Θέλεις Eξ Aποστάσεως Mεταπτυχιακό; Σπούδασε στην Κύπρο

Εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά στο ΑΠΚΥ

Πολλοί απόφοιτοι μιας πανεπιστημιακής σχολής επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους πραγματοποιώντας κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει. Κάποιοι προτιμούν να λάβουν ένα μεταπτυχιακό από πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που προβληματίζονται για το πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό εν μέσω πανδημίας. Εάν έχεις τον ίδιο προβληματισμό υπάρχουν ευχάριστα νέα. Μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακές σπουδές εξ αποστάσεως σε κάποιο πανεπιστήμιο της Κύπρου. Συνέχισε την ανάγνωση για να μάθεις όλα τα προσφερόμενα μεταπτυχιακά προγράμματα στην Κύπρο.

Μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό ΚύπροςΤο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει αρκετά μεταπτυχιακά προγράμματα που μπορείς να διαλέξεις και να παρακολουθήσεις εξ αποστάσεως. Εάν επιθυμείς να διδάξεις την ελληνική ως δεύτερη γλώσσα, το μεταπτυχιακό στη Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης γλώσσας είναι κατάλληλο για σένα. Επιπλέον, ίσως ενδιαφέρεσαι για το μεταπτυχιακό Teaching English to speakers of other languages. Παρακολουθώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα προετοιμαστείς για να κάνεις διεθνή καριέρα ως καθηγητής αγγλικών ή ως course developer της αγγλικής γλώσσας. Ωστόσο, χρειάζεται να γνωρίζεις αρκετά καλά αγγλικά καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα διδάσκεται στα αγγλικά.

Άλλα προσφερόμενα μεταπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως του πανεπιστημίου της Λευκωσίας είναι τα εξής:

  • Δίκαιο και Πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση: δύναται να το ολοκληρώσεις σε τρία εξάμηνα ή σε τρία χρόνια ανάλογα με τον αριθμό των μαθημάτων που θα επιλέξεις.
  • Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές
  • Επιστήμες Αγωγής
  • Διοίκηση Επιχειρήσεων
  • Κοινωνική Εργασία
  • Εκπαιδευτική Ψυχολογία
  • Εγκληματολογία

Για να εισαχθείς στο πανεπιστήμιο και να παρακολουθήσεις κάποιο από τα παραπάνω μεταπτυχιακά προγράμματα πρέπει να υποβάλεις αίτηση μαζί με το βιογραφικό σου, το αντίγραφο πτυχίου, την αναλυτική βαθμολογία πτυχίου καθώς και έκθεση με τους προσωπικούς σου στόχους.

Μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις

Στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις της Πάφου προσφέρονται πολλά διαδικτυακά μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών εξ αποστάσεως. Η διδασκαλία γίνεται στα ελληνικά και σε μερικά προγράμματα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής της αγγλικής γλώσσας. Το μεταπτυχιακό της Δημόσιας Διοίκησης στη Γενική Διοίκηση (DMPA) είναι ιδανικό για όσους ασκούν διοικητικά καθήκοντα στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, όσους ψάχνουν δουλειά στο δημόσιο αλλά και για τα στελέχη των δημόσιων ή ιδιωτικών οργανισμών. Για να λάβει ο φοιτητής το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών θα πρέπει να έχει παρακολουθήσει επιτυχώς έξι γνωστικές ενότητες. Σε κάθε ενότητα χρειάζεται να εκπονήσει δύο γραπτές μεταπτυχιακές εργασίες. Μόλις ολοκληρωθεί το εξάμηνο, οι σπουδαστές εξετάζονται γραπτώς ή στο πανεπιστήμιο της Πάφου ή σε άλλα συνεργαζόμενα εξεταστικά κέντρα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Επίσης, αν ενδιαφέρεσαι να εργαστείς στον τομέα της υγείας, μπορείς να αποκτήσεις μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Η διάρκεια φοίτησης είναι 1,5 έτος. Ίσης χρονικής διάρκειας είναι και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Εκπαιδευτική Διοίκηση. Είναι κατάλληλο για όσους εργάζονται ήδη στο τομέα της εκπαίδευσης, ψάχνουν δουλειά στο εκπαιδευτικό χώρο ή επιθυμούν να συμμετάσχουν σε διαδικασίες επιλογής εκπαιδευτικού προσωπικού. Διάλεξε το μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων για να εργαστείς ως manager τουρισμού σε ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές εταιρείες, ως ερευνητής σε διεθνείς υπηρεσίες τουρισμού ή ως καθηγητής σε τουριστικές σχολές

Επιπλέον, το πανεπιστήμιο της Πάφου προσφέρει εξ αποστάσεως τα ακόλουθα μεταπτυχιακά που διαρκούν τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα:

  • Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Επιχειρήσεων
  • Διοίκηση Επιχειρήσεων
  • Πληροφορικά Συστήματα και Ψηφιακή Καινοτομία
  • Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία
  • Θεολογία
  • Ευρωπαϊκή Πολιτική και Διακυβέρνηση
  • Εκπαιδευτική Ψυχολογία
  • Ψηφιακό Μάρκετινγκ

Μεταπτυχιακά στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

Για μεταπτυχιακές σπουδές εξ αποστάσεως στην Κύπρο μπορείς να εμπιστευτείς και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Επέλεξε το μεταπτυχιακό Αγγλική Φιλολογία Και Γλωσσολογία και παρακολούθησε μαθήματα όπως η ‘εφαρμοσμένη γλωσσολογία’ και η ‘μεθοδολογία της διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας’ για να σε βοηθήσουν περισσότερο στην έρευνα της λογοτεχνίας και της γλωσσολογίας.

