώρα που έμαθες τα δύο πιο γνωστά προγράμματα αποστολής αρχείων, θα καταφέρεις να στείλεις στον καθηγητή σου ή στον κολλητό σου αυτό που θέλεις χωρίς καμία περαιτέρω δυσκολία!

Και μην ξεχνάς! Για να κάνουμε τη ζωή σου ακόμα πιο εύκολη, αναλαμβάνουμε για σένα την εκπόνηση εργασιών και διπλωματικών διατριβών. Για να είσαι, λοιπόν, απόλυτα σίγουρος ότι η εργασία που θα αποστείλεις στον καθηγητή σου αξίζει το πολυπόθητο 10άρι ανέβασε εδώ την παραγγελία σου και συνομίλησε με τους ακαδημαϊκούς writers της iziPen για κάθε σου ανάγκη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.