4 +1 Απαραίτητα Σεμινάρια για Κάθε Φοιτητή

εκπαιδευτικα σεμιναρια φοιτητων

Ένας φοιτητής κατά τη διάρκεια των σπουδών, ανάμεσα στο διάβασμα και στη διασκέδαση, χρειάζεται να σκεφτεί το μέλλον του. Η παρακολούθηση σεμιναρίων θα τον βοηθήσουν να αναπτύξει ένα σύνολο δεξιοτήτων και να προετοιμαστεί καλύτερα για μία επιτυχημένη επαγγελματική και προσωπική πορεία. Παρακάτω θα δούμε ποια από αυτά θεωρούνται απαραίτητα.

Σεμινάρια Ψυχολογίας

Αρχικά, η παρακολούθηση σεμιναρίων με θέμα τη ψυχολογία θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις μελλοντικά στο χώρο της εργασίας σου όποιος και αν είναι αυτός. Θα σου δοθεί, μέσα από αυτά, η ευκαιρία να αποκτήσεις συναισθηματική νοημοσύνη (EQ). Ένα άτομο με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη είναι απαραίτητο σε κάθε θέση εργασίας καθώς είναι ικανό να διαχειρίζεται αποτελεσματικά οποιαδήποτε σύγκρουση ή κρίση προκύπτει κατά τη διάρκεια της δουλειάς.

Επίσης, αν αποκτήσεις συναισθηματική νοημοσύνη με τα σεμινάρια που θα διαλέξεις, θα μπορείς να παίρνεις περισσότερες πρωτοβουλίες σε εργασιακά ζητήματα, να έχεις πειθώ, δε θα φοβάσαι να ρισκάρεις και να θέτεις σωστά τους στόχους σου.

Επιπλέον, θα μάθεις περισσότερα και για τη δική σου ψυχική υγεία. Εάν διαλέξεις να παρακολουθήσεις ένα σεμινάριο με θέμα την αυτοεκτίμηση, θα μάθεις απαραίτητες τεχνικές για να αλλάζεις τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές.

σεμιναρια ψυχολογιας φοιτητων Τα σεμινάρια διαχείρισης άγχους και χρόνου είναι πολύ σημαντικά για τον καθένα

Οι συνέπειες του άγχους ελλοχεύουν πολλούς κινδύνους για την υγεία, καταστρέφουν την αποδοτικότητα των εργαζομένων και μειώνουν την ποιότητα ζωής. Εάν μάθεις να το διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά, δε θα χρειαστεί να ανησυχήσεις ποτέ ξανά γι’ αυτό. Δεν θα ‘αφαιρεί’ στιγμές χαράς από τη φοιτητική σου ζωή, ούτε θα μειώνει την παραγωγικότητα σου σε επαγγελματικά projects, όταν θα εργάζεσαι.

Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί ένα τετράωρο σεμινάριο διαχείρισης άγχους και μπορείς να ενημερωθείς περισσότερο κάνοντας κλικ εδώ.

Η διαχείριση του χρόνου είναι αναγκαία δεξιότητα για όλους. Αν τη διαθέτεις στη φοιτητική σου ζωή, θα παραδίδεις εγκαίρως τις εργασίες που σου αναθέτουν οι καθηγητές και θα προλαβαίνεις να διαβάζεις. Ως εργαζόμενος θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίζεις αποτελεσματικά τα καθημερινά καθήκοντα. Στα σεμινάρια επίσης, θα μάθεις τρόπους για να εξοικονομείς χρόνο στην καθημερινότητα σου.

Σεμινάρια για Εύρεση Εργασίας

Ακόμη, για να βρεις πιο εύκολα εργασία μετά το τέλος των σπουδών σου, είναι αναγκαίο να μάθεις μέσα από κάποιο σεμινάριο τα βασικά σημεία μίας επαγγελματικής συνέντευξης, όπως το ντύσιμο που θα επιλέξεις, το πώς να προετοιμαστείς για τη συνάντηση, ποιες ερωτήσεις πρέπει να θέσεις κλπ.

Άλλα παρόμοια σεμινάρια είναι αυτά που σχετίζονται με την αναζήτηση εργασίας και με τη δημιουργία ενός βιογραφικού σημειώματος. Σε αυτά, θα μάθεις διάφορες στρατηγικές για να βρεις μία δουλειά αλλά και να φτιάξεις ένα εντυπωσιακό βιογραφικό.

Ωστόσο, αν θέλεις να είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα του Βιογραφικού Σημειώματος σου μπορείς να απευθυνθείς στην iziPen και στους εξειδικευμένους writers που διαθέτει, οι οποίοι πολύ σύντομα και στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς, θα σου ετοιμάσουν ένα Βιογραφικό που θα σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις σε μια προτεινόμενη θέση εργασίας.

