ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Covid-19 και Πανεπιστήμια: Εξ αποστάσεως Εξετάσεις

Η πανδημία των τελευταίων μηνών έφερε αρκετές αλλαγές στα εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας. Ως φοιτητής, κλήθηκες να προσαρμοστείς γρήγορα στη νέα και όχι τόσο εύκολη πραγματικότητα. Δηλαδή, χρειάστηκε να παρακολουθήσεις διαδικτυακά τα μαθήματα και να δώσεις εξ’ αποστάσεως εξετάσεις για το εαρινό εξάμηνο. Αν αναρωτιέσαι τι θα γίνει με την επαναληπτική εξεταστική του φθινοπώρου, αλλά και το νέο χειμερινό εξάμηνο, διάβασε παρακάτω για να ενημερωθείς για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις.

Σχεδιασμός και μεθοδολογία έρευνας: Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Για κάθε φοιτητή η εργασία είναι το τελευταίο ‘σκαλοπάτι’ που πρέπει να ανεβεί έτσι ώστε να φτάσει στο στόχο του: την απόκτηση του πτυχίου. Μέσα από αυτήν, ο φοιτητής καταφέρνει να συνδυάσει και να αξιοποιήσει τις γνώσεις που απέκτησε κατά την διάρκεια των σπουδών του. Φυσικά, ορισμένες εργασίες απαιτούν τη διεξαγωγή έρευνας για να ολοκληρωθούν. Εάν έχεις αναλάβει να παραδώσεις μια τέτοιου είδους ερευνητική εργασία και δυσκολεύεσαι ή σε ανησυχεί ο σχεδιασμός και η μεθοδολογία της έρευνας, τότε διάβασε το παρακάτω αναλυτικό άρθρο και όλες οι ανησυχίες σου θα εξαφανιστούν.

Harvard Style: Αναλυτικός οδηγός σύνταξης βιβλιογραφίας

Για τη συγγραφή μιας διπλωματικής εργασίας, ο κάθε φοιτητής αντλεί πληροφορίες από διάφορες πηγές. Για να ολοκληρώσει επιτυχώς το πόνημά του, θα πρέπει να παραθέσει αποσπάσματα έργων από άλλους συγγραφείς και δημιουργούς και, φυσικά, να αναφέρει ποιες πηγές χρησιμοποίησε. Με τον τρόπο αυτό, υποστηρίζει τις ιδέες του, τεκμηριώνει τα λεγόμενα του και σέβεται τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών τους. Μάθε περισσότερα για ένα από το πιο διαδεδομένα συστήματα βιβλιογραφικών αναφορών, το Harvard style, στον παρακάτω αναλυτικό οδηγό που ετοιμάσαμε για εσένα.

Δωρεάν Μεταπτυχιακά Προγράμματα στην Ελλάδα

Μετά την απόκτηση του πτυχίου τους, πολλοί φοιτητές αποφασίζουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, κάνοντας ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Εάν ενδιαφέρεσαι να παρακολουθήσεις και εσύ ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα τότε το κείμενο αυτό θα σου φανεί πολύ χρήσιμο καθώς θα μάθεις ποια προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών προσφέρονται δωρεάν στην Ελλάδα.

Τα απαραίτητα gadgets για κάθε φοιτητή

Σύντομα θα ξεκινήσει ένα νέο ακαδημαϊκό έτος. Εάν είσαι νέος φοιτητής, σίγουρα ανυπομονείς να εισέλθεις για πρώτη φορά στη σχολή που πέρασες και να ξεκινήσεις τη φοιτητική σου ζωή καθώς, τα φοιτητικά σου χρόνια θα τα θυμάσαι για πάντα. Κατά τη διάρκειά τους, θα αποκτήσεις νέες εμπειρίες, γνώσεις και φιλίες. Για να ανταπεξέλθεις στην καθημερινότητα της φοιτητικής ζωής, υπάρχουν πολλά gadgets που μπορούν να σε βοηθήσουν και παρακάτω παρουσιάζονται τα πιο απαραίτητα για κάθε φοιτητή.