Πως φτιάχνω Δωρεάν Λογαριασμό PayPal (οδηγός βήμα-βήμα)

Τι είναι το PayPal - Πλήρης Οδηγός

Τι είναι το PayPal;

To PayPal αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο ηλεκτρονικών συναλλαγών στο κόσμο, εξυπηρετώντας την πλειοψηφία επιχειρήσεων αλλά και ιδιωτών παγκοσμίως. Η πλατφόρμα πληρωμών δημιουργήθηκε αρχικά από το Ebay, ένα από τα μεγαλύτερα (marketplace) online καταστήματα στον κόσμο. Ωστόσο μετά την μεγάλη επιτυχία που υπήρξε στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μέσω της πλατφόρμας, από το 2015 το PayPal λειτουργεί επίσημα ως ξεχωριστός οργανισμός και χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο αξιόπιστες και λειτουργικές πηγές online πληρωμών σε πάνω από 200 χώρες.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα το πως δουλεύει το PayPal, θα το χαρακτηρίσουμε ως ένα ψηφιακό πορτοφόλι. Όπως λοιπόν και με ένα κανονικό ‘φυσικό’ πορτοφόλι το οποίο περιέχει  μετρητά αλλά και κάρτες (πιστωτικές/χρεωστικές), έτσι και αυτό το ψηφιακό πορτοφόλι μπορεί να έχει αποθηκευμένες τις κάρτες σας αλλά και χρήματα τα οποία μπορείτε να κρατήσετε ως ‘υπόλοιπο’ για μελλοντικές συναλλαγές μέσω PayPal ή να τα μεταφέρετε στον τραπεζικό λογαριασμό σας δωρεάν.

Πως xρησιμοποιείται το PayPal;

Καθώς το PayPal είναι μία πλατφόρμα όπου επεξεργάζεται ηλεκτρονικές πληρωμές, χρησιμοποιείται για την αγορά προϊόντων/υπηρεσιών αλλά και τη μεταφορά χρημάτων. Η εφαρμογή λοιπόν σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε πληρωμές χρησιμοποιώντας τη χρεωστική/πιστωτική κάρτα σας ακόμα και χωρίς να έχετε λογαριασμό PayPal ως απλός επισκέπτης. Βέβαια, σε περίπτωση που δημιουργήσετε ένα λογαριασμό PayPal θα μπορείτε να αποθηκεύσετε τις κάρτες σας στο προφίλ σας για μελλοντικές πληρωμές αλλά και να λαμβάνεται χρήματα τα οποία μπορείτε να κρατήσετε ως ‘υπόλοιπο PayPal’ ή να τα μεταφέρετε στο λογαριασμό σας. Σε περίπτωση που είστε επαγγελματίας συγγραφέας για την εγγραφή ως writer στην ομάδα της iziPen είναι απαραίτητη η δημιουργία λογαριασμού PayPal για τις επιτυχείς πληρωμές σας.

Μπορείτε  να χρησιμοποιήσετε το σύστημα πληρωμών PayPal για οποιαδήποτε από τις παρακάτω δραστηριότητες:

  • Αγορά προϊόντων και υπηρεσιών μέσω ίντερνετ.
  • Πληρωμή σε προσωπικό λογαριασμό ενός ελεύθερου επαγγελματία (freelancer) για διάφορες υπηρεσίες στο διαδίκτυο.
  • Αίτημα πληρωμής μέσω email (χρησιμοποιώντας το PayPal.Me)
  • Δημιουργία και αποστολή τιμολογίων (διαθέσιμο μόνο για εταιρικούς λογαριασμούς)
  • Αποστολή χρημάτων σε οικογένεια και φίλους εντελώς δωρεάν.

Πόσο ασφαλές είναι το PayPal;

Το PayPal αποτελεί πλέον τον πιο δημοφιλή και διαδεδομένο τρόπο για την αποστολή και λήψη χρήματων στο ίντερνετ. Μάλιστα, οι περισσότερες πλέον επιχειρήσεις που διαθέτουν e-shop στην Ελλάδα, έχουν το PayPal ως προεπιλεγμένη μέθοδο πληρωμών για λόγους ασφαλείας και προστασίας των πελατών τους. Δεν είναι τυχαίο που το Ebay.com χρησιμοποιεί το PayPal ως αποκλειστικό τρόπο online πληρωμών, το ίδιο και εμείς στην iziPen. Με τη χρήση της εφαρμογής αποφεύγετε να αποκαλύπτετε τα προσωπικά στοιχεία της κάρτας σας στην ιστοσελίδα από την οποία πραγματοποιείτε την αγορά σας. Η PayPal φροντίζει να ολοκληρώσει τη συναλλαγή σας χρησιμοποιώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και κρυπτογράφησης των δεδομένων σας ώστε να σας εξασφαλίσει τη μέγιστη προστασία.

Πως μπορώ να δημιουργήσω ένα λογαριασμό PayPal;

Το άνοιγμα ενός λογαριασμού PayPal γίνεται ηλεκτρονικά μέσω ίντερνετ και είναι μία εύκολη και γρήγορη διαδικασία. Για τη δημιουργία του λογαριασμού σας χρειάζονται κάποια βασικά στοιχεία σας και δεν απαιτείται ο αριθμός της τραπεζικής κάρτας σας. Ωστόσο, αν θέλετε να στέλνετε ή λαμβάνετε χρήματα συστηματικά, θα χρειαστεί να προσθέσετε έναν τραπεζικό λογαριασμό και μία κάρτα για τις πληρωμές και καταθέσεις σας. Είναι σημαντικό να θυμάστε πως με τη λήψη χρημάτων μέσω PayPal, τα χρήματα μεταφέρονται στο ψηφιακό πορτοφόλι σας ως υπόλοιπο PayPal. Για την κατάθεση των χρημάτων στο τραπεζικό λογαριασμό σας θα πρέπει να συνδεθείτε στο προφίλ σας και να επιβεβαιώσετε αυτή την ενέργεια. Παρακάτω θα εξηγήσουμε βήμα-βήμα πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα λογαριασμό στο PayPal εντελώς δωρεάν.

