Θέλεις Δωρεάν Μεταπτυχιακό; Σπούδασε στο εξωτερικό

Δωρεάν Μεταπτυχιακά στο Εξωτερικό

Ολοκληρώνεις τις σπουδές σου και σκέφτεσαι να συνεχίσεις με ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό; Και πολύ καλά κάνεις. Η αγορά εργασίας είναι πολύ ανταγωνιστική και η επιπλέον εξειδίκευση θα σε βοηθήσει να βρεις πιο εύκολα δουλειά αργότερα. Και δε χρειάζεται να ανησυχείς για το οικονομικό κόστος καθώς υπάρχουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες που προσφέρουν δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα αρκεί να κάνεις τη σωστή αναζήτηση. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις πού μπορείς να κάνεις το μεταπτυχιακό σου χωρίς να πληρώσεις δίδακτρα.

Δωρεάν Μεταπτυχιακά στην Αυστρία

Δωρεάν Μεταπτυχιακά Προγράμματα 2020Η Αυστρία είναι μία χώρα που προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση στους Ευρωπαίους φοιτητές με μία προϋπόθεση: θα πρέπει να τελειώσουν εγκαίρως τις προπτυχιακές και τις μεταπτυχιακές τους σπουδές. Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει μέσα σε οκτώ εξάμηνα να ολοκληρώσουν τα προπτυχιακά προγράμματα και μέσα σε έξι τα μεταπτυχιακά. Εάν δεν ολοκληρώσεις το μεταπτυχιακό σου μέσα στο καθορισμένο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να πληρώσεις 360 ευρώ για κάθε εξάμηνο. Ωστόσο, αυτό το κόστος είναι πολύ χαμηλό, συγκριτικά με το κόστος σπουδών σε άλλες χώρες. Θυμήσου μόνο πως η Αυστρία είναι μία ακριβή χώρα για να ζεις.

Για Δωρεάν Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ελλάδα μην παραλείψεις να διαβάσεις το αναλυτικό άρθρο για Δωρεάν Μεταπτυχιακά που έχουμε ετοιμάσει για εσένα.

Δωρεάν Μεταπτυχιακά στην Γαλλία

Η Γαλλία είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή για σπουδές καθώς θα μπορούσες να ζήσεις σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον και να γνωρίσεις άτομα από όλο το κόσμο. Η ανώτερη εκπαίδευση στη Γαλλία χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες. Συγκεκριμένα, υπάρχουν:

  • 88 περίπου δημόσια Πανεπιστήμια,
  • ανώτατα πολυτεχνικά ιδρύματα, ανώτατες εμπορικές σχολές και σχολές διοίκησης επιχειρήσεων, οι ‘Grandes Ecoles’ τα οποία έχουν αυστηρά κριτήρια πρόσβασης και
  • εξειδικευμένες ανώτατες σχολές και ινστιτούτα.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα διαρκούν δύο χρόνια και οι φοιτητές δεν καταβάλλουν δίδακτρα. Ωστόσο, υπάρχει κόστος εγγραφής που αντιστοιχεί σε 256 ευρώ το χρόνο. Οι αιτήσεις για τα μεταπτυχιακά στη Γαλλία γίνονται συνήθως από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο.

Δωρεάν Μεταπτυχιακά Γαλλία

Για να συνεχίσεις τις σπουδές σου στη Γαλλία, πρέπει να προσκομίσεις το απολυτήριο του Λυκείου, την αναλυτική βαθμολογία, το πτυχίο, το βιογραφικό σου σημείωμα και ένα γράμμα όπου θα εξηγείς τους λόγους που θέλεις να κάνεις ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Πρέπει, ακόμα, να γνωρίζεις γαλλικά ή αγγλικά. Πριν επιλέξεις τη συγκεκριμένη χώρα, σκέψου πως τα έξοδα για ενοίκιο, διατροφή, μέσα συγκοινωνίας κλπ., θα φτάνουν περίπου στα 800€ το μήνα για τη διαμονή σου στην επαρχία ή 1100€ -1200€ αν μείνεις στο Παρίσι.

Υπάρχουν βέβαια και οι φοιτητικές εστίες οι οποίες χωρίζονται σε δημόσιες και σε ιδιωτικές. Οι αιτήσεις για τις δημόσιες εστίες γίνονται συνήθως από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάιο. Οι Έλληνες φοιτητές μπορούν να πάρουν υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία από τη Γαλλική Πρεσβεία και οι αιτήσεις κάθε χρόνο γίνονται το διάστημα 15/2 μέχρι 15/5.