Εξ αποστάσεως Master ΚύπροςΕάν σε ενδιαφέρουν οι τέχνες, μπορείς να ασχοληθείς με την Μουσική Παιδαγωγική. Μόλις αποκτήσεις το μεταπτυχιακό τίτλο θα έχεις καταρτιστεί σε θεωρητικό, μουσικό και παιδαγωγικό επίπεδο. Η διάρκεια του συγκεκριμένου προγράμματος είναι 18 μήνες. Το μεταπτυχιακό Ποινικό Δίκαιο απευθύνεται σε δικηγόρους, στελέχη υπουργείων δικαιοσύνης και δημόσιας τάξεως αλλά και σε όποιο άλλο άτομο θέλει να εξειδικευτεί περισσότερο στον τομέα του ποινικού δικαίου. Παρακολουθώντας το μεταπτυχιακό της Δημόσιας Υγείας θα συνεισφέρεις στην πρόληψη μιας νόσου, στην επέκταση του προσδόκιμου επιβίωσης καθώς και στην προαγωγή της υγείας.

Διάλεξε το μεταπτυχιακό Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Συμβουλευτική εάν επιθυμείς να εργαστείς σε κέντρα συμβουλευτικής και προσανατολισμού ή σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης. Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει περισσότερο η διοίκηση, επέλεξε το μεταπτυχιακό Δημόσια Διοίκηση ή το μεταπτυχιακό Διοίκηση Επιχειρήσεων που διεξάγεται στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. Ιδανικά μεταπτυχιακά διάρκειας 18 μηνών για όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί περισσότερο με την εκπαίδευση και την διοίκηση των σχολικών μονάδων, είναι τα ακόλουθα:

  • Τεχνολογίες Μάθησης και Επικοινωνίας
  • Πρώτη Αγωγή και Εκπαίδευση
  • Εκπαιδευτική Ηγεσία
  • Ειδική Εκπαίδευση σε συνεργασία με το Ε.Κ.Π.Α.

Προσφέρονται ακόμη, το μεταπτυχιακό των Ελληνικών Σπουδών, της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Ασφάλειας Κυβερνοχώρου.

Μεταπτυχιακά στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου πραγματοποιείται στα αγγλικά το μεταπτυχιακό Τεχνολογικά Υποβοηθούμενη Γλωσσική Εκμάθηση. Η διάρκεια του είναι 3-6 ακαδημαϊκά εξάμηνα και κοστίζει 4.100€. Στο ίδιο πανεπιστήμιο θα πραγματοποιηθεί το μεταπτυχιακό Interaction Design στην αγγλική γλώσσα, διάρκειας τεσσάρων εξαμήνων.

Μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο Frederick

Στο επισήμως αναγνωρισμένο από το 2007 πανεπιστήμιο Frederick θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως τα παρακάτω μεταπτυχιακά προγράμματα:

  • Business Administration με κόστος διδάκτρων850€
  • Ειδική Εκπαίδευση με δίδακτρα 5.850€
  • Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων Υγείας με κόστος 5.400€
  • Διοίκηση Σχολικών Μονάδων με δίδακτρα 5.400€

Μεταπτυχιακά στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ)

Τα περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται εξ αποστάσεως στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ) διαρκούν δύο χρόνια και κοστίζουν 5.400€. Αυτά είναι:

  • Βιοηθική-Ιατρική Ηθική
  • Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
  • Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία
  • Θεατρικές Σπουδές
  • Πολιτική Ιστορία, Θεωρία και Πράξη
  • Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη
  • Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση
  • Ασφάλεια Υπολογιστών και Δικτύων
  • Διοίκηση Επιχειρήσεων
  • Διοίκηση Μονάδων Υγείας

Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά ΚόστοςΣτο ίδιο πανεπιστήμιο οι μεταπτυχιακές σπουδές των Μέσων Επικοινωνίας στο Σύγχρονο Σχολείο και του Ψηφιακού Δράματος και Θεάτρου στη Μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού διαρκούν τρία ακαδημαϊκά εξάμηνα και κοστίζουν 5.400€. Η φοίτηση στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική της Υγείας και Τηλεϊατρική κοστίζει 6.000€ και διαρκεί δύο έτη. Επίσης, η φοίτηση του μεταπτυχιακού Δίκαιο της Ε.Ε. κοστίζει 7.200€ και διαρκεί δύο ακαδημαϊκά έτη. Σε όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου υπάρχουν εργασίες ΑΠΚΥ για την επιτυχή ολοκλήρωση των μαθημάτων.

Αυτά ήταν όλα τα προσφερόμενα διαδικτυακά μεταπτυχιακά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως το επόμενο διάστημα στα πανεπιστήμια της Κύπρου. Συνεπώς, εάν θέλεις να συνεχίσεις τις μεταπτυχιακές σπουδές σου από την άνεση του σπιτιού σου μπορείς πλέον εύκολα και γρήγορα να το κάνεις πράξη.

Και μην ξεχνάς ότι η iziPen παραμένει δίπλα σου σε κάθε βήμα εκπόνησης του μεταπτυχιακού σου. Ανέβασε σήμερα την παραγγελία σου και λάβε οικονομικές προσφορές για τη συγγραφή της διπλωματικής σου από τη μεγαλύτερη ομάδα writers στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.