Βήμα 1ο

Αρχικά πληκτρολογούμε τη διεύθυνση www.paypal.com προκειμένου να μπούμε στην ιστοσελίδα της PayPal. Η αρχική σελίδα είναι η παρακάτω:

PayPal - Βήμα 1ο

Στο επάνω δεξί μέρος της σελίδας (κίτρινο βέλος) υπάρχουν δύο επιλογές: Σύνδεση και Εγγραφή. Πατάμε ‘Εγγραφή’ προκειμένου να δημιουργήσουμε λογαριασμό. Από τη στιγμή που θα δημιουργήσουμε το λογαριασμό μας θα μπορούμε να μπαίνουμε στο προφίλ μας πατώντας το κουμπί ‘Σύνδεση’ εισάγοντας το email και τον μυστικό κωδικό που έχουμε ορίσει κατά τη διαδικασία της εγγραφής.

Βήμα 2ο

Αφού πατήσουμε σύνδεση η εικόνα που εμφανίζεται είναι η παρακάτω:

PayPal - Βήμα 2ο

Σε αυτό το σημείο πρέπει να ορίσουμε το είδος του λογαριασμού που θέλουμε να δημιουργήσουμε. To PayPal μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε είτε προσωπικό είτε επιχειρηματικό λογαριασμό. Έτσι, αν απλώς θέλουμε να διεκπεραιώνουμε αγορές μέσω ίντερνετ, να λαμβάνουμε και να στέλνουμε χρήματα ως ιδιώτες τότε επιλέγουμε να δημιουργήσουμε ένα προσωπικό λογαριασμό. Εάν όμως έχουμε επιχείρηση και επιθυμούμε να διεκπεραιώνουμε πληρωμές αλλά και αγορές για την επιχείρησή μας επιλέγουμε τον επιχειρηματικό λογαριασμό. Στο συγκεκριμένο οδηγό επιλέξαμε τη δημιουργία προσωπικού λογαριασμού καθώς καλύπτει τις ανάγκες ενός ιδιώτη ή ελεύθερου επαγγελματία. Κατόπιν, πατάμε το κουμπί ‘Συνέχεια’ για να προχωρήσουμε παρακάτω.

Βήμα 3ο

Εφόσον επιλέξουμε το είδος λογαριασμού που θέλουμε να δημιουργήσουμε προχωράμε στη καταχώρηση των στοιχείων μας:

PayPal - Βήμα 3ο

Σε αυτή τη φάση επιλέγουμε χώρα και βάζουμε το όνομα, το επώνυμο, μια έγκυρη διεύθυνση email (πολύ σημαντικό είναι να βάλουμε ένα email που χρησιμοποιούμε τακτικά καθώς εκεί θα έρχονται όλες οι ενημερώσεις που αφορούν στο λογαριασμό μας), καθώς επίσης ορίζουμε και τον κωδικό πρόσβασης στο λογαριασμό μας. Από το PayPal όπως επίσης και από κάθε ασφαλή ιστοσελίδα, για τη δημιουργία ηλεκτρονικού λογαριασμού απαιτείται ένας κωδικός να έχει τουλάχιστον 8 χαρακτήρες (κάτι που αποδεικνύεται από το πράσινο τικ () που εμφανίζεται όταν ο κωδικός έχει επαρκείς χαρακτήρες). Πολύ σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε ένα κωδικό αρκετά σύνθετο ο οποίος θα περιέχει όσο το δυνατόν περισσότερους και διαφορετικούς χαρακτήρες προκειμένου να είμαστε ασφαλείς ότι κανένας δεν μπορεί να υποκλέψει το κωδικό μας. Πατάμε ‘Συνέχεια’.

Βήμα 4ο

PayPal - Βήμα 4ο

Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες για εμάς. Βάζουμε τη διεύθυνσή μας, τον ταχυδρομικό κώδικά μας, ημερομηνία γέννησης και κινητό τηλέφωνο.

PayPal - Βήμα 5ο

Στο κάτω μέρος της σελίδας μας δίνονται κάποιες επιλογές. Η πρώτη επιλογή αφορά στη δυνατότητα να διατηρήσουμε το λογαριασμό μας σε μόνιμη σύνδεση στη συσκευή μας προκειμένου να μπορούμε να ολοκληρώνουμε πιο γρήγορα τις αγορές μας στο μέλλον. Στη δεύτερη επιλογή κάνουμε κλικ αν θέλουμε να δεχόμαστε ενημερώσεις και διαφημίσεις της PayPal μέσω email. Τέλος, για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία εγγραφής είναι απαραίτητο να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε διαβάσει και συμφωνήσει με τους Όρους Χρήσης PayPal. Ενώ τις δύο πρώτες επιλογές μπορούμε και να μην τις επιλέξουμε, πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξουμε την τρίτη επιλογή για να προχωρήσουμε στην επιτυχή εγγραφή μας. Πατάμε ‘Αποδοχή και δημιουργία λογαριασμού’.

Βήμα 5ο(προαιρετικό)

Αφού ολοκληρώσουμε την καταχώρηση των προσωπικών στοιχείων, μπορούμε να επιλέξουμε τον τρόπο πληρωμής για τις αγορές μας: χρησιμοποιώντας τον τραπεζικό μας λογαριασμό ή την κάρτα μας (πιστωτική ή χρεωστική). Αυτό είναι το μόνο βήμα στο οποίο η PayPal θα ζητήσει αυτές τις πληροφορίες. Συμπληρώνουμε τις απαιτούμενες πληροφορίες και επιβεβαιώνουμε. Κάνουμε κλικ στο κουμπί “Αποδοχή”.

Επιτυχής δημιουργία λογαριασμού PayPal

Αυτό ήταν όλο! Ο PayPal λογαριασμός μας είναι έτοιμος για χρήση… Η PayPal θα μας στείλει ένα email επιβεβαίωσης για το νέο λογαριασμού μας στη διεύθυνση email που έχουμε καταχωρήσει. Πλέον μπορούμε να συνδέσουμε και τον τραπεζικό μας λογαριασμό στο PayPal και να μεταφέρουμε χρήματα, από και προς το PayPal. Δείτε πώς, στο παρακάτω video:

Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει τη PayPal στο παρελθόν, σίγουρα αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε καθώς θα σας εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο αποφεύγοντας τη διαδικασία εισαγωγής του αριθμού κάρτας κάθε φορά που θέλετε να πραγματοποιήσετε μία αγορά στο internet. Επιπλέον, θα ξέρετε πως τα προσωπικά δεδομένα σας είναι ασφαλή και δε μοιράζονται σε τρίτους. Κάθε φορά που θα βλέπετε το σηματάκι PayPal σε έναν ιστότοπο θα γνωρίζεται πως εκεί μπορείτε να ολοκληρώσετε την online αγορά σας με ασφάλεια.

