Πώς επεξεργάζομαι αρχείο PDF και μετατροπή σε Word δωρεάν

Μετατροπή Pdf σε Word

Το PDF είναι μια μορφή αρχείου που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία και την παρουσίαση εγγράφων, το οποίο εφηύρε η εταιρεία Adobe. Εάν και είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μορφές αρχείου, η τροποποίηση του περιεχομένου τους γίνεται πολύ δύσκολα. Εάν έχεις σημειώσεις της σχολής σε PDF αρχεία και δεν ξέρεις πώς να τα επεξεργαστείς, παρακάτω σου αναφέρουμε μερικά δωρεάν προγράμματα που επεξεργάζονται το περιεχόμενο και μετατρέπουν το PDF σε αρχείο Word. Πάμε λοιπόν να απαντήσουμε στο μεγάλο ερώτημα ‘Πώς επεξεργάζομαι αρχείο PDF;’ και να σου δείξουμε και πώς το μετατρέπεις σε Word δωρεάν.

Πώς θα επεξεργαστώ ένα αρχείο PDF;

Επεξεργασία PDF onlineΤο PDFΧchange Editor αποτελεί μία καλή επιλογή για να επεξεργαστείς το αρχείο της διπλωματικής σου εύκολα και γρήγορα. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, μπορείς να προσθέσεις διάφορες σημειώσεις ή ηχητικά σχόλια. Επίσης, είναι εφικτή και η εισαγωγή διαφορετικών σχημάτων και εικόνων, η συγχώνευση, ο διαχωρισμός και η αναδιάταξη αρχείων PDF. Επιπλέον, σου δίνει τη δυνατότητα να προσθέσεις σελιδοδείκτη για να ξέρεις το σημείο όπου θα συμπληρώσεις τις πληροφορίες. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζεις ότι στη δωρεάν έκδοση εμφανίζεται ένα υδατογράφημα.

Το FormSwift είναι ακόμα ένα διαδικτυακό λογισμικό επεξεργασίας PDF στο οποίο δε χρειάζεται να δημιουργήσεις λογαριασμό χρήστη για να το χρησιμοποιήσεις. Με αυτό, μπορείς να δημιουργήσεις ένα έγγραφο PDF, να εισάγεις εικόνες ή να βάλεις την υπογραφή σου.

Με το PDF Escape, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις έγγραφα PDF ή να τα επεξεργαστείς ενώ η online υπηρεσία είναι δωρεάν. Υπάρχουν και οι εκδόσεις Premium και Ultimate οι οποίες δεν προσφέρονται δωρεάν. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σου επιτρέπει να αναζητήσεις στο κείμενο PDF λέξεις-κλειδιά, να αποθηκεύσεις και να εκτυπώσεις έγγραφα PDF αλλά και να μεγεθύνεις και να περιστρέψεις τις σελίδες. Επίσης, σου δίνει τη δυνατότητα να ανακτήσεις κάποιο αρχείο που είχες επεξεργαστεί στο παρελθόν με το ίδιο πρόγραμμα.

Ένα από τα καλύτερα δωρεάν εργαλεία επεξεργασίας PDF, είναι το PDFelement. Προσφέρει Επεξεργασία PDF παρόμοιες λειτουργίες με αυτές του Adobe Acrobat DV. Συγκεκριμένα, στη δωρεάν έκδοση δεν υπάρχει κανένας περιορισμός επεξεργασίας εγγράφων ή δημιουργίας νέων. Επίσης, η δωρεάν έκδοση δεν έχει ημερομηνία λήξης. Το μόνο αρνητικό σημείο είναι το υδατογράφημα που υπάρχει σε κάθε σελίδα του εγγράφου το οποίο όμως είναι πολύ διακριτικό και δε θα σου δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα καθώς διαφαίνεται ελάχιστα.

Το AbleWord δημιουργήθηκε από την Adobe και, εκτός από PDF αρχεία, μπορεί να ανοίξει και πολλούς άλλους τύπους αρχείων. Ωστόσο, λειτουργεί μόνο σε PDF που δημιουργήθηκαν με το Microsoft Word. Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να αποθηκεύσεις ένα αρχείο σε μορφή doc, docx, txt, html κ.α.

Το PDFSam είναι σχεδιασμένο για τη συγχώνευση και την εξαγωγή σελίδων σε αρχεία PDF και είναι πολύ εύχρηστο και ιδανικό για αρχάριους.

