Πώς ανοίγω λογαριασμό στη Revolut

Πώς κάνω λογαριασμό στη Revolut

Η ανάπτυξη του ψηφιακού κόσμου έχει επηρεάσει, όπως είναι λογικό, και την οικονομία. Έτσι οι ψηφιακές συναλλαγές και το άνοιγμα λογαριασμού από το σπίτι είναι πλέον βασικές προϋποθέσεις να για να επιλέξεις μία τράπεζα. Η Revolut προσφέρει τα ψηφιακά αυτά εργαλεία που χρειάζεσαι εύκολα και απλά. Παρακάτω θα δούμε τα βήματα για να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό Revolut και πως μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις.

Τι είναι η Revolut

Λογαριασμός RevolutΗ Revolut δημιουργήθηκε το 2015 από τους Nikolay Storonsky και Vlad Yatsenko και έχει έδρα το Λονδίνο. Η Revolut είναι ουσιαστικά μία τράπεζα, απλώς όχι με την παραδοσιακή μορφή της, αλλά μία σύγχρονη-ψηφιακή τράπεζα. Η βασική διαφορά της Revolut από μία παραδοσιακή τράπεζα είναι ότι μπορείς να κάνεις όλες τις συναλλαγές από το κινητό σου και δεν υπάρχει κάποιο φυσικό κατάστημα.

Πώς φτιάχνω λογαριασμό Revolut

Για να φτιάξεις λογαριασμό στη Revolut χρειάζεσαι απλά το κινητό σου και μία σύνδεση στο ίντερνετ.

Ας δούμε αναλυτικά τα βήματα για τη δημιουργία του λογαριασμού:

1ο Βήμα:

Επισκέπτεσαι τη σελίδα της Revolut (www.revolut.com). Εκεί θα ξεκινήσεις τη δημιουργία του λογαριασμού σου καταχωρώντας τον αριθμό του κινητού σου.

2ο Βήμα:

Λαμβάνεις ένα link στο κινητό σου για να κατεβάσεις την εφαρμογή και να συνεχίσεις με τη δημιουργία του λογαριασμού σου.

3ο Βήμα:

Συμπληρώνεις τα προσωπικά σου στοιχεία: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας και κάποια ακόμη στοιχεία. Έπειτα θα χρειαστεί να ανεβάσεις δύο φωτογραφίες με το μπροστινό και πίσω μέρος της ταυτότητάς σου ή κάποιο άλλο έγγραφο που ταυτοποιεί τα στοιχεία σου, όπως διαβατήριο, δίπλωμα κτλ.

4ο Βήμα:

Σε αυτό το βήμα θα σου ζητηθεί να επιλέξεις για ποια υπηρεσία ενδιαφέρεσαι να χρησιμοποιήσεις τη Revolut, όπως μεταφορά χρημάτων, διεθνείς κάρτες κλπ.

5ο Βήμα:

Επίλεξε το νόμισμα στο οποίο θέλεις να κάνεις τις συναλλαγές σου.

6ο Βήμα:

Το μόνο που μένει είναι η επαλήθευση των στοιχείων σου. Για να κάνεις τη διαδικασία πιο εύκολη φρόντισε οι φωτογραφίες της ταυτότητάς σου να είναι καθαρές και ευανάγνωστες, αλλιώς μπορεί η διαδικασία να καθυστερήσει.

Μόλις ολοκληρωθεί και το τελευταίο αυτό βήμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον λογαριασμό σου και να κάνεις συναλλαγές είτε προς Revolut είτε προς άλλες τράπεζες.

Πώς πληρώνω με Revolut από το κινητό

Για να πληρώνεις από το κινητό σου και να μη χρειάζεσαι το πορτοφόλι σου μπορείς να προσθέσεις την κάρτα σου Revolut στο πορτοφόλι Google Pay ή Apple Pay και να κάνεις ανέπαφες πληρωμές.

Πώς βγάζω Revolut κάρτα

Στη Revolut μπορείς να έχεις και ψηφιακή και φυσική κάρτα. Μπορείς να δημιουργείς νέα ψηφιακή κάρτα κάθε φορά που θέλεις να κάνεις μία συναλλαγή και να την απενεργοποιήσεις μετά. Έτσι διασφαλίζεις ότι τα στοιχεία σου είναι ασφαλή. Επίσης, μπορείς να παραγγείλεις μία φυσική κάρτα που θα είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό σου και να πληρώνεις από εκεί και σε φυσικά καταστήματα.

