ΑΣΕΠ: Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός 2022

ΑΣΕΠ Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για τον Πανελλήνιο Γραπτό Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για το έτος 2022. Πότε ενδέχεται να διεξαχθεί, ποια θα είναι η δομή του, το περιεχόμενο του και η βαθμολόγηση σύμφωνα με το ΦΕΚ.

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός

Το φθινόπωρο του 2022 αναμένεται να διεξαχθεί ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για το έτος 2022. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα μεταξύ 15 Σεπτεμβρίου και 15 Οκτωβρίου του 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως και τη Δευτέρα, 4 Απριλίου και ώρα 14:00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε τη Τρίτη:

  • Ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός, θα αφορά την κάλυψη θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του ΑΣΕΠ. Η ηλεκτρονική μορφή των αιτήσεων καθορίζεται από το Α.Σ.Ε.Π. ανάλογα με την κατηγορία των προς πλήρωση θέσεων.
  • Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσα στην προθεσμία που ορίζεται στην προκήρυξη, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δέκα (10) ημερών, με ειδικότερο προσδιορισμό της ημερομηνίας και ώρας έναρξης και λήξης αυτής, σύμφωνα με τις οδηγίες συμπλήρωσης – υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών, όπως αυτές καθορίζονται κάθε φορά από το Α.Σ.Ε.Π.
  • Μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, αποστέλλεται σχετική ειδοποίηση στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του υποψηφίου, όπου αναγράφεται ο αριθμός πρωτοκόλλου και η ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση τον χρόνο της ηλεκτρονικής υποβολής της στο Α.Σ.Ε.Π.
  • Εντός της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, υποβάλλεται ηλεκτρονικά μόνο η αίτηση συμμετοχής (A’ στάδιο), χωρίς να δίνεται η δυνατότητα επισύναψης δικαιολογητικών από τον υποψήφιο. Μετά τη βαθμολόγηση της γραπτής εξέτασης, οι υποψήφιοι που θα κληθούν από το Α.Σ.Ε.Π., με σχετική ανάρτηση στον διαδικτυακό του τόπο, προς υποβολή δικαιολογητικών, πρέπει να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα στοιχεία και δικαιολογητικά στο ηλεκτρονικό Μητρώο του Α.Σ.Ε.Π. και κατόπιν να τα υποβάλλουν ηλεκτρονικά εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας (Β’ στάδιο), με σχετική επίκληση αυτών από το ως άνω Μητρώο, επισυνάπτοντας αυτά στην υποβληθείσα κατά το Α’ στάδιο αίτησή τους. Κατά το Β’ στάδιο επιτρέπεται η επισύναψη μόνο των απαιτούμενων δικαιολογητικών που αποδεικνύουν τα επικαλούμενα κατά το Α’ στάδιο προσόντα, κριτήρια και ιδιότητες, ενώ δεν επιτρέπονται οποιεσδήποτε μεταβολές στο περιεχόμενο των πεδίων, όπως αυτά συμπληρώθηκαν στην αίτηση κατά το Α’ στάδιο.

Δομή και περιεχόμενο

Ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός, ο οποίος θα πραγματοποιείται υπό τη μορφή των Πανελληνίων Εξετάσεων για τα ΑΕΙ, σύμφωνα με το ΦΕΚ θα συμπεριλαμβάνει:

  • Εξέταση γενικών γνώσεων καθώς και εξέταση γνώσεων που συνδέονται με τη φύση των συγκεκριμένων κλάδων.
  • Δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας (δεξιότητες γλωσσικού και αριθμητικού συλλογισμού, δεξιότητες ανάλυσης, επίλυσης προβλημάτων και ιεράρχησης προτεραιοτήτων στον χώρο εργασίας, αποτελεσματικότητα και ποιότητα στην εργασίας)
  • Οι εξετάσεις θα διενεργούνται είτε με τη μέθοδο πολλαπλών επιλογών είτε με την ανάπτυξη κειμένου είτε και συνδυασμό και των δύο.
  • Για την κάλυψη θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ), απαιτείται και ατομική δομημένη συνέντευξη με τους υποψηφίους. Με τη δομημένη συνέντευξη κρίνονται η καταλληλότητα των υποψηφίων για την άσκηση των καθηκόντων της συγκεκριμένης θέσης, καθώς και η επικοινωνιακή τους ικανότητα. Η δομημένη συνέντευξη αφορά, ενδεικτικά, σε θέματα σχετικά με το αντικείμενο του φορέα και της προκηρυσσόμενης θέσης σε συνάρτηση με το γνωστικό αντικείμενο, την εμπειρία, τις επιστημονικές δημοσιεύσεις και άλλες συναφείς δραστηριότητες και λοιπά προσόντα του υποψηφίου.
  • Κατόπιν αιτήματος του φορέα και έγκρισης του Α.Σ.Ε.Π., είναι δυνατή η διεξαγωγή πρακτικών δοκιμασιών για τη διακρίβωση της καταλληλότητας των προσόντων των υποψηφίων. Οι πρακτικές δοκιμασίες περιλαμβάνουν ιδίως τεστ προσομοίωσης στο αντικείμενο απασχόλησης της θέσης, αθλητικές δοκιμασίες, δοκιμασίες ορθοφωνίας ή ψυχομετρικά τεστ.
  • Κατόπιν αιτήματος του φορέα και έγκρισης του Α.Σ.Ε.Π., είναι δυνατή η διεξαγωγή εξέτασης ειδικών γνώσεων για τη διαπίστωση της απαιτούμενης εμπειρίας για την υπό πλήρωση θέση. Η εξέταση αυτή διεξάγεται παράλληλα με την εξέταση γνώσεων και τη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας και διενεργείται είτε με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών είτε με ανάπτυξη κειμένου είτε με συνδυασμό των δύο, σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στην οικεία προκήρυξη.

Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός και Βαθμολόγηση

Η βαθμολογία για την εξέταση γνώσεων και τη δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας ορίζεται σε κλίμακα από 1-100 για κάθε μία. Συγκεκριμένα:

50% : εξέταση γνώσεων

50% : δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας

Συνολικός βαθμός του διαγωνισμού είναι ο βαθμός της γραπτής εξέτασης προστιθεμένων και των τυχόν προσαυξήσεων του υποψηφίου.

Όσο αφορά την ατομική συνέντευξη για το Ε.Ε.Π., και αυτή βαθμολογείται σε κλίμακα 1-100 μονάδων. Αναλυτικά η βαθμολογία καθορίζεται ως εξής :

  • Επιστημονική κατάρτιση στο αντικείμενο της θέσης έως 50 μονάδες
  • Επαγγελματική εμπειρία έως 35 μονάδες
  • Επικοινωνιακή ικανότητα έως 15 μονάδες

Η μοριοδότηση της συνέντευξης κάθε υποψηφίου προκύπτει από τον μέσο όρο των βαθμών των μελών της επιτροπής. Ο βαθμός της συνέντευξης πολλαπλασιαζόμενος με συντελεστή 0,35 προστίθεται στη βαθμολογία του υποψηφίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.