Δωρεάν Σπουδές στην Ευρώπη

Δωρεάν σπουδές στην Ευρώπη

Ονειρεύεσαι να ταξιδεύεις και να γνωρίζεις νέους πολιτισμούς, αλλά η τσέπη σου δεν το αντέχει; Σου έχουμε τη λύση! Επίλεξε να σπουδάσεις σε κάποια χώρα της Ευρώπης που προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση σε διεθνείς φοιτητές. Αν θέλεις να μάθεις ποιες είναι αυτές, διάβασε τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε για εσένα παρακάτω.

Σπουδές στη Γαλλία Δωρεάν

Σπουδές στη Γαλλία χωρίς δίδακτρα

Πάρα τη διαδεδομένη άποψη ότι η Γαλλία είναι μία χώρα με υψηλές δαπάνες φοίτησης και διαβίωσης, τα δημόσια γαλλικά πανεπιστήμια δεν έχουν δίδακτρα. Αυτό που θα κληθείς να πληρώσεις είναι ένα ποσό για την εγγραφή σου. Ενδεικτικά στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης, που είναι ένα από τα πιο διάσημα στην Ευρώπη, πληρώνεις 170 ευρώ για προπτυχιακό επίπεδο, 243 ευρώ για μεταπτυχιακό και 380 ευρώ για διδακτορικό. Και αν τώρα σκέφτεσαι ότι σου αρέσει αυτή η προοπτική αλλά δε μιλάς λέξη γαλλικά, οφείλουμε να σε πληροφορήσουμε ότι τα αγγλόφωνα προγράμματα σπουδών στη Γαλλία γίνονται κάθε μέρα και περισσότερα.

Πρέπει, επίσης, να έχεις κατά νου ότι σε όποια χώρα και να αποφασίσεις να σπουδάσεις θα πρέπει να έχεις τα απαραίτητα έγγραφα μεταφρασμένα στα αγγλικά. Καθώς η μετάφραση είναι μια απαιτητική διαδικασία καλό είναι να μην επιχειρήσεις να την κάνεις μόνος σου, ειδικά εάν το επίπεδο τον αγγλικών σου δεν είναι άριστο. Τα επίσημα έγγραφα θέλουν προσοχή στη μετάφρασή τους, αφού σε καμία περίπτωση δε μπορεί να είναι ελεύθερη. Μην αφήσεις, λοιπόν, μία απροσεξία να σου κοστίσει τη θέση στο πανεπιστήμιο που θέλεις, αλλά εμπιστεύσου τους ειδικούς στις μεταφράσεις.

Γαλλικά Πανεπιστήμια χωρίς δίδακτρα:

  • Πανεπιστήμιο Picardie Jules Verne
  • Πανεπιστήμιο Pau και Pays de l’Adour
  • Πανεπιστήμιο του Clermont Auvergne
  • Πανεπιστήμιο Αιξ-Μασσαλίας
  • Πανεπιστήμιο της Αβινιόν

Σπουδές στη Σκανδιναβία Δωρεάν

Δωρεάν σπουδές στη Σκανδιναβία

Όσον αφορά τη Δανία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία οι σπουδές είναι δωρεάν για κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οπότε μπορείς να εκμεταλλευτείς το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και διαβίωσης εκεί χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις κάποιο εξωφρενικό ποσό για τις σπουδές σου.

Η κορυφαία επιλογή ανάμεσα στις Σκανδιναβικές χώρες είναι η Νορβηγία, αφού τα νορβηγικά πανεπιστήμια χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από το κράτος και για αυτό δε χρεώνουν δίδακτρα τόσο στους ντόπιους όσο και στους διεθνείς φοιτητές, ανεξαρτήτως της καταγωγής τους. Αυτό ισχύει για σπουδές σε προπτυχιακό, αλλά και μεταπτυχιακό επίπεδο. Ωστόσο, αν δε γνωρίζεις για το εκπαιδευτικό σύστημα της Νορβηγίας, μάθε ότι πολλά από τα πανεπιστήμια της βρίσκονται μέσα στα 100 καλύτερα του κόσμου.