Σημαντικά σεμινάρια είναι και όσα ασχολούνται με την παρουσίαση και την προφορική επικοινωνία. Είναι χρήσιμο να μάθεις να εκφράζεσαι με σαφήνεια και το μήνυμά σου να γίνεται κατανοητό από το κοινό. Εάν σε πανικοβάλει η ιδέα να παρουσιάσεις δημόσια τη διπλωματική σου εργασία ή να μιλήσεις μπροστά σε 50-60 άτομα, θα αγαπήσεις αυτό το σεμινάριο γιατί θα σου μάθει τεχνικές αντιμετώπισης των δυσκολιών μιας δημόσιας ομιλίας.

Σεμινάρια για Άριστες Δεξιότητες Γραφής

Εάν επιλέξεις να ασχοληθείς με ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής ή δημοσιογραφίαςσεμιναρια digital marketing θα αποκτήσεις άριστες δεξιότητες γραφής. Αυτές οι δεξιότητες θα σε ωφελήσουν στην επικοινωνία με δυνητικούς εργοδότες, δημιουργώντας εξαιρετικές συστατικές επιστολές αλλά και στην πορεία όταν θα εργάζεσαι, με τους συναδέλφους σου.

Επιπλέον, με τη δημιουργική γραφή θα εμπλουτίσεις το λεξιλόγιο σου και θα βελτιώσεις την πτυχιακή σου εργασία, ειδικά εάν ακολουθήσεις και όλα τα tips για τη συγγραφή της που έχουμε συγκεντρώσει για εσένα στο άρθρο μας, 6 Tips για την Επιτυχημένη Εκπόνηση μίας Πτυχιακής Εργασίας.

Υπάρχουν πολλά σεμινάρια δημιουργικής γραφής που πραγματοποιούνται είτε online είτε δια ζώσης. Αν σου άρεσε η σκέψη να τα παρακολουθήσεις, μπορείς να τα αναζητήσεις στα ακόλουθα links:

Σεμινάρια Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Οι καλές ψηφιακές δεξιότητες μελλοντικά θα σου δώσουν προβάδισμα όταν αναζητήσεις εργασία αλλά και στη διαπραγμάτευση του μισθού. Γι’ αυτό, είναι χρήσιμο να παρακολουθήσεις σεμινάρια Η/Υ και digital marketing. Προσφέρονται δωρεάν διαδικτυακά αρκετά σεμινάρια ψηφιακού μάρκετινγκ σε πλατφόρμες όπως είναι η Google, η Coursera κλπ. Ένα σεμινάριο στατιστικής ή κυβερνοασφάλειας θα σε ωφελήσει επίσης.

Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών

σεμιναρια πρωτων βοηθειωνΕπιπρόσθετα, ίσως το πιο χρήσιμο σεμινάριο για όλους τους ανθρώπους είναι το σεμινάριο των ‘Πρώτων Βοηθειών’.  

Μέσα από ένα τέτοιο σεμινάριο, θα μάθεις όλες τις πρακτικές που θα σου δώσουν τη γνώση, να δώσεις τις πρώτες βοήθειες σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση, είτε αυτός βρίσκεται στο εργασιακό σου περιβάλλον, είτε στην οικογένεια σου ή ακόμα και στο δρόμο.

Το πιο πολύτιμο αγαθό για τον άνθρωπο είναι η υγεία και είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να βοηθήσεις έναν συνάνθρωπο σου όταν θα το έχει πραγματική ανάγκη.

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια πρώτων βοηθειών διεξάγονται αρκετά συχνά και για να ενημερωθείς σχετικά με αυτά, μπορείς να κάνεις κλικ εδώ και να διαβάσεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα χρειαστείς και να δηλώσεις συμμετοχή.

Τέλος, φρόντισε προτού ολοκληρώσεις τις σπουδές και αποκτήσεις το πτυχίο σου, να μάθεις μία ή και περισσότερες ξένες γλώσσες. Αυτές θα σε ωφελήσουν σίγουρα στον επαγγελματικό τομέα αλλά και σε μετέπειτα σπουδές στο εξωτερικό. Με την παρακολούθηση όλων ή μερικών από τα παραπάνω σεμιναρίων θα αναπτύξεις ένα ισχυρό portfolio για όλη την υπόλοιπη ζωή σου.

Εξάλλου έχεις όλο το χρόνο στη διάθεση σου να τα παρακολουθήσεις καθώς η iziPen, σε έχει ‘απαλλάξει’ από τις φοιτητικές εργασίες που σε άγχωναν εδώ και καιρό. Τώρα πια ξέρεις που θα απευθυνθείς για μια άρτια φοιτητική εργασία και στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.