Πώς να προσθέσεις την ακαδημαϊκή ταυτότητα στο Gov.gr Wallet

Ακαδημαϊκή ταυτότητα

Το Gov.gr Wallet έχει διευκολύνει πολύ την καθημερινότητα των πολιτών, αφού πλέον μπορούν να έχουν πάντα μαζί τους σημαντικά έγγραφα. Στο ψηφιακό πορτοφόλι του κράτους προστέθηκε πρόσφατα και η ακαδημαϊκή ταυτότητα, δίνοντας την ευκαιρία στους φοιτητές να έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτήν, όποτε την χρειάζονται, από το κινητό τους. Αν θέλεις κι εσύ να μάθεις πώς μπορείς να προσθέσεις την ακαδημαϊκή σου ταυτότητα και άλλα έγγραφα στο gov.gr Wallet, συνέχισε να διαβάζεις!

Τι είναι το Gov.gr Wallet και γιατί να το χρησιμοποιήσεις

Gov.gr WalletΤο Gov.gr Wallet είναι η επίσημη εφαρμογή του ελληνικού κράτους για κινητές συσκευές. Η εφαρμογή αυτή λειτουργεί ως ψηφιακό πορτοφόλι, όπου οι πολίτες μπορούν να αποθηκεύουν επίσημα έγγραφα, όπως η ταυτότητα και το διαβατήριο τους, σε ψηφιακή μορφή.

Τα ψηφιακά έγγραφα που περιλαμβάνονται στο Gov.gr Wallet θεωρούνται επίσημα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθε νόμιμη χρήση εντός της ελληνικής επικράτειας. Έτσι, κάθε φορά που χρειάζεται να επιδείξεις την ταυτότητα, το δίπλωμα ή την ακαδημαϊκή σου ταυτότητα σε κάποιον ελεγκτή, δεν χρειάζεται να τα κουβαλάς σε φυσική μορφή. Μπορείς απλώς να χρησιμοποιείς το κινητό σου.

Πώς να προσθέσεις την ακαδημαϊκή ταυτότητα σου στο Gov.gr Wallet

Η προσθήκη της ακαδημαϊκής σου ταυτότητας ή αλλιώς του φοιτητικού σου πάσο στο Gov.gr Wallet είναι μια πολύ εύκολη και γρήγορη διαδικασία. Εφόσον έχεις ήδη εκδώσει την ακαδημαϊκή σου ταυτότητα, για να την προσθέσεις στο Gov.gr Wallet θα χρειαστείς τα εξής στοιχεία:

  • Τους κωδικούς Taxisnet ή του web banking σου
  • Τον ΑΜΚΑ σου
  • Τον αριθμό και την ημερομηνία λήξης της ακαδημαϊκής σου ταυτότητας
  • Το όνομα του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και του τμήματος στο οποίο φοιτάς

Αφού συγκεντρώσεις τα παραπάνω στοιχεία, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

  • Κατέβασε την εφαρμογή Gov.gr Wallet από το Google Play Store ή το Apple App Store.
  • Άνοιξε την εφαρμογή, πάτα «Σύνδεση». Μπορείς να συνδεθείς στο Gov.gr Wallet χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet ή τους κωδικούς web banking της τράπεζάς σου.
  • Στην επόμενη οθόνη, πάτα «Προσθήκη εγγράφου» και στη συνέχεια επίλεξε «Ακαδημαϊκή Ταυτότητα».
  • Συμπλήρωσε τα στοιχεία που θα σου ζητηθούν από την παραπάνω λίστα. Ανάλογα με την έκδοση της εφαρμογής που διαθέτεις, τα στοιχεία αυτά μπορεί να διαφέρουν.
  • Επιβεβαίωσε τα στοιχεία σου και πάτα «Προσθήκη».

Η ψηφιακή ακαδημαϊκή ταυτότητά σου έχει προστεθεί στο Gov.gr Wallet.

Πώς να χρησιμοποιήσεις την ψηφιακή ακαδημαϊκή ταυτότητά σου στο Gov.gr Wallet 

Ακαδημαϊκή ταυτότητα walletΈχοντας πια την ψηφιακή ακαδημαϊκή ταυτότητα στο κινητό σου, μπορείς να την χρησιμοποιήσεις με δύο τρόπους.

Αρχικά, όποτε χρειάζεσαι κάποια στοιχεία, όπως ο αριθμός ή ημερομηνία λήξης της, μπορείς να τα εντοπίσεις εύκολα, ανοίγοντας την εφαρμογή και πατώντας επάνω στην κάρτα που αντιστοιχεί στην ακαδημαϊκή ταυτότητά σου.

