Πως φτιάχνω Δωρεάν Λογαριασμό PayPal (οδηγός βήμα-βήμα)

Τι είναι το PayPal - Πλήρης Οδηγός

Τι είναι το PayPal;

To paypal αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο ηλεκτρονικών συναλλαγών στο κόσμο, εξυπηρετώντας την πλειοψηφία επιχειρήσεων αλλά και ιδιωτών παγκοσμίως. Η πλατφόρμα πληρωμών δημιουργήθηκε αρχικά από το Ebay, ένα από τα μεγαλύτερα (marketplace) online καταστήματα στον κόσμο. Ωστόσο μετά την μεγάλη επιτυχία που υπήρξε στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω της πλατφόρμας, από το 2015 το PayPal λειτουργεί επίσημα ως ξεχωριστός οργανισμός και χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο αξιόπιστες και λειτουργικές πηγές online πληρωμών σε πάνω από 200 χώρες.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα το πως δουλεύει το PayPal, θα το χαρακτηρίσουμε ως ένα ψηφιακό πορτοφόλι. Όπως λοιπόν και με ένα κανονικό ‘φυσικό’ πορτοφόλι το οποίο περιέχει  μετρητά αλλά και κάρτες (πιστωτικές/χρεωστικές), έτσι και αυτό το ψηφιακό πορτοφόλι μπορεί να έχει αποθηκευμένες τις κάρτες σας αλλά και χρήματα τα οποία μπορείτε να κρατήσετε ως ‘υπόλοιπο’ για μελλοντικές συναλλαγές μέσω PayPal ή να τα μεταφέρετε στον τραπεζικό λογαριασμό σας δωρεάν.

Πως xρησιμοποιείται το PayPal;

Καθώς το PayPal είναι μία πλατφόρμα όπου επεξεργάζεται ηλεκτρονικές πληρωμές, χρησιμοποιείται για την αγορά προϊόντων/υπηρεσιών αλλά και τη μεταφορά χρημάτων. Η εφαρμογή λοιπόν σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε πληρωμές χρησιμοποιώντας την χρεωστική/πιστωτική κάρτα σας ακόμα και χωρίς να έχετε λογαριασμό PayPal ως απλός επισκέπτης. Βέβαια, σε περίπτωση που δημιουργήσετε ένα λογαριασμό PayPal θα μπορείτε να αποθηκεύσετε τις κάρτες σας στο προφίλ σας για μελλοντικές πληρωμές αλλά και να λαμβάνεται χρήματα τα οποία μπορείτε να κρατήσετε ως ‘υπόλοιπο PayPal’ ή να τα μεταφέρετε στο λογαριασμό σας. Σε περίπτωση που είστε επαγγελματίας συγγραφέας για την εγγραφή ως writer στην ομάδα της iziPen είναι απαραίτητη η δημιουργία λογαριασμού PayPal για τις επιτυχείς πληρωμές σας.

Μπορείτε  να χρησιμοποιήσετε το σύστημα πληρωμών PayPal για οποιαδήποτε από τις παρακάτω δραστηριότητες:

 • Αγορά προϊόντων και υπηρεσιών μέσω ίντερνετ.
 • Πληρωμή σε προσωπικό λογαριασμό ενός ελεύθερου επαγγελματία (freelancer) για διάφορες υπηρεσίες στο διαδίκτυο.
 • Αίτημα πληρωμής μέσω email (χρησιμοποιώντας το PayPal.Me)
 • Δημιουργία και αποστολή τιμολογίων (διαθέσιμο μόνο για εταιρικούς λογαριασμούς)
 • Αποστολή χρημάτων σε οικογένεια και φίλους εντελώς δωρεάν.