Το συγκεκριμένο άρθρο γράφτηκε από την ομάδα iziPen που συμβάλει καθημερινά στην υποστήριξη φοιτητών και επαγγελματιών με τη συγγραφή εργασιών, με στόχο να σας βοηθήσει να καταλάβετε τι είναι το PayPal και πως μπορείτε να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό εντελώς δωρεάν.

63 σκέψεις στο “Πως φτιάχνω Δωρεάν Λογαριασμό PayPal (οδηγός βήμα-βήμα)”

  1. Γιάννης Δ λέει:

    Χαίρετε!
    Είχα δημιουργήσει λογαριασμό από το 2014, αλλά δεν τον είχα χρησιμοποιήσει έκτοτε.
    Πριν τέσσερις ημέρες, τον επανενεργοποίησα, αφού βεβαίως μου ζήτησε άλλον κωδικό.
    Ενώ μου γράφει ότι έχει χρεώσει με 1,50 EUR την κάρτα μου και μου ζητάει τον 4ψήφιο κωδικό, δε μου έχει αποστείλει κανένα κωδικό εδώ και τέσσερις ημέρες. Πρέπει να κάνω κάτι;

    1. iziPen team λέει:

      Αγαπητέ Γιάννη,

      Σε ευχαριστούμε για το ερώτημά σου. Από την εμπειρία μας ως χρήστες της PayPal θα σου προτείναμε να εντοπίσεις τη συγκεκριμένη ανάληψη από τις συναλλαγές στον τραπεζικό λογαριασμό σου και να επιβεβαιώσεις τον 4ψήφιο κωδικό ώστε να ενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου και να μην υπάρχουν πλέον περιορισμοί στις συναλλαγές σου μέσω PayPal. Για να εμφανιστεί η συναλλαγή στο λογαριασμό σου μπορεί να χρειαστούν έως και τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

      1. Έμι λέει:

        Γειά σας. Έχω δημιουργήσει έναν λογαριασμό εδώ και μήνες, χρειάζεται να κάνω τραπεζικό λογαριασμό για να γίνει verify ο pp λογαριασμός μου; (Είμαι 19 και δεν έχω δουλέψει σε κάμοια δουλειά ακόμα) Επίσης, μπορώ να αγοράσω πραγματα από το εξωτερικό όταν φτιάξω τον λογαριασμό στην τράπεζα;

        1. iziPen team λέει:

          Γεια σου Έμι, μπορείς να διατηρήσεις το PayPal προφίλ σου εφόσον έχεις κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας σου. Η επιβεβαίωση ενός τραπεζικού λογαριασμού στο PayPal λογαριασμό σου χρειάζεται σε περίπτωση που θα ήθελες να παραλάβεις μία πληρωμή μέσω PayPal και έπειτα να κάνεις κατάθεση των χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό σου. Διαφορετικά, μπορείς να εξακολουθείς να χρησιμοποιείς το PayPal account σου για τις ηλεκτρονικές αγορές σου χωρίς να χρειαστεί να προβείς σε κάποια επιπρόσθετη διαδικασία. Ωστόσο, καθώς οι νομοθεσίες στη χώρα μας και στην Ε.Ε. αλλάζουν και ενημερώνονται διαρκώς για λόγους ασφαλείας, δεν είναι απίθανο στο μέλλον να είναι υποχρεωτική η επιβεβαίωση ενός τραπεζικού λογαριασμού για να δημιουργήσεις επιτυχώς το PayPal λογαριασμό σου.

    2. Ξενοφώντας λέει:

      Καλησπέρα σας, έλαβα πρώτη φορά πληρωμή στη PayPal και είναι σε καθεστώς αναμονής, δηλαδή δεν μπορώ να τα μεταφέρω σε λογαριασμό. Μίλησα με PayPal και μου είπαν ότι το ποσό θα αποδεσμεύει σε 20 μέρες γιατί είναι εμπορική συναλλαγή και πρέπει να στείλω δικαιολογητικά και αποδεικτικά. Τους απάντησα ότι είναι προσωπικός λογ/μος αλλά δεν έγινε αποδέσμευση του ποσού νωρίτερα.

      1. iziPen team λέει:

        Καλησπέρα Ξενοφών,

        Σε περίπτωση που ο αποστολέας της πληρωμής σου έχει επιλέξει τη συγκεκριμένη συναλλαγή ως αγορά αγαθού ή υπηρεσίας και όχι μεταφορά χρημάτων σε φίλο ή οικογένεια, τότε η συγκεκριμένη συναλλαγή θεωρείται εμπορική και υπάρχει ο περιορισμός που αναφέρεις για τους νέους χρήστες, ανεξαρτήτου αν ο λογαριασμός σου είναι επιχειρηματικός ή προσωπικός.

        Αυτό που μπορείς να δοκιμάσεις, είναι να ζητήσεις από τον αποστολέα της πληρωμής σου, να μπει στα στοιχεία της συναλλαγής μέσω PayPal και να επιλέξει το κουμπί ‘confirm delivery’ για να επιβεβαιώσει πως παρέλαβε από εσένα το προϊόν ή την υπηρεσία που σχετίζεται με τη συγκεκριμένη αγορά και να απελευθερωθεί η πληρωμή σου από την PayPal νωρίτερα.

        Αν πάλι, η συγκεκριμένη συναλλαγή ολοκληρώθηκε κατά λάθος ως εμπορική, θα πρέπει στο μέλλον να ενημερώνεις τον αποστολέα να επιλέγει μεταφορά χρημάτων σε φίλο ή οικογένεια και όχι αγορά αγαθού ή υπηρεσίας. Προς το παρόν, για μεταφορές χρημάτων που γίνονται αποκλειστικά προς φίλους και οικογένεια η PayPal δε χρεώνει προμήθεια.

  2. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΛΟΥΙΖΟΥ λέει:

    καλησπέρα σας,εχω δημιουργήσει επαγγελματικό λογ/σμο αλλα δεν τον ολοκληρώνει γιατί ζητάει λεξεις -κλειδιά ή υπηρεσίες (mcc ) και δεν ξερω ποια είναι η λιστα για να διαλέξω και δεν δεχεται τιποτα απο αυτα που του βαζω .Πως να προχωρήσω ?