Δωρεάν Μεταπτυχιακά στην Δανία

Η Δανία είναι μία δημοφιλής επιλογή για μεταπτυχιακές σπουδές καθώς οι φοιτητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να κάνουν δωρεάν μεταπτυχιακό στα πανεπιστήμια αυτής της χώρας. Εάν το επιθυμούν, δύναται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στα δανέζικα, ώστε να μάθουν και τη γλώσσα. Η ζωή στην Δανία, όμως, είναι πολύ ακριβή. Επομένως, σκέψου αυτόν τον παράγοντα πριν την επιλέξεις για τις μεταπτυχιακές σπουδές σου.

Δωρεάν Μεταπτυχιακά στην Τσεχία και τη Νορβηγία

Δωρεάν είναι τα μεταπτυχιακά προγράμματα και στην Τσεχία. Ωστόσο, υπάρχει μία ελάχιστη χρέωση για τα αγγλικά προγράμματα. Επίσης, όλοι οι Ευρωπαίοι φοιτητές μπορούν να παρακολουθήσουν κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα χωρίς δίδακτρα στη Νορβηγία. Βέβαια, κάθε εξάμηνο πρέπει να καταβάλλουν ένα πανεπιστημιακό τέλος για να έχουν μερικά φοιτητικά πλεονεκτήματα, το κόστος του οποίου είναι περίπου 40-80€. Στη Νορβηγία προσφέρονται περισσότερα από 200 μεταπτυχιακά προγράμματα που διδάσκονται στα αγγλικά και επομένως δε χρειάζεται να ανησυχείς για τη γλώσσα γραφής των μεταπτυχιακών εργασιών σου.

Δωρεάν Μεταπτυχιακά στην Πολωνία και την Σουηδία

Τα πανεπιστήμια της Πολωνίας αποτελούν άλλη μια ενδιαφέρουσα επιλογή για μεταπτυχιακές σπουδές οι οποίες προσφέρονται δωρεάν σε φοιτητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελβετίας. Η Σουηδία έχει 40 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στα οποία κάθε φοιτητής από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να παρακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές χωρίς δίδακτρα. Όμως, πριν επιλέξεις τη Σουηδία για το μεταπτυχιακό σου, καλό είναι να γνωρίζεις ότι η ζωή στη συγκεκριμένη χώρα είναι αρκετά ακριβή καθώς τα μηνιαία έξοδα μπορούν να κυμανθούν από 700 μέχρι 900 ευρώ.

Δωρεάν Μεταπτυχιακά στην Φιλανδία

Δωρεάν Μεταπτυχιακά ΦιλανδίαΕάν αγαπάς τις χαμηλές θερμοκρασίες, τότε θα λατρέψεις και τη Φιλανδία η οποία είναι η πιο οικονομική χώρα και θα παρακολουθήσεις οποιοδήποτε μεταπτυχιακό θέλεις εντελώς δωρεάν. Ωστόσο, θα πρέπει να πάρεις άδεια παραμονής και για να καταφέρεις κάτι τέτοιο χρειάζεται να αποδείξεις πως έχεις μηνιαίο εισόδημα τουλάχιστον 560 ευρώ. Η γνώση Φιλανδικών ή Σουηδικών θα σε βοηθήσει πολύ στο να βρεις μια part-time εργασία για να υποστηρίξεις το κόστος της διαμονής σου.

Στην iziPen πιστεύουμε ότι οι σπουδές δεν πρέπει να είναι προνόμιο των λίγων αλλά όλων των φοιτητών. Με τα δωρεάν μεταπτυχιακά που προσφέρονται στις χώρες του εξωτερικού, έχεις την ευκαιρία να κάνεις αυτό που επιθυμείς όποια και αν είναι η οικονομική σου κατάσταση. Και μην ξεχνάς ότι είμαστε δίπλα σου όποια χώρα κι αν επιλέξεις για την εκπόνηση του μεταπτυχιακού σου. Ανέβασε σήμερα την παραγγελία σου κάνοντας κλικ εδώ και λάβε την μεταπτυχιακή εργασία σου στο χαμηλότερο κόστος της αγοράς από τη μεγαλύτερη ομάδα ακαδημαϊκών writers στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.