Εύρεση freelancer: Από πού και πώς θα επιλέξεις τον κατάλληλο

Εύρεση Freelancer

Ψάχνεις αγωνιωδώς αυτόν που θα σε βοηθήσει με το project που σου ανέθεσαν τελευταία στιγμή ή θα δώσει λύση σε κάποια επείγουσα ανάγκη σου; Σίγουρα θα θέλεις αυτό το  άτομο να έχει και τις κατάλληλες γνώσεις και την εμπειρία ώστε να έχεις γρήγορα το καλύτερο αποτέλεσμα. Η πιο συμφέρουσα λύση, είναι να εμπιστευθείς έναν freelancer! Διάβασε το άρθρο μας, δες τι σημαίνει ο όρος ‘freelancer’, μάθε για τις καλύτερες freelance πλατφόρμες καθώς και όλους τους παράγοντες που κάνουν την εύρεση freelancer πιο αποτελεσματική.

Τι σημαίνει ‘freelancer’

Τι σημαίνει freelancer‘Freelancer’, στα ελληνικά, είναι ο ελεύθερος επαγγελματίας. Πρόκειται δηλαδή για έναν έμπειρο άνθρωπο, με εξειδικευμένες γνώσεις και ταλέντα, που παρέχει υπηρεσίες, πάνω στο αντικείμενό του, έναντι αμοιβής. Το free- ή ελεύθερος – δηλώνει ότι έχει επιλέξει να μην είναι μέλος κάποιας εταιρείας, παρά να βρίσκει και να επιλέγει εκείνος τους πελάτες με τους οποίους θα συνεργαστεί. Έτσι μπορεί να διαμορφώσει εκείνος και την τιμή προσφοράς, καθώς και να αναλάβει όσους και όποιους πελάτες επιθυμεί ο ίδιος.

Οι freelancers στην Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί μεγάλη αύξηση των freelancer και στην Ελλάδα. Πλέον πολλοί επιλέγουν είτε να είναι εξολοκλήρου αυτοαπασχολούμενοι, είτε να συμπληρώσουν το εισόδημά τους με freelancing. Αυτό σημαίνει ότι η εύρεση εξωτερικού συνεργάτη, για οτιδήποτε project, είναι πιο εύκολη από ποτέ.

Συνεπώς, αν ψάχνεις freelancer για οποιοδήποτε ανάγκη σου, είσαι υπέρ τυχερός! Πλέον μπορείς να βρεις ελεύθερους επαγγελματίες για το κάθε τι που χρειάζεσαι, να συγκρίνεις τί προσφέρουν  και να συνεργαστείς με εκείνους που σε καλύπτουν περισσότερο.

Από την άλλη, αν σκέφτεσαι να εργαστείς και εσύ ως freelancer, μάθε πως υπάρχουν πολλές πλατφόρμες όπου μπορείς να συμμετάσχεις και να αυξήσεις εύκολα το πελατολόγιό σου.

Οι καλύτερες freelance πλατφόρμες

Ας δούμε τώρα μερικές από τις καλύτερες πλατφόρμες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, είτε για να παρέχεις τις υπηρεσίες σου, είτε για να βρεις τον κατάλληλο freelancer.

H iziPen

Οι καλύτερες freelance πλατφόρμες iziPenΗ iziPen είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα με ακαδημαϊκούς writers που την εμπιστεύονται χιλιάδες φοιτητές. Εδώ μπορείς να βρεις έμπειρους ανθρώπους που θα αναλάβουν την εκπόνηση των φοιτητικών σου εργασιών. Μπορείς να επιλέξεις τους κατάλληλους freelancers-writers και να τους εμπιστευθείς, είτε για τις εργασίες εξαμήνου, είτε για την πτυχιακή, την μεταπτυχιακή ή την διδακτορική σου εργασία. Φυσικά, αν έχεις ακαδημαϊκές γνώσεις και εμπειρία στη συγγραφή, μπορείς να γίνεις και εσύ writer της iziPen και να επιλέγεις τις εργασίες που θα θες να αναλάβεις.

Το koalla

Οι καλύτερες freelance πλατφόρμες koallaΤο koalla.gr, είναι η πρώτη πλατφόρμα digital υπηρεσιών στην Ελληνική αγορά. Εδώ θα βρεις εξειδικευμένους Έλληνες freelancers για κάθε digital ανάγκη της επιχείρησής σου, όπως πχ τον κατάλληλο freelancer αρθρογράφο, μεταφραστή, graphic designer, web developer και εκατοντάδες άλλες ειδικότητες. Αν σπουδάζεις, δες εδώ τις freelance υπηρεσίες για φοιτητές από το koalla και χρησιμοποίησε τον κωδικό έκπτωσης για να τις δοκιμάσεις! Φυσικά μπορείς να προσφέρεις και εσύ τις υπηρεσίες σου μέσα από το koalla, αφού η δημιουργία λογαριασμού εκεί είναι εντελώς δωρεάν.

To Fiverr, το Upwork, το PeoplePerHour και το Freelancer

Καλύτερες freelance πλατφόρμες fiverr upworkΤέσσερις πολύ μεγάλες και παγκοσμίως γνωστές freelance πλατφόρμες είναι το fiverr.com,το upwork.com, το peopleperhour.com και το freelancer.com, όπου μπορείς να βρεις επαγγελματίες για όλες τις digital υπηρεσίες. Αμέτρητοι freelancers, από όλον τον κόσμο, ακόμη και Έλληνες, επιλέγουν αυτές πλατφόρμες για να βρουν νέους πελάτες, ανεξάρτητα από τη χώρα διαμονής τους.