    1. iziPen team λέει:

      Αγαπητή Δέσποινα, για να καταφέρεις να επιλέξεις μία από τις κατηγορίες επιχείρησης που σου παρέχει το PayPal θα πρέπει να αναζητήσεις λέξεις κλειδιά στην Αγγλική γλώσσα. Δυστυχώς το PayPal δεν δέχεται καμία λέξη στα Ελληνικά και είναι συχνό φαινόμενο αποτυχίας δημιουργίας PayPal από πολλούς Έλληνες επιχειρηματίες.

      1. Αλεξάνδρα λέει:

        Καλησπέρα έχω το ίδιο πρόβλημα και δυστυχώς δεν μπορώ να βρω λύση. Τον λογαριασμό τον θέλω για το blog μου όποτε τι κλειδη MMC να βάλω;

        1. iziPen team λέει:

          Καλησπέρα Αλεξάνδρα,

          Για να μπορεις να εισάγεις επιτυχώς κάποια κατηγορία επαγγέλματος (MMC) θα πρέπει για αρχή να εισάγεις Αγγλικούς χαρακτήρες. Δυστυχώς ακόμη η PayPal δεν προσφέρει τις συγκεκριμένες κατηγορίες στα Ελληνικά. Για να επιλέξεις τη σωστή κατηγορία για το blog σου μπορείς να αναζητήσεις λέξεις κλειδιά που σχετίζονται με το περιεχόμενό σου. Αν για παράδειγμα αναφέρεσαι σε διατροφικές συμβουλές ή προσφέρεις οδηγίες για κατασκευές και χειροτεχνίες, κλπ. Σε περίπτωση που το blog σου είναι πολύ γενικό, μπορείς να αναζητήσεις πιο γενικούς όρους όπως “marketing” ή “consulting” για να ολοκληρώσεις τη δημιουργία του επιχειρηματικού PayPal λογαριασμού σου.

          Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν κάνεις πωλήσεις από το blog σου και δεν έχεις δημιουργήσει ακόμη κάποια επιχείρηση για την πώληση υπηρεσιών ή προϊόντων, θα σου προτείναμε να διατηρήσεις έναν προσωπικό PayPal λογαριασμό. Έπειτα θα μπορείς ανά πάσα στιγμή να αναβαθμίσεις το λογαριασμό σου σε επιχειρηματικό πολύ εύκολα και γρήγορα μέσα από τη διαχείριση του PayPal προφίλ σου!

        2. Μιχάλης λέει:

          Καλησπέρα έχω φτιάξει έναν λογαριασμό σύμφωνα με της οδηγίες σας εχω προσθέσει και τα στοιχεία της κάρτας μου αλλά δεν μπορώ να βάλω χρήματα στον λογαριασμό μου
          Δεν δέχεται το iban και μου λέει να επικοινωνήσω με την τράπεζα
          Τι να κάνω;

          1. iziPen team λέει:

            Μιχάλη καλησπέρα,

            Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε το λόγο για τον οποίο δεν γίνεται αποδεκτό το IBAN σου και σε κάθε περίπτωση θα σου προτείναμε να επικοινωνήσεις με την τράπεζά σου για περαιτέρω διευκρινήσεις. Ωστόσο, από την εμπειρία μας στη χρήσης της PayPal θα ήταν χρήσιμο να ελέγξεις εάν η τράπεζά σου ανήκει στο εξωτερικό και ενδεχομένως αυτός είναι ο λόγος που δεν πραγματοποιείται η σχετική αναγνώριση.

          2. Βασιλική λέει:

            Καλησπέρα έχω μια απορία. Θέλω να φτιάξω πειπαλ αλλά να μην την συνδέσω με τις κάρτες μου. Υπάρχει η επιλογή να την γεμίζω απλα με τύπου 200 ευρώ και όταν τελειώνουν να μπορώ να την ξανά γεμίζω;

          3. iziPen team λέει:

            Αγαπητή Βασιλική,

            Εξ όσων γνωρίζουμε λογικά δεν θα αντιμετωπίσεις κάποιο ζήτημα. Ωστόσο, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι η PayPal θα σου ζητήσει κάποια επιπλέον στοιχεία όπως τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού σου για να προβεί στην ταυτοποίηση των στοιχείων σου.

        3. ιωαννα λέει:

          εχω δοκιμασει τα παντα απο διαφορετικο browser ολα τα παραπανω δεν δεχετε κανενα κλειδι mmc τιποτα εχω χρηματα και αν δεν ολοκληρωσω αυτο το κομματι δεν με αφηνει να προχωρησω βρειτε μια λυση σας παρακαλω εχουν παιξει τα νευρα μου μ αυτη την διαδικασια

  3. νανσυ λέει:

    καλησπερα για e-shop με ρουχα τι mcc βαζω? Εχω βαλει και marketing και clothing και δεν αποδεχεται κανενα

    1. iziPen team λέει:

      Αγαπητή Νάνσυ, το πρόβλημα που αναφέρεις πιθανών να προκύπτει από την ίδια τη σελίδα της PayPal. Θα σου προτείναμε να ξαναδοκιμάσεις την ίδια διαδικασία από διαφορετικό browser. Διαφορετικά, για την άμεση εξυπηρέτησή σου, θα σου προτείναμε να συνδεθείς στο PayPal προφίλ σου και από την επιλογή ‘Help’ (Βοήθεια) πάνω δεξιά να επικοινωνήσεις με το τμήμα εξυπηρέτησης PayPal.

      1. Ζωη λέει:

        Καλημέρα σας,

        Θέλει κάποιος να μου στείλει λεφτά από το εξωτερικό μέσω PayPal. Τι να πατήσω επιχειρηματικό ή αγορά?

        1. iziPen team λέει:

          Αγαπητή Ζωή,

          αν καταλάβαμε σωστά από το ερώτημα σου υπάρχει το δίλημμα αν θα πρέπει η συναλλαγή να γίνει σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Στην περίπτωση που επιλέξετε η πληρωμή να γίνει σε προσωπικό επίπεδο (Pay as a friend or family) η PayPal δεν θα σας χρεώσει καμία προμήθεια αλλά δεν θα υπάρξει κάποια προστασία για τυχών διαφωνία στο μέλλον στη συγκεκριμένη πληρωμή και δεν θα μπορεί να δηλωθεί ως επιχειρηματική συναλλαγή (προτείνεται μόνο για συναλλαγές από στενούς φίλους και οικογένεια). Στη δεύτερη περίπτωση (Pay for a good or service) ως παραλήπτης θα χρεωθείς με την προμήθεια PayPal αλλά θα μπορείς να δηλώσεις τη συγκεκριμένη συναλλαγή στα έξοδα της εταιρίας σου και ο αγοραστής θα είναι προστατευμένος από την PayPal έως και 60 ημέρες μετά την αγορά του.

