Πώς ανοίγω λογαριασμό στη Wise: όλα τα βήματα

Πώς κάνω λογαριασμό στη Wise

Η Wise ξεκίνησε με το όνομα TransferWise. Πρόκειται για μια εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας με έδρα το Λονδίνο που ιδρύθηκε από τους Εσθονούς επιχειρηματίες,τον Ιανουάριο του 2011. Η Wise σου δίνει τη δυνατότητα να κρατάς χρήματα σε περισσότερα από 40 νομίσματα και να τα μετατρέπεις στην πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία όποτε το χρειάζεσαι. Μπορείς να εγγραφείς δωρεάν από εδώ και δεν υπάρχουν μηνιαίες χρεώσεις. Εάν, λοιπόν, θέλεις και εσύ να ανοίξεις λογαριασμό στη Wise τότε διάβασε τον παρακάτω οδηγό μας.

Πώς μπορώ να ανοίξω έναν λογαριασμό Wise

Λογαριασμός WiseΜπορείς να εγγραφείς είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσω της εφαρμογής γρήγορα και απλά με τη διεύθυνση email σου.

Αναλυτικά τα βήματα:

Βήμα 1ο

Αφού επιλέξεις από που θα εγγραφείς τότε κάνε κλικ στην εγγραφή και συμπλήρωσε το email σου. Έχεις, επίσης, την επιλογή να εγγραφείς μέσω κάποιου άλλου σου λογαριασμού στη Google, στο Facebook ή στην Apple.

Βήμα 2ο

Επίλεξε αν πρόκειται για προσωπικό ή για επαγγελματικό λογαριασμό

Βήμα 3ο

Καταχώρησε τα προσωπικά στοιχεία που θα σου ζητήσει. Αν είναι προσωπικός ο λογαριασμός καταχώρησε τα δικά σου στοιχεία, ενώ αν είναι για επιχείρηση θα χρειαστούν της επιχείρησης. Συγκεκριμένα θα χρειαστεί να δώσεις το όνομα, την ημερομηνία γέννησης και τη διεύθυνσή σου ή τον αριθμό φορολογικού μητρώου και τη διεύθυνση εγγραφής της επιχείρησής σου αντίστοιχα.

Βήμα 4ο

Θα σου ζητήσει κάποια έγγραφα για να επιβεβαιώσεις τα στοιχεία που έδωσες. Τα έγγραφα μπορεί να είναι η ταυτότητά σου, το διαβατήριό σου ή και το δίπλωμα οδήγησης.

Η Wise μπορεί να ζητήσει πρόσθετα έγγραφα για να επαληθεύσει την ταυτότητα σου ή την ταυτότητα της επιχείρησής σου.

Βήμα 5ο

Μόλις επαληθευτεί ο λογαριασμός σου στη Wise μπορείς πια να κάνεις πληρωμές και μεταφορές.

Τι προσφέρει η Wise

  • Είναι πολύ εύκολο να ρυθμίσεις την πληρωμή σου εισάγοντας είτε το ποσό που θέλεις να στείλεις είτε το ποσό που θα πρέπει να λάβει ο δικαιούχος της κατάθεσης. Αυτό μπορεί να γίνει είτε από τον υπολογιστή σου είτε από την εφαρμογή Wise στο κινητό σου. Κατόπιν, θα λάβεις μια άμεση προσφορά και τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης, ώστε να μπορείς να συγκρίνεις τις επιλογές σου και να πραγματοποιήσεις την πληρωμή σου.
  • Με την κάρτα Wise μπορείς να ξοδέψεις χρήματα σε πάνω από 40 νομίσματα σε πάνω από 160 χώρες και να στείλεις χρήματα σε πάνω από 80 χώρες.
  • Μπορείς, επίσης, να λάβεις χρήματα χωρίς να χρειαστεί να δώσεις τα τραπεζικά σου στοιχεία.
  • Είναι εφικτό να στείλεις χρήματα από το υπόλοιπό σου στη Wise σε τραπεζικό λογαριασμό εκτός της Wise όποτε το θέλεις. Ωστόσο, έχε υπόψιν σου ότι θα χρεωθείς ένα πάγιο τέλος και ένα τέλος συναλλάγματος όταν στέλνεις σε διαφορετικό νόμισμα. Η αποστολή και λήψη χρημάτων μεταξύ Wise Accounts στο ίδιο νόμισμα είναι δωρεάν.
  • Έχεις το δικαίωμα να ξοδέψεις χρήματα σε διαφορετικά νομίσματα σε όλο τον κόσμο με την κάρτα Wise με χαμηλές προμήθειες.

Πλεονεκτήματα της Wise

  • Πλεονεκτήματα WiseMπορείς να διαχειριστείς τα χρήματά σου χωρίς σύνορα
  • Χρεώνει μόνο 1% ανά ανάληψη
  • Έχει έδρα το Βέλγιο που βρίσκεται εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Η Wise είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Μειονεκτήματα της Wise

  • Δε διαθέτει τραπεζική άδεια (χωρίς εγγύηση κατάθεσης ή πάγιες εντολές)
  • Δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη Wise για να κάνεις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, συναλλάγματος, CFD και δικαιωμάτων προαίρεσης.

Ποια είναι τα κόστη/προμήθεια

Wise κόστος προμήθειαςΤο κόστος μεταφοράς χρημάτων στο ίδιο νόμισμα με τον λογαριασμό σου Wise θα ποικίλλει ανάλογα με το νόμισμά που έχεις επιλέξει να χρησιμοποιείς ως κύριο κατά την εγγραφή σου. Στον πίνακα μπορείς να δεις αναλυτικά τις χρεώσεις ανάλογα με το νόμισμα που χρησιμοποιείς.

Προμήθεια για μεταφορά χρημάτων
Νόμισμα Σταθερά Ποσά
EUR €0.28
GBP £0.32
USD $0.93

Προμήθεια συναλλάγματος 

Η Wise χρεώνει επίσης μια χρέωση ανταλλαγής συναλλάγματος για διεθνείς μεταφορές. Αυτό θα κυμαίνεται γύρω στο 0,35-2,00% του ποσού που ανταλλάσσεται, ανάλογα με το νόμισμα. Στον πίνακα παρακάτω μπορείς να δεις χρεώσεις για μερικά από τα πιο δημοφιλή νομίσματα.

Προμήθεια για αλλαγή συναλλάγματος
Νομίσματα Προμήθεια
EUR σε USD 0.41%
GBP σε USD 0.35%
USD σε EUR 0.42%
GBP to PLN 0.42%

Το συγκεκριμένο άρθρο γράφτηκε από την ομάδα της iziPen που συμβάλει καθημερινά στην υποστήριξη φοιτητών και επαγγελματιών με τη συγγραφή εργασιών, με στόχο να σε βοηθήσει να καταλάβεις τι είναι η Wise. Δημιούργησε το δικό σου λογαριασμό Wise, από εδώ, εντελώς δωρεάν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.