Πώς θα μετατρέψω ένα αρχείο PDF σε Word;

Ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα μετατροπής αρχείων PDF σε Word, είναι το Online2pdf. Είναι ένα πολύ γρήγορο εργαλείο καθώς σου επιτρέπει να ‘ανεβάσεις’ ταυτόχρονα μέχρι και είκοσι αρχεία τα οποία, ωστόσο, δεν μπορούν να είναι πάνω από 150 MB. Εάν επιθυμείς να ‘ανεβάσεις’ ένα μόνο αρχείο, τότε θα πρέπει να είναι μικρότερο από 100 MB.

To Nitro Pdf έχει χαρακτηριστεί, επίσης, ως ένα από τα καλύτερα προγράμματα μετατροπής αρχείων PDF σε Doc και διατίθεται δωρεάν online. Δύναται να ‘ανεβάσεις’ ταυτόχρονα πολλά αρχεία και όταν ολοκληρωθεί η μετατροπή, θα σου σταλθούν τα αρχεία σε email για να τα ‘κατεβάσεις’. Στη δωρεάν έκδοση, σου επιτρέπει να μετατρέπεις μέχρι πέντε αρχεία ανά μήνα.

Το Sejda, διατίθεται online δωρεάν ενώ εάν επιθυμείς να ‘κατεβάσεις’ το πρόγραμμα, θα χρειαστεί να πληρώσεις κάποιο ποσό. Ωστόσο, οι λειτουργίες της online εφαρμογής είναι πολλές καθώς, το συγκεκριμένο εργαλείο σου επιτρέπει να υπογράφεις στα έγγραφα, να τα συγχωνεύεις, να κάνεις σχόλια, να διαγράφεις σελίδες ή να προσθέτεις υδατογράφημα και γεωμετρικά σχήματα. Δέχεται αρχεία PDF μέχρι 200 σελίδες και μπορεί να επεξεργαστεί αρχεία μέχρι 50 MB. Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι δε γίνεται να το χρησιμοποιήσεις για περισσότερα από τρία αρχεία κάθε ώρα και ότι τα μεταφορτωμένα αρχεία διαγράφονται από το Sejda αυτόματα μετά από πέντε ώρες. Eίναι ιδανικό για τη μετατροπή αρχείων PDF σε Word ή το αντίθετο.

Μετατροπή και Επεξεργασία PDFΜε το PDF Candy, δύναται να μετατρέψεις πολύ εύκολα τα αρχεία PDF σε Word, JPG, DOCX, PNG κλπ. Επιπλέον, είναι εφικτό να περικόψεις τα αρχεία, να τα συμπιέσεις, να συγχωνεύσεις πολλά αρχεία ή να διαχωρίσεις σε ξεχωριστές σελίδες ένα έγγραφο PDF. Άλλες λειτουργίες που σου παρέχει εντελώς δωρεάν είναι η διαγραφή σελίδων, η εξαγωγή κειμένου ή εικόνων, η προσθήκη υδατογραφήματος ή αριθμών σελίδων. Επίσης, η χρήση κωδικού πρόσβασης για την προστασία του PDF σου, είναι εφικτή στο PDF Candy. Η χρήση του είναι πολύ απλή και αυτό το καθιστά ως ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα επεξεργασίας αρχείων PDF.

Για τη μετατροπή PDF σε Word, το ΟnlineOCR είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο το οποίο προτιμούν οι περισσότεροι χρήστες καθώς αναγνωρίζει όλους τους χαρακτήρες του εγγράφου κατά τη μετατροπή του σε κάποια άλλη μορφή καθώς και περισσότερες από 45 διαφορετικές γλώσσες. Είναι ιδανικό για χειρόγραφες σημειώσεις και αρχάριους χρήστες. Ωστόσο, εάν το χρησιμοποιήσεις, θυμήσου πως δεν επιτρέπεται να μετατρέψεις πάνω από 15 αρχεία την ώρα.

Το Apowersoft Online Pdf  Editor μπορεί να σε βοηθήσει στην επεξεργασία και στη μετατροπή PDF αρχείων και μπορείς εάν θέλεις να το εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου. Διαφορετικά, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις online. Επίσης, δύναται να μετατρέψεις ένα αρχείο PDF σε Word, Excel, JPG, PNG, PPT και TXR.

Ένα ακόμη ευέλικτο εργαλείο επεξεργασίας και μετατροπής PDF είναι το SodaPD το οποίο είναι διαθέσιμο για λήψη αλλά και για online χρήση. Στην οnline υπηρεσία του, τα αρχεία μετά τη μετατροπή τους διαγράφονται σε λιγότερο από 24 ώρες.

Όλα τα παραπάνω προγράμματα επεξεργασίας PDF, θα σε βοηθήσουν πολύ κατά τη διάρκεια των σπουδών σου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να επιλέξεις αυτά που σου ταιριάζουν περισσότερο για να το χρησιμοποιήσεις για οποιαδήποτε φοιτητική εργασία σου έχει ανατεθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.