Αυτό σημαίνει πως, καθώς υπάρχει μεγάλη προσφορά υπηρεσιών, μπορείς να βρεις τον κατάλληλο συνεργάτη από τις παραπάνω πλατφόρμες, σε εξαιρετικά οικονομικές τιμές. Αν, όμως, θέλεις να κάνεις λογαριασμό freelancer σε κάποια από αυτές, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για τον υψηλό ανταγωνισμό που θα συναντήσεις. Μην ξεχνάς ακόμη πως όλες οι συναλλαγές σου από εκεί, θα γίνονται, κατά κύριο λόγο, στα Αγγλικά.

To Linkedin Profinder

Καλύτερες freelance πλατφόρμες LinkedinΑν έχεις ενεργοποιήσει την Business Premium έκδοση του Linkedin (γύρω στα 60$ τον μήνα) μπορείς να αναρτήσεις κάθε μήνα απεριόριστα αιτήματα – αγγελίες ευρέσεως συνεργάτη, για κάθε είδους υπηρεσία, με το Linkedin Profinder. Αν είσαι απλός χρήστης του Linkedin, καλό θα ήταν να βελτιστοποιήσεις το προφίλ σου  για να έχεις περισσότερες πιθανότητες να εμφανιστεί πρώτο στα προτεινόμενα, κάθε φορά που κάποιος αναζητάει συνεργάτη κοντά στο αντικείμενό σου.

Το i-need.gr

Καλύτερες freelance πλατφόρμες i-need.grΓια το τέλος κρατήσαμε μια εναλλακτική πλατφόρμα, το i-need.gr. Εδώ θα βρεις ελεύθερους επαγγελματίες για κάθε ανάγκη που έχει το σπίτι σου ή το αυτοκίνητό σου, σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας. Μπορείς λοιπόν να χρησιμοποιήσεις το website ή το app και να βρεις υδραυλικό, ψυκτικό για το κλιματιστικό, ή ακόμη και κλειδαρά κοντά σου, άμεσα. Υπάρχουν μάλιστα επαγγελματίες σε εφημερία καθώς και πολλοί που παρέχουν και ειδικές προσφορές. Φυσικά, αν έχεις την απαραίτητη τεχνογνωσία, μπορείς να προσφέρεις και εσύ τις υπηρεσίες σου από εκεί, σε όλη την Ελλάδα ή σε συγκεκριμένες περιοχές.

Πώς θα επιλέξω τον κατάλληλο freelancer

Πώς θα επιλέξω freelancerΌπως καταλαβαίνεις, μπορείς να εύκολα να βρεις πολλούς freelancers για οποιοδήποτε project ή ανάγκη σου. Ωστόσο, η επιλογή του ιδανικού συνεργάτη δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς πρέπει να λάβεις υπόψιν σου πολλές παραμέτρους. Συγκεκριμένα θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου τα εξής:

  • Τις δεξιότητες και τα ταλέντα του freelancer: Αξιολόγησε τους υποψήφιους συνεργάτες σου βάσει των γνώσεων τους και του τι μπορούν να σου προσφέρουν. Μια καλή ιδέα είναι να κοιτάξεις το portfolio τους και να δεις και τις κριτικές που τους άφησαν οι προηγούμενοι πελάτες τους.
  • Τον χρόνο που θα χρειαστεί για να φέρει εις πέρας την παραγγελία σου: Αρχικά έλεγξε πως ο freelancer που σε ενδιαφέρει είναι διαθέσιμος για συνεργασία τη δεδομένη στιγμή. Αν βιάζεσαι, καλύτερα να επιλέξεις κάποιον που θα μπορεί να υλοποιήσει το project σου μέσα στα χρονικά πλαίσια που θα ορίσεις. Έτσι θα εξασφαλίσεις ένα άρτιο και όχι πρόχειρο αποτέλεσμα.
  • Την τιμή προσφοράς: Είναι λογικό να επιλέξεις τον επαγγελματία που θα σου προσφέρει την καλύτερη τιμή. Θυμήσου όμως, σε κάθε περίπτωση, ότι το πιο οικονομικό δεν είναι πάντα και το καλύτερο! Διαπραγματεύσου την τιμή και προετοιμάσου να δώσεις και κάτι παραπάνω, αν πιστεύεις ότι το αποτέλεσμα θα ‘αξίζει τα λεφτά του’.
  • Τον ίδιο τον freelancer: Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που δεν πρέπει να παραλείψεις. Αν έλαβες πολύ οικονομική προσφορά από κάποιον, που όμως δεν σου εμπνέει την εμπιστοσύνη ή δυσκολεύεσαι να συνεννοηθείς μαζί του, καλύτερα να μην τον επιλέξεις.

Συνοψίζοντας

Ευχόμαστε να σου δώσαμε μερικές ιδέες έτσι ώστε η εύρεση και η επιλογή του κατάλληλου freelancer να γίνει μια πιο εύκολη διαδικασία. Αν είσαι φοιτητής, πάντως, και ψάχνεις τον κατάλληλο freelancer για τις εργασίες σου, ξέρεις ήδη ότι βρίσκεσαι στο σωστό μέρος! Ανέβασε τις εργασίες σου στην πλατφόρμα της iziPen, λάβε δωρεάν κοστολόγηση από τους ακαδημαϊκούς writers και επίλεξε εκείνον με τον οποίο θα συνεργαστείς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.