          Όποια μέθοδο και να διαλέξεις, δεν υπάρχει περιορισμός από την PayPal για το αν ο λογαριασμός σου θα είναι προσωπικός ή εταιρικός.
          *Η συγκεκριμένη πολιτική μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή από την PayPal και η ομάδα μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

          1. Βασιλης λέει:

            Εχω σπουδασει

    2. Γιάννης λέει:

      Θέλω τον λογαριασμό για να κάνουν donate στο κανάλι μου αυτοί που με παρακολουθούν. Τι πρέπει να κάνω;
      Επίσης μου λέει ότι ο λογαριασμός μου
      We’re initiating closure of your PayPal account (Ref ID – PP-L-300304590024)… Ποιος ο λόγος; Τι πρέπει να κάνω;

      1. iziPen team λέει:

        Αγαπητέ Γιάννη,

        Σε ευχαριστούμε για το σχόλιο σου. Ωστόσο, καθώς δε γνωρίζουμε τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έχεις θέσει, θα σου προτείναμε για τη μέγιστη ασφάλειά σου να επικοινωνήσεις με την Εξυπηρέτηση Πελατών της PayPal ώστε να σε κατευθύνει σχετικά.

  4. Μαριος λέει:

    δεν μπορούμε να τοποθετούμε χρημαυα μεσο ITM την paypal χωρίς άλλη τραπεζική κάρτα ώστε να είμαστε ποιο ασφαλής

    1. iziPen team λέει:

      Αγαπητέ Μάριε,

      Θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι καθώς η PayPal δεν διαθέτει φυσικά καταστήματα δεν μπορεί να γίνει κατάθεση χρηματικού ποσού με κάποιον άλλον τρόπο πέρα από τον ηλεκτρονικό. Επιπλέον, η δυνατότητα ανάληψης από PayPal μπορεί να πραγματοποιηθεί απευθείας από ATM με την έκδοση PayPal επιχειρηματικής κάρτας η οποία εκδίδεται σε συγκεκριμένες χώρες και με συγκεκριμένα κριτήρια. Απ’ όσο γνωρίζουμε προς το παρόν στην Ελλάδα δεν υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης αυτής της κάρτας.

      Παραμένουμε στη διάθεσή σου!

    2. Μαρία λέει:

      Γειά σας.
      Θέλω να ξεκινήσω την εισαγωγή μου, σε ηλεκτρονικά παιχνίδια μέσω ίντερνετ δηλαδή και τα παιχνίδια αυτά, ήδη από την αρχή της ψευτο-εισόδου μου, έχουν δημιουργήσει δικό τους pay Pal σαν να είναι δικό μου και ότι κερδίζω από χρήματα, τα πετάνε εκεί μέσα στο δικό τους PayPal. Συμβαίνει κάτι ύποπτο;

  5. ιωαννα λέει:

    εχω δοκιμασει τα παντα απο διαφορετικο browser ολα τα παραπανω δεν δεχετε κανενα κλειδι mmc τιποτα εχω χρηματα και αν δεν ολοκληρωσω αυτο το κομματι δεν με αφηνει να προχωρησω βρειτε μια λυση σας παρακαλω εχουν παιξει τα νευρα μου μ αυτη την διαδικασια

  6. iziPen team λέει:

    Αγαπητή Ιωάννα,

    Για να μπορεις να εισάγεις επιτυχώς κάποια κατηγορία επαγγέλματος (MMC) θα πρέπει για αρχή να εισάγεις Αγγλικούς χαρακτήρες. Δυστυχώς ακόμη η PayPal δεν προσφέρει τις συγκεκριμένες κατηγορίες στα Ελληνικά. Για να επιλέξεις τη σωστή κατηγορία για το blog σου μπορείς να αναζητήσεις λέξεις κλειδιά που σχετίζονται με το περιεχόμενό σου. Αν για παράδειγμα αναφέρεσαι σε διατροφικές συμβουλές ή προσφέρεις οδηγίες για κατασκευές και χειροτεχνίες, κλπ. Σε περίπτωση που το blog σου είναι πολύ γενικό, μπορείς να αναζητήσεις πιο γενικούς όρους όπως “marketing” ή “consulting” για να ολοκληρώσεις τη δημιουργία του επιχειρηματικού PayPal λογαριασμού σου.

    Ωστόσο, σε περίπτωση που δεν κάνεις πωλήσεις από το blog σου και δεν έχεις δημιουργήσει ακόμη κάποια επιχείρηση για την πώληση υπηρεσιών ή προϊόντων, θα σου προτείναμε να διατηρήσεις έναν προσωπικό PayPal λογαριασμό. Έπειτα θα μπορείς ανά πάσα στιγμή να αναβαθμίσεις το λογαριασμό σου σε επιχειρηματικό πολύ εύκολα και γρήγορα μέσα από τη διαχείριση του PayPal προφίλ σου.

    Σε περίπτωση που δεν βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που μας αναφέρεις θα σου προτείναμε να επικοινωνήσεις με την Εξυπηρέτηση Πελατών της PayPal για περισσότερες πληροφορίες.

    1. Αφροδίτη λέει:

      Παρακαλώ,θέλω να στείλω χρήματα σε κατασκευαστή στην Ινδία και μου έστειλε λογαριασμό PayPal.
      Πώς μπορώ να στείλω τα χρήματα,δεν έχω λογαριασμό PayPal και έχει μπλοκάρει το e-banking λόγω αλλαγής στοιχείων.
      Επειγομαι να στείλω τα χρήματα,ποιος είναι ο πιο γρήγορος και απλός τρόπος??

      1. iziPen team λέει:

        Αγαπητή Αφροδίτη,
        Σχετικά με την πρώτη σου αναφορά, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι μπορείς να δημιουργήσεις εύκολα και γρήγορα έναν λογαριασμό PayPal διαβάζοντας το αναλυτικό άρθρο που έχουμε ετοιμάσει για εσένα εδώ
        Σχετικά με το e-banking σου, θα σε συμβουλεύαμε να απευθυνθείς στην τράπεζά σου για να μπορέσεις να ξεμπλοκάρεις τον λογαριασμό σου ώστε να έχεις τη δυνατότητα να προβείς εκ νέου σε συναλλαγές και πληρωμές.

