Εξ αποστάσεως σπουδές εντός και εκτός Ελλάδος

Φοίτηση εξαποστάσεως και online σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Φοίτηση εξαποστάσεως και online σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σήμερα, η ενωμένη Ευρώπη σας δίνει δυνατότητες να παρακολουθήσετε κάποιο πρόγραμμα Erasmus ή κάποιο προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο εξωτερικό. Αν όμως δε θέλετε να μετακομίσετε σε κάποια άλλη πόλη του εσωτερικού ή εξωτερικού μπορείτε πάντα να επιλέξετε ένα μεταπτυχιακό ή προπτυχιακό δίπλωμα εξ αποστάσεως είτε σε κάποιο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας και της Κύπρου ή ακόμη και του εξωτερικού. Χρησιμοποιώντας τη ραγδαία διάδοση της τεχνολογίας και του διαδικτύου, μπορείτε πλέον είτε να επιμορφωθείτε είτε να ολοκληρώσετε ένα κύκλο σπουδών χωρίς να είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία σας στο χώρο εκπαίδευσης. Φυσικά σέ κάθε σας κίνηση, η iziPen αποτελεί τη μεγαλύτερη ομάδα έμπειρων writers για να σας προσφέρουν βοήθεια με κάθε είδους διατριβές και μεταπτυχιακές εργασίες.

Εξ αποστάσεως πτυχία στην Ελλάδα και στην Κύπρο

Πολλοί πολίτες, διάφορων ειδικοτήτων, ηλικιών και υπόβαθρου επιλέγουν στη χώρα μας την απόκτηση κάποιου προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού τίτλου δίχως να είναι απαραίτητη η φυσική παρακολούθηση μαθημάτων. Οι περισσότεροι τείνουν προς το ανοιχτό πανεπιστήμιο που έχει πληθώρα τίτλων προς απόκτηση και σε πολλά διαφορετικά πεδία. Υπάρχουν πολλές ευκολίες πληρωμής καθώς και διαθέσιμες υποτροφίες και μπορείτε να παρακολουθήσετε όσες ενότητες θέλετε ανά χρόνο και να αποκτήσετε τον τίτλο με την άνεσή σας.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης και μεταπτυχιακά προγράμματα διάφορων ειδικοτήτων. Γενικά, ως πανεπιστήμιο, είναι οργανωμένο και το συγκεκριμένο είδος φοίτησης βολεύει αρκετά για ανθρώπους που είναι εργαζόμενοι και δεν έχουν αρκετό χρόνο για παρακολούθηση εκ του σύνεγγυς. Οι τίτλοι που αποκτώνται είναι αναγνωρισμένοι και πιστοποιημένοι από το ελληνικό κράτος και έχουν ακριβώς την ίδια ισχύ.

Σπουδές εξ αποστάσεως στο εξωτερικό

Αν βέβαια δε βρείτε κάποιο πτυχίο στο εσωτερικό που να σας ενδιαφέρει, υπάρχει πλέον η επιλογή να ψάξετε κάποιο προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό πτυχίο εκτός Ελλάδας που να μην απαιτεί φυσική παρουσία ή να απαιτεί ελάχιστες παρουσίες. Πολλοί επιλέγουν πανεπιστήμια της Κύπρου όπως το Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιο που με τη μονάδα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης παρουσιάζει ένα ευέλικτο μοντέλο σπουδών τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε πολλούς τομείς σπουδών και σε πλήρες φάσμα. Από τις Ανθρωπιστικές, τις Κοινωνικές Επιστήμες, τις Επιχειρήσεις και τα Οικονομικά υπάρχουν πολλά προγράμματα διαθέσιμα και σε διάφορες χώρες. Από την Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, το Ιράν και πολλές άλλες χώρες και πολλές γλώσσες μπορείτε να βρείτε μια βιώσιμη λύση αν δεν μπορείτε να μετακινηθείτε ή να εγκατασταθείτε στο εξωτερικό.

Μπορείτε όμως να βρείτε και πάρα πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα στο εξωτερικό αν θέλετε να προωθήσετε και να αποκτήσετε περισσότερες γνώσεις. Πολλές χώρες προσφέρουν παρόμοια προγράμματα δίχως να χρειαστεί να αφήσετε την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα Πανεπιστήμια της Σουηδίας τα οποία παρέχουν κυρίως μεταπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως σε μια ποικιλία θεμάτων. Η παρακολούθηση μαθημάτων γίνεται μέσω βίντεο και μέσω πρόσβασης σε βιβλιοθήκες και βιβλιογραφία και την πραγματοποίηση εργασιών σε τακτά χρονικά διαστήματα ενώ η επικοινωνία με τους καθηγητές και τους συμφοιτητές είναι σταθερή και αδιάκοπη.

Οφέλη μιας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Με την επιλογή ενός παρόμοιου προγράμματος μπορείτε να έχετε ευελιξία και αποτελεσματικότητα. Έχετε δυνατότητα να επιλέξετε πότε και από πού θα έχετε πρόσβαση στο μάθημα αρκεί να έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο. Η παρακολούθηση των μαθημάτων και το διάβασμα μπορεί να γίνει όποτε θέλετε και έχετε χρόνο και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι το ίδιο αποτελεσματική με τη συμβατική. Υπάρχει άμεση επικοινωνία με τους καθηγητές και τους φοιτητές κάτι που ίσως δε γίνεται τόσο εύκολα στο παραδοσιακό μοντέλο. Βέβαια, η εξ αποστάσεως δεν μπορεί να αντικαταστήσει με τίποτα τη φυσική παρουσία ενός καθηγητή. Όλα αυτά είναι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός προγράμματος από απόσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.