Μεταπτυχιακά προγράμματα στο εξωτερικό – 2022 -2023

Μεταπτυχιακά προγράμματα

Ολοκλήρωσες τις σπουδές σου και σκέφτεσαι να συνεχίσεις με κάποιο μεταπτυχιακό στο εξωτερικό; Σκέφτεσαι το κόστος; Αν απάντησες θετικά, τότε η λίστα με όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα και τις υποτροφίες για το 2022-2023 που ετοιμάσαμε, είναι για σένα.

Μεταπτυχιακό και Υποτροφίες στο εξωτερικό από το ΙΚΥ

Για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, ανακοίνωσε 10 υποτροφίες, στο τομέα της Παιδαγωγικής Επιστήμης, με διαγωνισμό για απόφοιτους Ανωτάτων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Ελλάδας, από τα έσοδα  του ‘Θεοδωρίδειου Κληροδοτήματος Εκπαιδευτικών’.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι πτυχιούχοι Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με βαθμό τουλάχιστον ‘Λίαν Καλώς’ και πληρούν τις προϋποθέσεις της προκήρυξης.

Υποτροφίες 2022-2023Το ποσό της υποτροφίας ανέρχεται μηνιαίως στο ακαθάριστο ποσό των χιλίων τετρακοσίων ευρώ (1.400,00 €). Επίσης, στους υποτρόφους θα καταβληθεί κατ’ αποκοπή ακαθάριστο ποσό για έξοδα πρώτης εγκατάστασης στο εξωτερικό, ύψους 1.000,00 €. Η υποτροφία δεν καλύπτει τυχόν δίδακτρα.

Όσοι ενδιαφερόμενοι μπορούν αν μπουν στην επίσημη σελίδα του ΙΚΥ για να δουν αναλυτικά τη προκήρυξη. Η προθεσμία υποβολής αίτησης είναι έως τις 21/7/2022.

Μεταπτυχιακά και Υποτροφίες στο εξωτερικό από το ΕΙΑΠ

Από το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αττική Παράδοση προκηρύχθηκαν 3 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε πανεπιστήμιο της Αμερικής και της Ευρώπης. Οι υποτροφίες έχουν ως αντικείμενο τις ‘Σπουδές Σύγχρονης Ιστορίας’.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι Έλληνες υπήκοοι, να μην έχουν υπερβεί το 30ο τους έτος και να έχουν γίνει δεκτοί σε μεταπτυχιακό τμήμα αμερικανικού ή ευρωπαϊκού πανεπιστημίου το αργότερο έως την τελευταία ημέρα υποβολής των υποψηφιοτήτων.

Οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν προς το Δ.Σ. του Ιδρύματος σε δύο (2) αντίγραφα:

  • βιογραφικό σημείωμα
  • αυτοπεριγραφική έκθεση (personal statement)
  • αντίγραφο των τίτλων σπουδών τους
  • πιστοποιητικό γεννήσεως
  • απόσπασμα ποινικού μητρώου
  • εκκαθαριστικό εφορίας
  • αποδεικτικό της εγγραφής τους σε μεταπτυχιακό τμήμα αμερικανικού ή ευρωπαϊκού πανεπιστημίου για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Το ποσό των τριών υποτροφιών ανέρχεται στα 10.000 ευρώ εκάστη. Η προθεσμία υποβολής είναι έως τη 1η Ιουλίου 2022 στη διεύθυνση: Εκπαιδευτικό Ίδρυμα “Αττική Παράδοση” Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή 15342 Υπόψη κας. Μαρίκας Ανδρεάδη.

Μεταπτυχιακά και Υποτροφίες στη Γαλλία

H Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με την υποστήριξη του Υπουργείου Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας της Γαλλίας και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, χρηματοδοτεί, από κοινού με το Ι.Κ.Υ., ένα πρόγραμμα υποτροφιών Αριστείας που απευθύνεται σε φοιτητές Ελληνικών Πανεπιστημίων για σπουδές Μεταπτυχιακού επιπέδου στη Γαλλία.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 θα χορηγηθούν 36 υποτροφίες.

Η πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για το έτος 2022-2023 ξεκινάει από την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 και λήγει την Παρασκευή  1η Ιουλίου 2022 και ώρα Ελλάδος 23:00.

Προγράμματα ΜεταπτυχιακάΚριτήρια επιλογής αποτελούν οι ακαδημαϊκές επιδόσεις, η ποιότητα του σχεδίου σπουδών Μάστερ 2 και των στόχων μετά την περάτωση αυτού, το αιτιολογημένο ενδιαφέρον για συνέχιση των σπουδών στη Γαλλία. Οι υπότροφοι θα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν σε διακεκριμένα πανεπιστήμια και ανώτατες σχολές της Γαλλίας και σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

  • Ως υπότροφοι, οι φοιτητές θα έχουν πρόσβαση στα προνόμια των υποτρόφων της γαλλικής κυβέρνησης. Απαλλάσσονται από τα δίδακτρα των κρατικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, λαμβάνουν επίδομα 700€ για την κάλυψη μέρους των δαπανών πρώτης εγκατάστασης και μηνιαία τροφεία ύψους 700€ επί 10 μήνες.
  • Το γραφείο Campus France θα παρέχει υποστήριξη στην εύρεση κατοικίας σε πανεπιστημιακή εστία, εφόσον αυτό είναι εφικτό, καθώς και συμπληρωματική ασφάλιση υγείας.