  7. Marios λέει:

    καλησπέρα σας, σχεδιάζω ιστοσελίδες αλλά δεν έχω εταιρεία και θέλω οι πελάτες μου να με πληρώνουν μέσω paypal, για να με πληρώσουν μέσω paypal Ποιον λογαριασμό δίνω της τράπεζας; ή υπάρχει αριθμός λογαριασμού paypal? επίσης αν μεταφερω τα χρήματα από το paypal στον τραπεζικό λογαριασμό μου φορολογούμε;

    1. iziPen team λέει:

      Αγαπητέ Μάριε,

      Σε ευχαριστούμε για το μήνυμά σου. Σε περίπτωση που επιθυμείς να λαμβάνεις τις πληρωμές σου μέσω PayPal μπορείς να ξεκινήσεις αρχικά με έναν προσωπικό λογαριασμό PayPal και στη συνέχεια σε περίπτωση που ανοίξεις εταιρία να τον μετατρέψεις σε επιχειρηματικό μέσα από τη διαχείριση του λογαριασμού σου. Για να λαμβάνεις τις πληρωμές από τους πελάτες σου χρειάζεται να τους αποστείλεις το email με το οποίο έχεις δημιουργήσει το PayPal σου. Έπειτα, τα χρήματα θα μεταφέρονται στον PayPal λογαριασμό σου και εσύ θα μπορείς μέσα από τη διαχείριση του προφίλ σου είτε να τα μεταφέρεις στον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό σου είτε να πραγματοποιήσεις πληρωμές μέσω PayPal. Θα σου προτείναμε, επίσης, να λάβεις υπόψιν σου την προμήθεια PayPal για κάθε εισερχόμενη πληρωμή σου από πελάτη καθώς και την προμήθεια της τράπεζάς σου η οποία συνήθως ανέρχεται σε €3.5 για κάθε συναλλαγή από έμβασμα εξωτερικού. Σε περίπτωση που επιθυμείς να αποφύγεις την παραπάνω προμήθεια της τράπεζας μπορείς να ανοίξεις ένα λογαριασμό Revolut ή TransferWise. Από την εμπειρία μας γνωρίζουμε ότι τα χρήματα που λαμβάνεις μέσω PayPal δεν φορολογούνται αυτόματα εκτός κι αν τα δηλώσεις ο ίδιος. Ωστόσο, για περισσότερες πληροφορίες θα σου προτείναμε να συμβουλευτείς τον λογιστή σου στην Ελλάδα.

  8. ΝΙΚΟς λέει:

    Καλημερα,υπαρχει χρεωση για αγορες με PayPal απο τις Ελληνικες τραπεζες?Εχω ακουσει οτι καθε φορα που μεταφερεις ενα ποσο στον PayPal λογαριασμο σου οι Ελληνικες τραπεζες σου χρεωνουν και ενα καπελακι των 4 περιπου ευρω
    .Μπορω να δημιουργησω λογαριασμο αλλα να δωσω την καρτα τριτου πχ του αδελφου μου?

    1. iziPen team λέει:

      Αγαπητέ Νίκο,

      Πράγματι κάθε φορά που πραγματοποιείς μία μεταφορά χρημάτων από τον PayPal στον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό σου η εκάστοτε τράπεζα θα παρακρατεί μία προμήθεια συναλλάγματος εξωτερικού. Αυτό το ποσό κυμαίνεται συνήθως στα 3.50€ – 4.00€. Για να αποφύγεις την παραπάνω προμήθεια της τράπεζας μπορείς να ανοίξεις έναν ιντερνετικό τραπεζικό λογαριασμό Revolut ή TransferWise.

  9. SPYROS λέει:

    καλησπερα…εκανα συνδεση στην paypal! ομως οταν παω να συνδεσω την καρτα επειδη 1ος δικαιουχος ειναι η μανα μου και εγω 2ος,δεν το δεχεται…πως γινεται να το κανω??

    1. iziPen team λέει:

      Αγαπητέ Σπύρο,

      Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε την απάντηση στο ερώτημά σου. Θα σου προτείναμε να συνδεθείς στον PayPal λογαριασμό σου και μέσα από την Εξυπηρέτηση Πελατών της PayPal να υποβάλλεις το ερώτημά σου.

  10. Aggelos λέει:

    Χαίρετε, πως να γράψω σωστά το iban μου στο paypal ;Το γράφω μεν μα κάτι μου διαφεύγει,δεν συνδέομαι (:

    1. iziPen team λέει:

      Αγαπητέ Άγγελε,

      Σε ευχαριστούμε για το ερώτημά σου. Σε περίπτωση που έχεις εντοπίσει ότι το σφάλμα εισόδου προέρχεται από λανθασμένη εισαγωγή του IBAN σου θα σου προτείναμε να το αντιγράψεις και να το επικολλήσεις στο σχετικό πεδίο ώστε να επιλυθεί το ζήτημα.

  11. Mary λέει:

    Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ μέσω Pay Pal να στείλω χρήματα σε καταθετικό λογαριασμό ο οποίος δεν έχει Paypal…

    1. iziPen team λέει:

      Αγαπητή Μαίρη,

      Μπορείς να αποστείλεις χρήματα μέσω PayPal σε οποιονδήποτε τραπεζικό λογαριασμό αφού πρώτα συνδέσεις τον τραπεζικό σου λογαριασμό στο PayPal σου. Στη συνέχεια, θα μπορείς να μεταφέρεις χρήματα από το PayPal υπόλοιπό σου στην τράπεζα που επιθυμείς.

  12. Θάνος λέει:

    Χαίρετε,
    Εάν λαμβάνω τακτικά διάφορα μικροποσά μεσω PayPal (τύπου300-400 ευρώ)ως εμπορική συναλλαγή σε προσωπικό λογαριασμο και εν συνεχεία τα στέλνω στον λογαριασμό με τον οποίο έχω συνδεθεί ή σε άλλους(με iban) γνωρίζουμε τι αποβλέπει σε αυτήν την περίπτωση η φορολογία?

    1. iziPen team λέει:

      Αγαπητέ Θάνο,

      Καθώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την απάντηση στο ερώτημά σου, θα σου προτείναμε για την πλήρη ασφάλειά σου να συμβουλευτείς τον λογιστή σου για τη διασαφήνιση των παραπάνω.