Σπουδές στην Αυστρία Δωρεάν

Για φοιτητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχουν δίδακτρα για σπουδές στα δημόσια πανεπιστήμια της Αυστρίας. Μάλιστα, η Αυστρία έχει κάποια από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, όπως είναι το πανεπιστήμιο της Βιέννης. Ακόμη, θετικό είναι ότι στα αυστριακά πανεπιστήμια προσφέρονται αρκετά αγγλόφωνα προγράμματα. Επίσης, η Βιέννη θεωρείται μία από τις πιο φιλικές για φοιτητές πόλεις και συγκεκριμένα το 2018 πήρε την 11η θέση στο QS Best Student Cities.

Σπουδές στην Ισπανία Δωρεάν

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι φοιτητές στρέφονται στην Ισπανία για σπουδές. Η Ισπανία έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για σπουδές για αρκετούς λόγους. Πρώτα από όλα οι σπουδές είναι δωρεάν για φοιτητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει το θετικό ότι προσφέρονται αρκετά αγγλόφωνα προγράμματα. Είναι, συνεπώς, αρκετά εύκολο να σπουδάσεις εκεί χωρίς να γνωρίζεις ισπανικά. Εκτός, όμως, από αυτά είναι και η διάσημη νυχτερινή ισπανική ζωή που αποτελεί πόλο έλξης. Αν, λοιπόν, θέλεις να σπουδάσεις στην Ευρώπη, αλλά θέλεις να ζήσεις και μια πιο ξέφρενη νυχτερινή ζωή τότε η Ισπανία είναι αυτό που ζητάς.

Σπουδές στη Γερμανία Δωρεάν

Δωρεάν σπουδές ΓερμανίαΦυσικά, η Γερμανία δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα αφού βρίσκεται στους 3 πιο κορυφαίους προορισμούς για φοιτητές. Εδώ μπορείς να βρεις αρκετά δημόσια πανεπιστήμια που δεν απαιτούν δίδακτρα. Και όσον αφορά αυτά που είναι επί πληρωμή, το ποσό που ζητούν δεν ξεπερνάει, συνήθως, τα 500 ευρώ το εξάμηνο.

Γερμανικά Πανεπιστήμια χωρίς δίδακτρα:

  • Πανεπιστήμιο Ludwig Maximilians
  • Πανεπιστήμιο Heidelberg University
  • Πανεπιστήμιο της Tubingen
  • Πανεπιστήμιο TU Dresden
  • Πανεπισήμιο της Stuttgart
  • Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου

Σπουδές στην Αγγλία Δωρεάν

Ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για σπουδές ήταν και η Αγγλία για αρκετά χρόνια. Αυτό συνέβαινε καθώς έχει ιστορικά πανεπιστήμια και, φυσικά, η αγγλική  είναι μία γλώσσα που οι περισσότεροι πλέον φοιτητές γνωρίζουν, είτε πολύ είτε λίγο. Ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν αρκετά μετά το Brexit και τα δίδακτρα ανέβηκαν αρκετά για τους διεθνείς και Ευρωπαίους φοιτητές. Αν, ωστόσο, συνεχίζεις να θέλεις να σπουδάσεις στην Αγγλία μπορείς να διεκδικήσεις μια από τις υποτροφίες που προσφέρονται σε διεθνείς φοιτητές. Πριν αποφασίσεις να φύγεις για σπουδές εκεί, καλό είναι να ενημερωθείς για όλη τη διαδικασία εισαγωγής στα αγγλικά πανεπιστήμια και να ξέρεις τι σε περιμένει.

Υποτροφίες που μπορείτε να πάρετε στη Βρετανία:

  • A.S. Hornby Trust Scholarship
  • Scotland’s Saltire Scholarships
  • Chevening Fellowships
  • Commonwealth Scholarship and Fellowship Plan
  • GREAT Scholarships
  • British Council scholarships for women in STEM
  • Global Wales Scholarships for International Students
  • Young Cell Scheme

Τα παραπάνω ισχύουν για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές. Αν έχεις ήδη τελειώσει με τις προπτυχιακές σπουδές σου και θέλεις να συνεχίσεις με τις μεταπτυχιακές σπουδές σου και δεν ξέρεις τι να επιλέξεις διάβασε εδώ τη λίστα που φτιάξαμε για εσένα με μεταπτυχιακά στο εξωτερικό.

Και μην ξεχνάς ότι αν σε δυσκολεύουν οι εργασίες σου μπορείς να απευθυνθείς στη μεγαλύτερη ομάδα ακαδημαϊκών writers στην Ελλάδα ώστε να λάβεις άμεσα τη βοήθεια που χρειάζεσαι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.