Πώς να βρεις σημειώσεις και παλιά θέματα εξεταστικής

Παλιά θέματα εξεταστικής

Σε πιάνει αφόρητο άγχος κάθε φορά που πλησιάζει η εξεταστική; Βλέπεις την ύλη και δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις; Δυσκολεύεσαι να εντοπίσεις εκείνα τα σημεία στα οποία πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη προσοχή; Η εξάσκηση σε παλαιότερα θέματα που έπεσαν στις εξετάσεις αυτού του μαθήματος, θα σε βοηθήσει να προετοιμαστείς πιο αποτελεσματικά και να μετριάσεις το άγχος. Διάβασε το άρθρο μας και δες πώς να βρεις παλιά θέματα εξεταστικής εύκολα!

6 τρόποι να βρεις παλιά θέματα εξεταστικής

Σε κάποια μαθήματα είναι πολύ εύκολο να βρεις παλιά θέματα εξεταστικής. Κάποιοι καθηγητές μάλιστα δίνουν πρόσβαση σε αυτά, προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα οι φοιτητές για το μάθημά τους. Σε άλλα μαθήματα χρειάζεται πιο στοχευμένη αναζήτηση. Όπως και να ‘χει, με τους παρακάτω τρόπους σίγουρα θα καταφέρεις να βρεις σημειώσεις και θέματα προηγούμενων ετών, όποιο μάθημα κι αν σε ενδιαφέρει.

1. Έλεγξε τις αναρτήσεις του καθηγητή τα προηγούμενα έτη

Παλιά θέματα εξετάσεωνΜπορεί να ακούγεται χρονοβόρα διαδικασία, αλλά είναι η πιο αξιόπιστη πηγή που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να βρεις παλιά θέματα. Ακόμα κι αν δεν είναι αναρτημένα τα ίδια τα θέματα, υπάρχει περίπτωση να βρεις διευκρινίσεις, διορθώσεις ή άλλες επισημάνσεις που θα σου δώσουν μια καλή εικόνα για τα σημεία που θεωρεί σημαντικά ο καθηγητής και θα αποδειχθούν πολύτιμες για την προετοιμασία σου.

2. Μπες σε forum της σχολής σου

Μπορεί να μην είναι πιο τόσο δημοφιλές όσο παλιότερα, ωστόσο το forum της σχολής σου αποτελεί επίσης μια καλή πηγή για παλαιότερα θέματα και σημειώσεις εξεταστικής. Εκτός από αυτά, εκεί θα βρεις συζητήσεις σχετικές με το μάθημα που σε απασχολεί, απαντήσεις σε απορίες και συμβουλές για αποτελεσματικότερο διάβασμα. Εάν εξακολουθεί να είναι ενεργό, μπορείς επίσης να διατυπώσεις τις δικές σου ερωτήσεις.

3. Μπες σε ομάδες για τη σχολή σου στα social media

Στα social media θα βρεις διάφορες ομάδες σχετικές με τη σχολή σου. Κάποιες θα αφορούν γενικότερα το τμήμα όπου σπουδάζεις, άλλες θα έχουν δημιουργηθεί μόνο για όσους μπήκαν στη σχολή ένα συγκεκριμένο έτος, ενώ άλλες θα αφορούν αποφοίτους του τμήματός σου.

Με μια απλή αναζήτηση, στις ομάδες αυτές θα βρεις παλιά θέματα εξεταστικής για κάθε μάθημα, σημειώσεις, συμβουλές από άλλους φοιτητές που έχουν ήδη περάσει αυτό το μάθημα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες. Μην παραλείψεις να διαβάσεις τα σχόλια κάτω από σχετικές αναρτήσεις, γιατί εκεί συχνά δίνονται απαντήσεις σε απορίες που έχουν πολλοί φοιτητές.

4. Επισκέψου ιστοσελίδες με παλιά θέματα εξεταστικής

Σημειώσεις ΜαθημάτωνΤο ήξερες ότι υπάρχουν ιστοσελίδες όπου μπορείς να βρεις συγκεντρωμένα παλιά θέματα εξεταστικής για τα περισσότερα τμήματα των ελληνικών πανεπιστημίων; Γράφοντας απλώς στη μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείς «παλιά θέματα εξεταστικής», θα βρεις διάφορες τέτοιες ιστοσελίδες, όπου φοιτητές έχουν ανεβάσει τα θέματα των προηγούμενων εξεταστικών. Επιλέγεις το ΑΕΙ, το τμήμα και το μάθημα που σε ενδιαφέρει και βρίσκεις θέματα και σημειώσεις από διάφορες χρονιές.

5. Επισκέψου σελίδες και ομάδες που αφορούν αντίστοιχα τμήματα άλλων ΑΕΙ

Σε περίπτωση που δεν έχεις βρει πληροφορίες για το μάθημά σου σε κάποια από τις παραπάνω προτάσεις, μπορείς να πάρεις ιδέες από σελίδες και ομάδες που είναι σχετικές με αντίστοιχα τμήματα άλλων ΑΕΙ. Συχνά τα βασικά μαθήματα είναι κοινά όταν πρόκειται για το ίδιο αντικείμενο σπουδών. Βλέποντας τι θέματα συνηθίζονται για αυτό το μάθημα σε άλλα τμήματα, μπορείς να πάρεις μια ιδέα και για το δικό σου και να οργανώσεις αντίστοιχα το διάβασμά σου.

6. Μπες σε ομάδες βιβλίων στα social media

Αν οι παραπάνω τρόποι δεν είχαν αποτέλεσμα, δοκίμασε να κάνεις μια αναζήτηση σε ομάδες βιβλίων στα social media. Υπάρχουν πολλοί απόφοιτοι τμημάτων που χαρίζουν ή διαθέτουν προς πώληση τις σημειώσεις τους και συχνά επιλέγουν να το κάνουν μέσω τέτοιων ομάδων. Μπορείς να αναζητήσεις σχετικές αναρτήσεις σε αυτές τις ομάδες ή ακόμα και να κάνεις εσύ μία ζητώντας τις σημειώσεις που χρειάζεσαι.

Εξασφάλισε την επιτυχία στα μαθήματά σου

Σημειώσεις φοιτητώνΕκτός από τις παραπάνω προτάσεις για να βρεις παλιά θέματα εξεταστικής, υπάρχει πάντα και η επιλογή να ρωτήσεις κάποιον συμφοιτητή σου που έχει ήδη δώσει αυτό το μάθημα στο παρελθόν. Αυτή είναι και μία από τις ασφαλέστερες μεθόδους, αφού όσο πιο πρόσφατα είναι τα θέματα που θα έχεις στα χέρια σου, τόσο πιο κοντά θα είναι στη φιλοσοφία του καθηγητή που διδάσκει το μάθημα αυτό το διάστημα. Αν όμως δεν έχεις την άνεση να απευθυνθείς σε κάποιον από τους συμφοιτητές σου, οι λύσεις που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο θα είναι εξίσου βοηθητικές.

Εκτός από την εξεταστική, αν χρειαστείς βοήθεια και με τις εργασίες εξαμήνου, μπορείς να βασιστείς στην αξιόπιστη ομάδα της iziPen. Πες μας τι χρειάζεσαι και οι έμπειροι writers μας θα ανταποκριθούν άμεσα στο αίτημά σου εκπονώντας αυθεντικές εργασίες υψηλής ποιότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.