Πώς βάζω λεφτά στη Revolut

Revolut μεταφορά χρημάτωνΜπορείς να βάλεις χρήματα πολύ εύκολα με μεταφορά από έναν οποιοδήποτε ελληνικό λογαριασμό. Μπορείς να κάνεις τη μεταφορά ηλεκτρονικά από το e-banking σου. Τα χρήματα φαίνονται συνήθως στον λογαριασμό σου περίπου 2 εργάσιμες μέρες μετά, όπως και με κάθε άλλη μεταφορά μεταξύ διαφορετικών τραπεζών.

Τι άλλο μπορώ να κάνω με τη Revolut

Μία από τις καλύτερες υπηρεσίες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι οι συναλλαγές με το εξωτερικό καθώς σου δίνει τη δυνατότητα να στείλεις χρήματα στο εξωτερικό με μικρότερη επιβάρυνση. Μπορείς, για παράδειγμα, να πληρώσεις λογαριασμούς ή να στείλεις χρήματα σε κάποιο φυσικό πρόσωπο.

Επίσης, σου δίνει τη δυνατότητα να αλλάξεις τα χρήματά σου σε κρυπτονομίσματα και να επενδύσεις σε Bitcoin κλπ. Φυσικά, σου επιτρέπει να επενδύσεις σε μετοχές και συνάλλαγμα μεταξύ 30 νομισμάτων.

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα υπηρεσία είναι ο λογαριασμός junior που είναι προσαρμοσμένος για παιδιά από 7 έως 17 ετών.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Revolut

  • Προσφέρει συνδρομές από 3,49 ευρώ έως 45 ευρώ τον μήνα και μπορείς να επιλέξεις όποια σου ταιριάζει καλύτερα, αφού εξετάσεις τα πλεονεκτήματα τους
  • Έχει chat για γρήγορη 24ώρη εξυπηρέτηση των πελατών της
  • Έχεις 5 δωρεάν αναλήψεις ή μέχρι 200€ τον μήνα, με τον Standard λογαριασμό Revolut (το ποσό αυξάνεται στις συνδρομές)

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της Revolut

Όπως κάθε τι έτσι και η Revolut έχει και κάποια αρνητικά:

  • Δυστυχώς, ακόμη δε μπορείς να πάρεις δάνειο μέσω της Revolut
  • Κρατείται προμήθεια 2% σε ATM για αναλήψεις άνω των 200€/μήνα

Γιατί να επιλέξεις συνδρομή

  • Έχεις δωρεάν ανταλλαγές σε συνάλλαγμα, για απεριόριστο ποσό, κάτι που θα σου φανεί πολύ χρήσιμο όταν ταξιδεύεις
  • Επίσης, έχεις προστασία σε περίπτωση κλοπής ή ατυχήματος
  • Προσφέρει παγκόσμια ταξιδιωτική ασφάλιση και ασφάλεια για τις αποσκευές σου.
  • Απολαμβάνεις μεγαλύτερα ποσοστά σε επιστροφές μετρητών από τη διαμονή σου

Εάν δεν έχεις χρησιμοποιήσει τη Revolut στο παρελθόν, σίγουρα αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσεις καθώς θα σου εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο και θα νιώθεις ασφαλής αφού μπορείς να χρησιμοποιείς ψηφιακές κάρτες μιας χρήσης για τις ηλεκτρονικές σου αγορές.

Το συγκεκριμένο άρθρο γράφτηκε από την ομάδα iziPen που συμβάλει καθημερινά στην υποστήριξη φοιτητών και επαγγελματιών με τη συγγραφή εργασιών, με στόχο να σε βοηθήσει να καταλάβεις τι είναι η Revolut και πως μπορείς να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό Revolut εντελώς δωρεάν.

Μία σκέψη στο“Πώς ανοίγω λογαριασμό στη Revolut”

  1. Suzana Kokeri λέει:

    Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με κάποιον θέλω να βγάλω λογαριασμό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.