ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εξεταστική: 6 Tips για αποτελεσματικό διάβασμα

Οι μέρες των εξετάσεων πλησιάζουν και το άγχος σου αυξάνεται… Δεν έχεις άδικο. Για όλους τους φοιτητές, η εξεταστική είναι μία δύσκολη και αγχωτική περίοδος. Όμως, κάποια στιγμή θα τελειώσει και θα την θυμάσαι με νοσταλγία. Αρκεί, βέβαια, να περάσεις επιτυχώς τα μαθήματα του εξαμήνου. Το μόνο που χρειάζεται για να επιβιώσεις κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου είναι ηρεμία και πολύ μελέτη. Παρακάτω, μπορείς να διαβάσεις μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις τη μελέτη σου εύκολα και αποτελεσματικά.

Τι είναι οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες νέοι, μαγεμένοι από τον κόσμο της θάλασσας, αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα ναυτιλιακά. Οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν), είναι ιδανικές για όσους θέλουν να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα και προσφέρουν πολλαπλές επαγγελματικές διεξόδους. Εάν το όνειρό σου είναι να γίνεις πλοίαρχος ή μηχανικός τότε ο παρακάτω οδηγός θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος στο νέο σου εγχείρημα.

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την Εκπαιδευτική Πύλη του ΕΑΠ

Ολοένα και περισσότεροι φοιτητές επιλέγουν καθημερινά την εκπόνηση των σπουδών τους στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Το ΕΑΠ πέρα από την ευελιξία που παρέχει με τη δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης των μαθημάτων προσφέρει επίσης στους σπουδαστές μία εξαιρετικά χρήσιμη διαδικτυακή πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του πανεπιστημίου χωρίς να είναι απαραίτητη η δια ζώσης παρουσία. Πρόκειται για την Εκπαιδευτική Πύλη του ΕΑΠ και είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις πως δουλεύει σε περίπτωση που αποφασίσεις να ολοκληρώσεις τις σπουδές σου στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

Ιδιωτικά ΙΕΚ σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη και υπόλοιπη Ελλάδα

Εάν τελειώνεις φέτος το Λύκειο και δεν έχεις αποφασίσει ακόμα τι θέλεις να σπουδάσεις, μην ανησυχείς. Ο παρακάτω οδηγός με όλα τα Ιδιωτικά ΙΕΚ στην Ελλάδα θα σε βοηθήσει να επιλέξεις το κατάλληλο εκπαιδευτικό ίδρυμα για να σπουδάσεις την ειδικότητα των ονείρων σου.

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το Zoom

Είτε πρόκειται για τη μηνιαία ενημέρωση του καθηγητή για την διπλωματική σου είτε για τις εβδομαδιαίες συναντήσεις online μαθημάτων υπάρχουν φανταστικά δωρεάν εργαλεία στο διαδίκτυο, όπως το Zoom, που σου επιτρέπουν να παραμένεις σε επαφή με τον περίγυρό σου και να ολοκληρώνεις την εργασία σου από απόσταση και κυρίως με απόλυτη ασφάλεια. Αναρωτιέσαι τι είναι το Zoom ή απλά πρέπει να ξέρεις πώς λειτουργεί; Έχουμε ετοιμάσει για σένα έναν πλήρη οδηγό για να γνωρίσεις λίγο καλύτερα το χρησιμότερο διαδικτυακό πρόγραμμα στην εποχή της καραντίνας και του Covid-19.