 

Πόσο ασφαλές είναι το PayPal;

Το PayPal αποτελεί πλέον τον πιο δημοφιλή και διαδεδομένο τρόπο για την αποστολή και λήψη χρήματων στο ίντερνετ. Μάλιστα, οι περισσότερες πλέον επιχειρήσεις που διαθέτουν e-shop στην Ελλάδα έχουν το PayPal ως προεπιλεγμένη μέθοδο πληρωμών για λόγους ασφαλείας και προστασίας των πελατών τους. Δεν είναι τυχαίο που το Ebay.com χρησιμοποιεί το PayPal ως αποκλειστικό τρόπο online πληρωμών, το ίδιο και εμείς στην iziPen. Με τη χρήση της εφαρμογής αποφεύγετε να αποκαλύπτετε τα προσωπικά στοιχεία της κάρτας σας στην ιστοσελίδα από την οποία πραγματοποιείτε την αγορά σας. Η PayPal φροντίζει να ολοκληρώσει τη συναλλαγή σας χρησιμοποιώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και κρυπτογράφησης των δεδομένων σας ώστε να σας εξασφαλίσει τη μέγιστη προστασία.

 

Πως μπορώ να δημιουργήσω ένα λογαριασμό PayPal?

Το άνοιγμα ενός λογαριασμού Paypal γίνεται ηλεκτρονικά μέσω ίντερνετ και είναι μία εύκολη και γρήγορη διαδικασία. Για τη δημιουργία του λογαριασμού σας χρειάζονται κάποια βασικά στοιχεία σας και δεν απαιτείται ο αριθμός της τραπεζικής κάρτας σας.  Ωστόσο, αν θέλετε να στέλνετε ή λαμβάνετε χρήματα συστηματικά, θα χρειαστεί να προσθέσετε έναν τραπεζικό λογαριασμό και μία κάρτα για της πληρωμές και καταθέσεις σας. Είναι σημαντικό να θυμάστε πως με τη λήψη χρημάτων μέσω PayPal, τα χρήματα μεταφέρονται στο ψηφιακό πορτοφόλι σας ως υπόλοιπο PayPal. Για την κατάθεση των χρημάτων στο τραπεζικό λογαριασμό σας θα πρέπει να συνδεθείτε στο προφίλ σας και να επιβεβαιώσετε αυτή την ενέργεια. Παρακάτω θα εξηγήσουμε βήμα-βήμα πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα λογαριασμό στο PayPal εντελώς δωρεάν.

 

Βήμα 1ο

Αρχικά πληκτρολογούμε τη διεύθυνση www.paypal.com προκειμένου να μπούμε στην ιστοσελίδα της PayPal. Η αρχική σελίδα είναι η παρακάτω:

PayPal - Βήμα 1ο

Στο επάνω δεξί μέρος της σελίδας (κίτρινο βέλος) υπάρχουν δύο επιλογές: Σύνδεση και Εγγραφή. Πατάμε ‘Εγγραφή’ προκειμένου να δημιουργήσουμε λογαριασμό. Από τη στιγμή που θα δημιουργήσουμε το λογαριασμό μας θα μπορούμε να μπαίνουμε στο προφίλ μας πατώντας το κουμπί ‘Σύνδεση’ εισάγωντας το email και τον μυστικό κωδικό που έχουμε ορίσει κατά την διαδικασία της εγγραφής.

 

Βήμα 2ο

Αφού πατήσουμε σύνδεση η εικόνα που εμφανίζεται είναι η παρακάτω:

PayPal - Βήμα 2ο

Σε αυτό το σημείο πρέπει να ορίσουμε το είδος του λογαριασμού που θέλουμε να δημιουργήσουμε. To PayPal μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε είτε προσωπικό είτε επιχειρηματικό λογαριασμό. Έτσι, αν απλώς θέλουμε να διεκπεραιώνουμε αγορές μέσω ίντερνετ, να λαμβάνουμε και στέλνουμε χρήματα ως ιδιώτες τότε επιλέγουμε να δημιουργήσουμε ένα προσωπικό λογαριασμό. Εάν όμως έχουμε επιχείρηση και επιθυμούμε να διεκπεραιώνουμε πληρωμές αλλά και αγορές για την επιχείρησή μας επιλέγουμε τον επιχειρηματικό λογαριασμό. Στο συγκεκριμένο οδηγό επιλέξαμε τη δημιουργία προσωπικού λογαριασμού καθώς καλύπτει τις ανάγκες ενός ιδιώτη ή ελεύθερου επαγγελματία. Κατόπιν, πατάμε το κουμπί ‘Συνέχεια’ για να προχωρήσουμε παρακάτω.