Μεταπτυχιακά Προγράμματα στην Ιταλία

Αν θα σε ενδιέφερε μεταπτυχιακές σπουδές στην γειτονική Ιταλία, δες τα ακόλουθα προγράμματα.

  1. Master in Fashion, Experience & Design Management – MAFED στο SDA Bocconi – Μιλάνο.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει για ένα έτος και οι προθεσμία υποβολής είναι έως τις 7 Οκτωβρίου του 2022. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριου του 2023. Τα δίδακτρα ανέρχονται στα 34.000 ευρώ. Τα μαθήματα θα γίνουν στην Αγγλική γλώσσα.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής και τα κριτήρια επιλογής για το MAFED είναι οι ακόλουθες:

  • Πτυχίο πανεπιστημίου σε οποιονδήποτε κλάδο. Εάν έχετε σπουδάσει κλάδους διαφορετικούς από τη διοίκηση επιχειρήσεων, πρέπει να παρακολουθήσετε διαδικτυακά προ-μαθήματα που ξεκινούν τον Νοέμβριο.
  • Είναι επιθυμητό να έχετε τουλάχιστον δύο χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας με διεθνές προφίλ.
  • Ευφράδεια στα αγγλικά. Εάν η μητρική σας γλώσσα δεν είναι τα αγγλικά, πρέπει να υποβάλετε ένα αποτέλεσμα TOEFL, IELTS, PTE ή CPE.
  • διδασκαλία ιταλικής γλώσσας.
  • Δοκιμή SDA και δοκίμιο MAFED.
  • Ενδέχεται να ζητηθεί από τους υποψήφιους να έχουν συνέντευξη με τον διευθυντή του προγράμματος
  1. Executive Master in Luxury Management – EMiLUX στο SDA Bocconi – Μιλάνο.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει για ένα έτος και οι προθεσμία υποβολής είναι έως τις 17 Οκτωβρίου του 2022. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν το Φεβρουάριο του 2023. Τα δίδακτρα ανέρχονται στα 39.000 ευρώ. Τα μαθήματα θα γίνουν στην Αγγλική γλώσσα.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής και τα κριτήρια επιλογής για το MAFED είναι οι ακόλουθες:

  • Πτυχίο πανεπιστημίου (σε οποιονδήποτε κλάδο)
  • Επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 5 ετών (όχι απαραίτητα στην πολυτέλεια)
  • Ικανότητα στην αγγλική γλώσσα
  • Μια συνέντευξη με τον διευθυντή προγράμματος για να επαληθεύσετε τα ισχυρά σας κίνητρα, την καλή ηγεσία και τις διαπροσωπικές σας δεξιότητες
  1. Master στη Διοίκηση Τεχνών και Σχεδιασμού (MADEM) στο Università LUM – School of Management στο Μιλάνο.

Μεταπτυχιακά και ΥποτροφίεςΤο πρόγραμμα θα διαρκέσει για ένα έτος και οι προθεσμία υποβολής είναι έως τις 30 Νοεμβρίου του 2022. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9 Ιανουαρίου του 2023. Τα δίδακτρα ανέρχονται στα 8.000 ευρώ. Τα μαθήματα θα γίνουν στην Αγγλική γλώσσα.

  1. Μερική απασχόληση Master in Insurance and Risk Management στο MIB Trieste School of Management στη Τεργέστη.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει για 18-24 μήνες και οι προθεσμία υποβολής είναι έως τις 19 Σεπτεμβρίου του 2022. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 3 Οκτωβρίου του 2022. Τα δίδακτρα ανέρχονται στα 22.000 ευρώ. Τα μαθήματα θα γίνουν στην Αγγλική γλώσσα.

Μεταπτυχιακά Προγράμματα στη Γερμανία

Αν ενδιαφέρεσαι για μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία, ακολουθούν τα διαθέσιμα προγράμματα.

Το πανεπιστημιακό ίδρυμα Munich Business School τρέχει τα ακόλουθα μεταπτυχιακά προγράμματα:

  1. Master of Arts στη Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα
  2. Master of Arts στις Διεθνείς Επιχειρήσεις
  3. Master of Arts στο Διεθνές Μάρκετινγκ και τη Διαχείριση Επωνυμίας
  4. Master of Arts στις Αθλητικές Επιχειρήσεις και Επικοινωνία

Όλα τα άνωθεν προγράμματα θα διαρκέσουν 18 μήνες. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι έως τις 15 Ιουλίου το 2022 και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2022. Τα δίδακτρα ανέρχονται στα 24.000 ευρώ.

Αυτή τη περίοδο μπορείς να βρεις πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα τόσο εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και εκτός. Αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για ένα μεταπτυχιακό, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ερευνήσεις τα προγράμματα που ανακοινώνει κάθε ξένο ακαδημαϊκό Ίδρυμα. Τρέχουν προγράμματα και στη Σουηδία, την Ισπανία, την Τσεχία και σε άλλες χώρες.

Φρόντισε να κάνεις μια καλή έρευνα και μην αμελήσεις να ελέγξεις αν δίνονται υποτροφίες που καλύπτουν είτε όλο το ποσό ή μέρος του. Ένα μεταπτυχιακό σίγουρα θα σε βοηθήσει για να βρεις τη πολυπόθητη θέση εργασίας που αναζητάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.