Επιπλέον, όποτε χρειάζεται να την ελέγξει κάποιος (π.χ. ένας ελεγκτής στα μέσα μαζικής μεταφοράς), μπορεί εύκολα να επαληθεύσει τη γνησιότητά της μέσω της εφαρμογής. Για αυτή την επαλήθευση, θα πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

  1. Άνοιξε την εφαρμογή και πάτα επάνω στην ψηφιακή ακαδημαϊκή ταυτότητά σου.
  2. Στην επόμενη οθόνη πάτα «Προβολή QR κωδικού». Στην οθόνη σου θα εμφανιστεί ο κωδικός QR που αντιστοιχεί στην ταυτότητά σου. Επίτρεψε στον ελεγκτή να σαρώσει αυτόν κωδικό.
  3. Εμφανίζεται στη συσκευή σου ένα αίτημα ελέγχου. Πάτα το πράσινο τικ για να δώσεις άδεια να προβληθεί η ψηφιακή ακαδημαϊκή ταυτότητά σου.
  4. Στη συνέχεια, θα λάβεις στο κινητό σου έναν εξαψήφιο κωδικό σύζευξης. Δώσε αυτόν τον κωδικό στον ελεγκτή, προκειμένου να γίνει σύζευξη της συσκευής σου με τη συσκευή που χρησιμοποιεί εκείνος για να ελέγξει την ακαδημαϊκή σου ταυτότητα.
  5. Μόλις πληκτρολογήσει ο ελεγκτής τον κωδικό στο αντίστοιχο πλαίσιο, θα εμφανιστεί στη συσκευή του τα στοιχεία σου.
  6. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, πάτα «Ολοκλήρωση».

Σε περιπτώσεις που χρειάζεσαι μια πιο γρήγορη λύση, μπορείς επίσης να επιλέξεις τη διαδικασία γρήγορης σάρωσης, πατώντας το κουμπί «Quick scan». Με τη συγκεκριμένη λειτουργία, δεν απαιτείται αποδοχή αιτήματος ελέγχου και εξαψήφιος κωδικός σύζευξης, αρκεί η σάρωση να πραγματοποιηθεί μέσα σε πέντε λεπτά από τη στιγμή που προβλήθηκε ο κωδικός QR στη συσκευή σου.

Άλλα έγγραφα που μπορείς να προσθέσεις στο Gov.gr Wallet 

ψηφιακή ακαδημαϊκή ταυτότηταΕκτός από την ψηφιακή ακαδημαϊκή ταυτότητά σου, στο Gov.gr Wallet μπορείς να προσθέσεις και άλλα επίσημα έγγραφα που χρησιμοποιείς πολύ συχνά για λόγους ταυτοποίησης και εξακρίβωσης στοιχείων. Προς το παρόν, τα έγγραφα αυτά είναι τα εξής:

  • Αστυνομική ταυτότητα
  • Δίπλωμα οδήγησης
  • Στοιχεία που αφορούν το όχημά σου (π.χ. άδεια κυκλοφορίας, ασφάλεια, πληρωμή τελών κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ)
  • Κάρτα αναπηρίας
  • Κάρτα ανεργίας (ΔΥΠΑ)
  • Κάρτα δακτυλίου

Σύντομα αναμένεται να προστεθεί και η κάρτα αιμοδότη.

Χρησιμοποίησε την τεχνολογία προς όφελός σου

Με την ακαδημαϊκή ταυτότητα και τα υπόλοιπα έγγραφά σου στο κινητό σου, δεν υπάρχει λόγος πια να αγχώνεσαι όταν τα ξεχνάς στο σπίτι ούτε να φοβάσαι μήπως τα χάσεις σε κάποια έξοδό σου. Πλέον κάθε φορά που θα τα χρειάζεσαι, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίγεις την εφαρμογή του Gov.gr Wallet.

Για κάθε άλλη σου ανάγκη σε σχέση με τις σπουδές σου, μπορείς και πάλι να χρησιμοποιήσεις το κινητό ή τον υπολογιστή σου, για να ζητήσεις τη βοήθεια των κορυφαίων writers της iziPen. Συμπλήρωσε την φόρμα και πες μας τι χρειάζεσαι για την εργασία σου και σύντομα θα λάβεις προσφορές από τους κατάλληλους εκπονητές  για να σου προσφέρουν  τις εξατομικευμένες λύσεις που χρειάζεσαι με απόλυτη εχεμύθεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.