ΕΑΠ: Δια ζώσης ή Εξ αποστάσεως εξετάσεις

Δια ζώσης ή εξ αποστάσεως εξετάσεις ΕΑΠ

Τα τελευταία χρόνια το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο διενεργούσε εξετάσεις εξ αποστάσεως. Αυτό διευκόλυνε αρκετούς φοιτητές που τους ήταν δύσκολο να μετακινηθούν σε άλλη πόλη. Φυσικά, εξυπηρετούσε ιδιαίτερα και κατά την περίοδο της πανδημίας ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του πανεπιστημίου και οι φοιτητές να μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να πάρουν το πτυχίο τους. Τι θα ισχύσει, όμως, από εδώ και πέρα;

Ποια ήταν η αρχική απόφαση του ΕΑΠ για τις εξετάσεις

Ωστόσο, η Κοσμητεία αποφάσισε στις 13/10/2022 ότι οι εξετάσεις θα διενεργούνται στο εξής δια ζώσης. Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για την απόφαση αυτή στις 17/11/2022. Από την ημέρα εκείνη έχουν ξεσπάσει αντιδράσεις στον φοιτητικό κόσμο σχετικά με αυτήν την αλλαγή.

Πώς αντέδρασαν οι φοιτητές του ΕΑΠ

Οι φοιτητές, λοιπόν, διεκδίκησαν με επιστολή τους την επαναφορά των εξ αποστάσεως εξετάσεων, καθώς δεν είναι εφικτό για πολλούς από αυτούς να μετακινηθούν στα εξεταστικά κέντρα και να εξετασθούν δια ζώσης. Ισχυρίστηκαν ότι αυτή η απόφαση θα προκαλέσει διαχωρισμό σε φοιτητές α και β κατηγορίας αφού αρκετοί δεν έχουν ούτε τον χρόνο ούτε τα χρήματα για να μετακινηθούν σε άλλη πόλη. Ακόμη, ανέφεραν ότι η μετακίνηση δε θα περιοριστεί σε μία φορά καθώς τα μαθήματα θα εξετασθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τον οικονομικό τους προϋπολογισμό.

Μάλιστα, επισήμαναν ότι υπάρχουν μόνο 3 εξασφαλισμένα εξεταστικά κέντρα σε ολόκληρη την Ελλάδα δυσχεραίνοντας έτσι όσους βρίσκονται στην επαρχία. Επίσης, αναρωτήθηκαν γιατί δεν ενημερώθηκαν για αυτή την αλλαγή πριν την λήξη της προθεσμίας για τη δήλωση θεματικών ενοτήτων και την πληρωμή αυτών από τους φοιτητές, αλλά μετά από αυτήν.

Τέλος, στην επιστολή τους οι φοιτητές ζήτησαν να μάθουν αν αυτή είναι η τελική απόφαση του πανεπιστημίου και αν ισχύει για όλα τα προγράμματα σπουδών. Επισήμαναν ότι αυτή η απόφαση μπορεί να οδηγήσει πολλούς φοιτητές σε διακοπή φοίτησης.

Ποια είναι η τελική απόφαση του ΕΑΠ για τις εξετάσεις

Κατόπιν αυτών των γεγονότων το Πανεπιστήμιο άκουσε τις επιθυμίες των φοιτητών του και ανακοίνωσε στις 2/12/2022 ότι η διεξαγωγή των εξετάσεων του χειμερινού εξαμήνου θα γίνει ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ σε όλα το Προγράμματα Σπουδών  (Προπτυχιακών – Μεταπτυχιακών) που προσφέρονται από τις Σχολές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.