 

Βήμα 3ο

Εφόσον επιλέξουμε το είδος λογαριασμού που θέλουμε να δημιουργήσουμε προχωράμε στη καταχώρηση των στοιχείων μας:

PayPal - Βήμα 3ο

Σε αυτή τη φάση επιλέγουμε χώρα και βάζουμε το όνομα, το επώνυμο, μια έγκυρη διεύθυνση email (πολύ σημαντικό είναι να βάλουμε ένα email που χρησιμοποιούμε τακτικά καθώς εκεί θα έρχονται όλες οι ενημερώσεις που αφορούν στο λογαριασμό μας), καθώς επίσης ορίζουμε και τον κωδικό πρόσβασης στο λογαριασμό μας. Από το PayPal όπως επίσης και από κάθε ασφαλή ιστοσελίδα, για τη δημιουργία ηλεκτρονικού λογαριασμού απαιτείται ένας κωδικός να έχει τουλάχιστον 8 χαρακτήρες (κάτι που αποδεικνύεται από το πράσινο τικ () που εμφανίζεται όταν ο κωδικός έχει επαρκείς χαρακτήρες). Πολύ σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε ένα κωδικό αρκετά σύνθετο ο οποίος θα περιέχει όσο το δυνατόν περισσότερους και διαφορετικούς χαρακτήρες προκειμένου να είμαστε ασφαλείς ότι κανένας δε μπορεί να υποκλέψει το κωδικό μας. Πατάμε ‘Συνέχεια’.

 

Βήμα 4ο

PayPal - Βήμα 4ο

Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για εμάς. Βάζουμε τη διεύθυνσή μας, τον ταχυδρομικό κώδικά μας, ημερομηνία γέννησης και κινητό τηλέφωνο.

PayPal - Βήμα 5ο

Στο κάτω μέρος της σελίδας  μας δίνονται κάποιες επιλογές. Η πρώτη επιλογή αφορά στη δυνατότητα να διατηρήσουμε το λογαριασμό μας σε μόνιμη σύνδεση στη συσκευή μας προκειμένου να μπορούμε να ολοκληρώνουμε πιο γρήγορα τις αγορές μας στο μέλλον. Στη δεύτερη επιλογή κάνουμε κλικ αν θέλουμε να δεχόμαστε ενημερώσεις και διαφημίσεις της PayPal μέσω email. Τέλος, για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία εγγραφής είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε διαβάσει και συμφωνήσει με τους Όρους Χρήσης PayPal. Ενώ τις δύο πρώτες επιλογές μπορούμε και να μην τις επιλέξουμε, πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξουμε τη τρίτη επιλογή για να προχωρήσουμε στην επιτυχή εγγραφή μας. Πατάμε ‘Αποδοχή και δημιουργία λογαριασμού’.

Βήμα 5ο(προαιρετικό)

Αφού ολοκληρώσουμε την καταχώρηση των προσωπικών στοιχείων, μπορούμε να επιλέξουμε τον τρόπο πληρωμής για τις αγορές μας: χρησιμοποιώντας τον τραπεζικό μας λογαριασμό ή την κάρτα μας (πιστωτική ή χρεωστική). Αυτό είναι το μόνο βήμα στο οποίο η PayPal θα ζητήσει αυτές τις πληροφορίες. Συμπληρώνουμε τις απαιτούμενες πληροφορίες και επιβεβαιώνουμε. Κάνουμε  κλικ στο κουμπί “Αποδοχή”.

Επιτυχής δημιουργία λογαριασμού PayPal

Αυτό ήταν όλο! Ο PayPal λογαριασμός μας είναι έτοιμος για χρήση… Η PayPal θα μας στείλει ένα email επιβεβαίωσης για το νέο λογαριασμού μας στη διεύθυνση email που έχουμε καταχωρήσει.

Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει το PayPal στο παρελθόν, σίγουρα αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε καθώς θα σας εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο αποφεύγοντας τη διαδικασία εισαγωγής του αριθμού κάρτας κάθε φορά που θέλετε να πραγματοποιήσετε μία αγορά στο internet. Επιπλέον θα ξέρετε πως τα προσωπικά δεδομένα σας είναι ασφαλή και δεν μοιράζονται σε τρίτους. Κάθε φορά που θα βλέπετε το σηματάκι PayPal σε έναν ιστότοπο θα γνωρίζεται πως εκεί μπορείτε να ολοκληρώσετε την online αγορά σας με ασφάλεια.

Το συγκεκριμένο άρθρο γράφτηκε από την ομάδα iziPen που συμβάλει καθημερινά στην υποστήριξη φοιτητών και επαγγελματιών με τη συγγραφή εργασιών, με στόχο να σας βοηθήσει να καταλάβετε τι είναι το PayPal και πως μπορείτε να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό εντελώς δωρεάν.

10 σκέψεις στο “Πως φτιάχνω Δωρεάν Λογαριασμό PayPal (οδηγός βήμα-βήμα)”

 1. Γιάννης Δ λέει:

  Χαίρετε!
  Είχα δημιουργήσει λογαριασμό από το 2014, αλλά δεν τον είχα χρησιμοποιήσει έκτοτε.
  Πριν τέσσερις ημέρες, τον επανενεργοποίησα, αφού βεβαίως μου ζήτησε άλλον κωδικό.
  Ενώ μου γράφει ότι έχει χρεώσει με 1,50 EUR την κάρτα μου και μου ζητάει τον 4ψήφιο κωδικό, δε μου έχει αποστείλει κανένα κωδικό εδώ και τέσσερις ημέρες. Πρέπει να κάνω κάτι;

  1. iziPen team λέει:

   Αγαπητέ Γιάννη,

   Σε ευχαριστούμε για το ερώτημά σου. Από την εμπειρία μας ως χρήστες της PayPal θα σου προτείναμε να εντοπίσεις τη συγκεκριμένη ανάληψη από τις συναλλαγές στον τραπεζικό λογαριασμό σου και να επιβεβαιώσεις τον 4ψήφιο κωδικό ώστε να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου και να μην υπάρχουν πλέον περιορισμοί στις συναλλαγές σου μέσω PayPal. Για να εμφανιστεί η συναλλαγή στο λογαριασμό σου μπορεί να χρειαστούν έως και τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

   1. Έμι λέει:

    Γειά σας. Έχω δημιουργήσει έναν λογαριασμό εδώ και μήνες, χρειάζεται να κάνω τραπεζικό λογαριασμό για να γίνει verify ο pp λογαριασμός μου; (Είμαι 19 και δεν έχω δουλέψει σε κάμοια δουλειά ακόμα) Επίσης, μπορώ να αγοράσω πραγματα από το εξωτερικό όταν φτιάξω τον λογαριασμό στην τράπεζα;

    1. iziPen team λέει:

     Γεια σου Έμι, μπορείς να διατηρήσεις το PayPal προφίλ σου εφόσον έχεις κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας σου. Η επιβεβαίωση ενός τραπεζικού λογαριασμού στο PayPal λογαριασμό σου χρειάζεται σε περίπτωση που θα ήθελες να παραλάβεις μία πληρωμή μέσω PayPal και έπειτα να κάνεις κατάθεση των χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό σου. Διαφορετικά, μπορείς να εξακολουθείς να χρησιμοποιείς το PayPal account σου για τις ηλεκτρονικές αγορές σου χωρίς να χρειαστεί να προβείς σε κάποια επιπρόσθετη διαδικασία. Ωστόσο, καθώς οι νομοθεσίες στη χώρα μας και στην Ε.Ε. αλλάζουν και ενημερώνονται διαρκώς για λόγους ασφαλείας, δεν είναι απίθανο στο μέλλον να είναι υποχρεωτική η επιβεβαίωση ενός τραπεζικού λογαριασμού για να δημιουργήσεις επιτυχώς το PayPal λογαριασμό σου.