  13. Ιωάννα λέει:

    Καλημέρα σας, προσπαθώ να κάνω μεταφορά από την εθνική τράπεζα στην Paypal μου αλλά δεν δέχεται το όνομα παραλήπτη και το θεωρεί μη έγκυρη τιμή τι να κάνω;

    1. iziPen team λέει:

      Αγαπητή Ιωάννα,
      Όσο αφορά το πρόβλημα που μας αναφέρεις, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι ο μόνος τρόπος για να στείλεις λεφτά στον PayPal λογαριασμό σου είναι μέσα από το PayPal Προφίλ σου με τη διαδικασία που σου περιγράφουμε παρακάτω:
      1.Συνδέσου στον PayPal λογαριασμό σου
      2.Κάνε κλικ στην επιλογή ‘Wallet’
      3.Επίλεξε ‘Transfer Money’
      4.Έπειτα, επέλεξε ‘Add money to your balance’
      5.Επίλεξε την τράπεζα σου και το ποσό που θέλεις να μεταφέρεις
      6.Και τέλος, πάτησε Enter
      Σημείωση, το όνομα του τραπεζικού σου λογαριασμού θα πρέπει να είναι ίδιο με εκείνο της PayPal.

      Τέλος, για περισσότερες πληροφορίες θα σου προτείναμε να ανατρέξεις εδώ

    1. iziPen team λέει:

      Αγαπητέ Δημήτρη,
      Σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, θα σου προτείναμε να ακολουθήσεις τα εξής βήματα:
      1.Μπες στη σελίδα της PayPal.
      2.Κάνε κλικ στην επιλογή ‘Σύνδεση’ που βρίσκεται στο επάνω μέρος της σελίδας.
      3.Κάνε κλικ στην επιλογή ‘Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης;’
      4.Εισήγαγε το email που χρησιμοποιείς για το PayPal και κάνε κλικ στο ‘Επόμενο’ .
      5.Επίλεξε τον τρόπο με τον οποίο επιθυμείς να ανακτήσεις τον κωδικό πρόσβασής σου και κάνε κλικ στο ‘Επόμενο’.
      6.Αφού διαλέξεις τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η ανάκτηση του κωδικού σου, θα λάβεις έναν κωδικό επαλήθευσης και έπειτα θα μπορείς να δημιουργήσεις έναν νέο κωδικό για τον PayPal λογαριασμό σου.
      Διάβασε αναλυτικά όλα τα βήματα για ανάκτηση κωδικού PayPal εδώ

  14. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑΚΑΣ λέει:

    Έχω λογαριασμο και μου ζηταει επαναφορά τού κωδικού πρόσβασης οταν φθάνει σε αυτό το σημείο ζητάει κωδικούς ασφαλείας τους οποίους δεν θυμάμαι
    Answer one of your security questions, οποτε και δεν ανοίγει ο λαγαριασμός μου .
    Τι μπορώ να κάνω , δεν υπάρχει και καποια εξυπηρέτηση πελατών στην Ελλάδα….

    1. iziPen team λέει:

      Αγαπητέ Νικόλαε,
      Σχετικά με το ερώτημά σου, θα σου προτείναμε τα ακόλουθα βήματα:
      1. Άνοιξε την επίσημη σελίδα της Pay Pal
      2. Συμπλήρωσε τη διεύθυνση e-mail σου και πάτησε Επόμενο
      3. Επίλεξε Αντιμετώπιση προβλημάτων σύνδεσης
      4. Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του email που είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό σου και επίλεξε Επόμενο
      5. Επίλεξε λήψη email και στη συνέχεια Επόμενο
      6. Μόλις λάβεις το email, βρες τον κωδικό που σου έχει σταλθεί.
      7. Έπειτα συμπλήρωσε τον κωδικό επαλήθευσης
      8. Συμπλήρωσε τον αριθμό της κάρτας στο για να επαληθεύσεις ότι είσαι ο κύριος κάτοχος του λογαριασμού αυτού
      9. Τέλος, δημιούργησε έναν νέο κωδικό πρόσβασης

  15. Korina λέει:

    καθώς μελέτησα λίγο την ιστοσελίδα της paypal δεν μου είναι σαφές αν η paypal σε χρεώνει σε περίπτωση που ο λογαριασμός σου δεν χρησιμοποιείτε τακτικά (αδράνεια) 10€. Το γνωρίζεται και αν ισχύει μετά από πόσο διάστημα μη χρήσης του ενεργοποιείτε; Σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων για την απάντηση σας.

    1. iziPen Team λέει:

      Αγαπητή Κορίνα,
      Σχετικά με το ερώτημά σου θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι η χρέωση υπηρεσίας λόγω αδράνειας ισχύει για λογαριασμούς που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για πάνω από 12 διαδοχικούς μήνες. Το ποσό ανέρχεται στα 10 ευρώ ή στο ποσό που έχεις στον λογαριασμό σου, εάν αυτό είναι μικρότερο. Ωστόσο, αυτή η χρέωση δεν ισχύει για προσωπικούς λογαριασμούς που έχουν γραφτεί στην Ελλάδα.

  16. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ λέει:

    Έστειλα χρήματα στο λογαριασμό ενός συγγενικού μου προσώπου που ζει τώρα στο εξωτερικό. Ο λογαριασμός του Paypal δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και συνδέθηκε με τον αριθμό κινητού του τηλεφώνου που είχε τότε στην Ελλάδα.
    Πήρε μήνυμα στο email του για τα χρήματα που του έστειλα αλλά δεν εχει πρόσβαση στο Paypal γιατί στο κινητό του τηλέφωνο χρησιμοποιεί διαφορετικό αριθμό μια και ζει στο εξωτερικό.
    Τι πρέπει να κάνει για να ταυτοποιηθεί και να πάρει τα χρήματα που του έστειλα.
    Μπορώ να ακυρώσω την συναλλαγή ;

  17. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ λέει:

    Δόθηκε λύση στο ερώτημα που σας έδωσα οπότε δεν χρειάζεται να απαντήσετε
    Σας ευχαριστώ

    1. iziPen Team λέει:

      Αγαπητέ Αθανάσιε,
      Χαιρόμαστε που βρήκες λύση στο πρόβλημά σου. Για ό,τι άλλο χρειαστείς παραμένουμε στη διάθεσή σου!

  18. Αντώνιος λέει:

    Καλημέρα.
    Ξαναέφτιαξα λογαριασμό με καινούριο email (τα προηγούμενα τα διέγραψα) διότι στον προηγούμενο όταν πήγα να επιβεβαιώσω το ποσό που έβαλε στην τράπεζα μου πάτησα λάθος 2 φορές και μου μπλόκαρε την διαδικασία.
    Τώρα στην φάση που βάζω το IBAN μου,μου γράφει πως αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με την ολοκλήρωση του αιτήματος σας αυτή την στιγμή..
    Τι έχει γίνει;
    Μπορεί να διορθωθεί;;

    1. iziPen Team λέει:

      Αγαπητέ Αντώνιε,
      Σχετικά με το ερώτημα σου, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι ο καλύτερος τρόπος να αντιμεττωπίσεις ένα πρόβλημα λογαριασμού PayPal είναι να επικοινωνήσεις με το Resolution Center της Paypal. Θα πρέπει να συνδεθείς στον λογαριασμό σου και έπειτα να καταχωρήσεις το πρόβλημά σου. Τα προβλήματα λύνονται από την PayPal, συνήθως, εντός 30 ημερών.

  19. Fey λέει:

    Καλησπέρα σας,
    Προσπαθώ να δημιουργήσω account στην paypal.. Βρίσκομαι στο πρωτο βημα που πρέπει να καταχωρησω αρ.κινητου και να μου στείλει otp.. Περίμενα, αλλα δεν έστελνε, πάτησα 3 φορές να ξανα στείλει και τίποτα.. Λιγα λεπτά αργότερα μου ήρθαν 3 κωδικοι μαζί, αλλα δεν μπορουσα να τους καταχωρησω.. Ξανα κανω την ίδια διαδικασία για τον ιδιο αρ τηλεφωνου και μου λεει να δοκιμασω αργότερα, αυτο μου το εμφανίζει 5 ώρες τώρα.. Ξερετε ποσος χρόνος χρειάζεται για να ξεμπλοκαρει κ να μου ξανα στείλει κωδικό?
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    1. iziPen Team λέει:

      Αγαπητή Φαίη,

      Σχετικά με το ερώτημά σου, είναι καλό να αφήνεις να περάσουν μερικά λεπτά από το αίτημα αποστολής κωδικού πριν το ζητήσεις επανάληψη, για αποφυγή παρόμοιων προβλημάτων. Αν σου έρθουν μαζεμένοι όσοι κωδικοί ζήτησες, πληκτρολόγησε τον πιο πρόσφατο.

      Σε κάθε περίπτωση, στην iziPen έχουμε ετοιμάσει 3 αναλυτικούς video οδηγούς για το PayPal για να σε βοηθήσουν από τη δημιουργία του λογαριασμού σου μέχρι τη σύνδεση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών και τη σύνδεση τραπεζικού λογαριασμού. Μπορείς να τους δεις όλους εδώ, στην Playlist που ετοιμάσαμε στο κανάλι μας στο YouTube

  20. Γιωργος Μααυρουδης λέει:

    καλησπέρα
    είχα κάνει paypal και εχω χασει το password αλλα ταυτοχρονα εχω αλλαξει αριθμο τηλεφωνου
    η ερώτηση είναι πως θα αλλάξω τον αριθμό στην paypal ωστε να ανακτησω τον κωδικο μου

    1. iziPen Team λέει:

      Αγαπητέ Γιώργο,

      σχετικά με το ερώτημά σου πιστεύουμε πως θα πρέπει να επικοινωνήσεις με την εξυπηρέτηση πελατών του PayPal, αφού πρώτα ελέγξεις τη σελίδα με τα common issues (συνηθισμένα προβλήματα)

      1. Σωτηρια λέει:

        Δημιούργησα ένα προσωπικό λογαριασμό paypal και ενώ έβαλα τα στοιχεία της κάρτας μου, στη συνέχεια με παραπέμπει στους προσωπικούς κωδικούς winbank. Γιατί γίνεται αυτό καθόσον στα βοηθητικά σας video κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται….. Ευχαριστώ!

        1. iziPen Team λέει:

          Αγαπητή Σωτηρία,

          Η ανακατεύθυνση στους προσωπικούς κωδικούς WinBank μπορεί να είναι μέρος μιας επιπρόσθετης διαδικασίας επαλήθευσης για την επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη και την ασφαλή σύνδεση της κάρτας του. Ορισμένες τράπεζες είναι πιθανόν να απαιτούν ένα επιπλέον επίπεδο ελέγχου ταυτότητας ή επαλήθευσης. Θα σε συμβουλεύαμε να επικοινωνήσεις με την τράπεζά σου για διασταύρωση των πληροφοριών, καθώς και με το support του PayPal.

  21. Stavros λέει:

    Γεια σας! Θα ήθελα να με βοηθήσετε, σε ένα μεγάλο πρόβλημα που έχω. Σήμερα προσπάθησα να φτιάξω λογαριασμό στο PayPal και όταν έβαλα το email μου για να προχωρήσω την εγγραφή, μου έβγαλε ότι είδη ΕΧΩ λογαριασμό!!! Προσπάθησα να αλλάξω τον κωδικό αλλά δεν μπόρεσα! Αυτό που υποθέτω ότι μπορεί να έχει γίνει είναι, ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν, η γυναίκα μου μπορεί να είχε κάνει λογαριασμό (δεν το θυμάται όμως). Μάλλον θα είχε κάνει για να παραγγέλνει πράγματα για το ξενοδοχείο μας. Όμως υπάρχει ένα ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα. Το ξενοδοχείο το πουλήσαμε πριν κάποια χρόνια!!! Στον λογαριασμό PayPal που είχε κάνει η γυναίκα μου, είχε βάλει το τηλέφωνο του ξενοδοχείου που έχουμε πουλήσει. Μπορείτε να με βοηθήσετε? Έχω λογαριασμό PayPal, έχοντας βάλει το email μου, αλλά δεν μπορώ να μπω. Χρειάζομαι βοήθεια γιατί θέλω να κάνω μία αγορά. Αυτός που μου πουλάει αυτό που θέλω, πουλάει μόνο μέσω PayPal. Το επιχείρημα του είναι ότι είναι η πιο ασφαλής μέθοδος. Μπορείτε να με βοηθήσετε? Στείλτε μου μήνυμα στο email μου σας παρακαλώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.