 2. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΛΟΥΙΖΟΥ λέει:

  καλησπέρα σας,εχω δημιουργήσει επαγγελματικό λογ/σμο αλλα δεν τον ολοκληρώνει γιατί ζητάει λεξεις -κλειδιά ή υπηρεσίες (mcc ) και δεν ξερω ποια είναι η λιστα για να διαλέξω και δεν δεχεται τιποτα απο αυτα που του βαζω .Πως να προχωρήσω ?

  1. iziPen team λέει:

   Αγαπητή Δέσποινα, για να καταφέρεις να επιλέξεις μία από τις κατηγορίες επιχείρησης που σου παρέχει το PayPal θα πρέπει να αναζητήσεις λέξεις κλειδιά στην Αγγλική γλώσσα. Δυστυχώς το PayPal δεν δέχεται καμία λέξη στα Ελληνικά και είναι συχνό φαινόμενο αποτυχίας δημιουργίας PayPal από πολλούς Έλληνες επιχειρηματίες.

   1. Αλεξάνδρα λέει:

    Καλησπέρα έχω το ίδιο πρόβλημα και δυστυχώς δεν μπορώ να βρω λύση. Τον λογαριασμό τον θέλω για το blog μου όποτε τι κλειδη MMC να βάλω;

    1. iziPen team λέει:

     Καλησπέρα Αλεξάνδρα,

     Για να μπορεις να εισάγεις επιτυχώς κάποια κατηγορία επαγγέλματος (MMC) θα πρέπει για αρχή να εισάγεις Αγγλικούς χαρακτήρες. Δυστυχώς ακόμη η PayPal δεν προσφέρει τις συγκεκριμένες κατηγορίες στα Ελληνικά. Για να επιλέξεις τη σωστή κατηγορία για το blog σου μπορείς να αναζητήσεις λέξεις κλειδιά που σχετίζονται με το περιεχόμενό σου. Αν για παράδειγμα αναφέρεσαι σε διατροφικές συμβουλές ή προσφέρεις οδηγίες για κατασκευές και χειροτεχνίες, κλπ. Σε περίπτωση που το blog σου είναι πολύ γενικό, μπορείς να αναζητήσεις πιο γενικούς όρους όπως “marketing” ή “consulting” για να ολοκληρώσεις τη δημιουργία του επιχειρηματικού PayPal λογαριασμού σου.

     Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν κάνεις πωλήσεις από το blog σου και δεν έχεις δημιουργήσει ακόμη κάποια επιχείρηση για την πώληση υπηρεσιών ή προϊόντων, θα σου προτείναμε να διατηρήσεις έναν προσωπικό PayPal λογαριασμό. Έπειτα θα μπορείς ανά πάσα στιγμή να αναβαθμίσεις το λογαριασμό σου σε επιχειρηματικό πολύ εύκολα και γρήγορα μέσα από τη διαχείριση του PayPal προφίλ σου!

    2. Μιχάλης λέει:

     Καλησπέρα έχω φτιάξει έναν λογαριασμό σύμφωνα με της οδηγίες σας εχω προσθέσει και τα στοιχεία της κάρτας μου αλλά δεν μπορώ να βάλω χρήματα στον λογαριασμό μου
     Δεν δέχεται το iban και μου λέει να επικοινωνήσω με την τράπεζα
     Τι να κάνω;

     1. iziPen team λέει:

      Μιχάλη καλησπέρα,

      Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε το λόγο για τον οποίο δεν γίνεται αποδεκτό το IBAN σου και σε κάθε περίπτωση θα σου προτείναμε να επικοινωνήσεις με την τράπεζά σου για περαιτέρω διευκρινήσεις. Ωστόσο, από την εμπειρία μας στη χρήσης της PayPal θα ήταν χρήσιμο να ελέγξεις εάν η τράπεζά σου ανήκει στο εξωτερικό και ενδεχομένως αυτός είναι ο λόγος που δεν πραγματοποιείται η σχετική αναγνώριση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *