ΕΑΠ: Τα προγράμματα προπτυχιακών σπουδών

Προπτυχιακά Προγράμματα ΕΑΠ

Ενδιαφέρεσαι να ξεκινήσεις τις σπουδές σου στο δημόσιο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) όπου η εκπαίδευση γίνεται εξ αποστάσεως; Θα ήθελες να μάθεις τα προγράμματα προπτυχιακών σπουδών που προσφέρονται σε αυτό; Εάν απάντησες καταφατικά, συνέχισε το διάβασμα και ενημερώσου σχετικά με τα προπτυχιακά προγράμματα του ΕΑΠ.

ΕΑΠ – Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες

ΕΑΠ Προπτυχιακά ΠρογράμματαΟι σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες του ΕΑΠ, είναι το πρώτο προσφερόμενο προπτυχιακό πρόγραμμα. Σε αυτό, ο σπουδαστής θα γνωρίσει την επιστήμη της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας και θα κατανοήσει πόσο αναγκαίος είναι ο ρόλος τους. Μόλις ολοκληρωθούν οι σπουδές, θα έχει την ικανότητα να περιγράφει τις βασικές αρχές των φυσικών επιστημών, να κατανοεί μαθηματικές έννοιες και να χρησιμοποιεί θεωρήματα για να επιλύει προβλήματα φυσικών επιστημών. Με την εφαρμογή θεμελιωδών νόμων της Φυσικής, θα επιλύει προβλήματα μηχανικής, ηλεκτρομαγνητισμού κλπ.

Το συνολικό ποσό των διδάκτρων είναι 7.500€ ενώ η κάθε Θεματική Ενότητα κοστίζει 500€. Στο πρώτο έτος σπουδών υπάρχουν τρεις (3) θεματικές ενότητες ( ‘Γενικά Μαθηματικά’, ‘Γενική & Ανόργανη Χημεία’ και ‘Εισαγωγή στις Φυσικές Επιστήμες’) και στα επόμενα δύο έτη πέντε (5). Ο τέταρτος χρόνος διαρθρώνεται σε τέσσερις (4) υποχρεωτικές θεματικές ενότητες και μία επιπλέον ενότητα που μπορεί να διαλέξει ο σπουδαστής.

ΕΑΠ- Σπουδές στην Πληροφορική

Οι φοιτητές  που θα επιλέξουν να σπουδάσουν ‘Πληροφορική’, το δεύτερο προπτυχιακό πρόγραμμα που προσφέρεται από το ΕΑΠ, θα αποκτήσουν γνώσεις για τα υπολογιστικά συστήματα, τα υπολογιστικά μαθηματικά και την τηλεματική. Μόλις αποφοιτήσουν, θα μπορούν να:

  • καταλαβαίνουν πώς σχεδιάζεται και αναπτύσσεται ένα λογισμικό
  • καταλαβαίνουν τις τεχνολογίες διαχείρισης πληροφοριών
  • σχεδιάζουν και να πραγματοποιούν λογισμικά συστήματα
  • να επιλύουν προβλήματα σε συστήματα ΤΠΕ, εφαρμόζοντας τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει κλπ.

ΕΑΠ Προπτυχιακά ΠρογράμματαΣτο πρώτο έτος σπουδών, ο φοιτητής μπορεί να επιλέξει από μία έως τέσσερις (4) θεματικές ενότητες. ενώ για να αποκτήσει το πτυχίο πρέπει να ολοκληρώσει δώδεκα θεματικές ενότητες και τις εργαστηριακές ενότητες. Η κάθε θεματική ενότητα και η εργαστηριακή κοστίζει 500€ και το συνολικό κόστος αυτού του προγράμματος είναι 7.000€.

ΕΑΠ – Τρία προπτυχιακά προγράμματα για τη διοίκηση

Εάν επιθυμείς να ασχοληθείς με διοίκηση, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο προσφέρει τρία (3) προγράμματα που σχετίζονται με αυτή. Μόλις αποφοιτήσεις από τη ‘Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών’ θα έχεις τη δυνατότητα να χρησιμοποιείς στατιστικές και οικονομικές μεθόδους για να αναλύσεις τις συνθήκες δράσης ενός οργανισμού ή μιας επιχείρησης, θα μπορείς να αναλάβεις πρωτοβουλίες σε τεχνολογικές ή οργανωτικές αλλαγές και να εργαστείς ως εξειδικευμένος σύμβουλος Μ.Μ.Ε ή άλλης πολυεθνικής επιχείρησης ή δημόσιου οργανισμού. Η επιτυχής ολοκλήρωση δώδεκα (12) θεματικών ενοτήτων οδηγεί στην απόκτηση του πτυχίου και τα δίδακτρα συνολικά του προγράμματος είναι 6.000€.

ΕΑΠ Διοίκηση Στο πρόγραμμα της ‘δημόσιας διοίκησης’ υπάρχουν θεματικές ενότητες που σχετίζονται με τη δημόσια διοίκηση και πολιτική αλλά και με τη εφαρμογή μεθόδων οργάνωσης και λειτουργίας του δημοσίου τομέα. Η φοίτηση διαρκεί τέσσερα χρόνια και για να αποκτήσει ο σπουδαστής πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να ολοκληρώσει επιτυχώς είκοσι τέσσερις (24) θεματικές ενότητες. Η κάθε θεματική ενότητα κοστίζει 250€ και το συνολικό κόστος των διδάκτρων είναι 6.000€.

Με το προπτυχιακό πρόγραμμα ‘διοίκησης τουρισμού’ θα μπορέσεις να βρεις εργασία σε τουριστικές επιχειρήσεις. Διαρκεί συνολικά τέσσερα χρόνια και το κάθε έτος διαιρείται σε δύο (2) εξάμηνα. Στα τρία πρώτα έτη σπουδών υπάρχουν συνολικά δέκα οκτώ (18) θεματικές ενότητες. Έτσι, θα διδαχθείς τις ‘ποσοτικές μεθόδους στη διοίκηση τουρισμού’, τη ‘διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και υπηρεσιών’, τη ‘λογιστική τουριστικών επιχειρήσεων’, την ‘κοινωνιολογία τουρισμού’, την ‘τουριστική νομοθεσία’, την ‘τουριστική γεωγραφία’, το ‘τουριστικό marketing’ κ.α. Για να αποκτήσεις το πτυχίο, χρειάζεται να ολοκληρώσεις με επιτυχία είκοσι τέσσερις θεματικές ενότητες. Το κόστος των διδάκτρων είναι 6.000€.

ΕΑΠ – Προγράμματα για τον Ισπανικό, Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό

Εάν αγαπάς την ισπανική γλώσσα και θέλεις να τελειοποιήσεις τις γνώσεις σου πάνω σε αυτή, το πρόγραμμα «Ισπανική γλώσσα και Πολιτισμός» είναι ιδανικό για σένα. Όταν το ολοκληρώσεις, θα χειρίζεσαι καλά τα ισπανικά και θα τα χρησιμοποιείς για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς. Θα γνωρίσεις πως εξελίχθηκε ο ισπανόφωνος κόσμος ιστορικά, κοινωνικά και πολιτισμικά από την Προϊστορία έως και σήμερα και θα διδαχθείς τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα της ισπανικής διανόησης.

ΕΑΠ Ισπανικός ΠολιτισμόςΓια να γίνεις δεκτός στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα πρέπει να είσαι απόφοιτος Λυκείου και να γνωρίζεις αποδεδειγμένα ισπανικά επιπέδου Β1 ή να έχεις αποφοιτήσει από ισπανόφωνο ίδρυμα με επάρκεια στην ελληνική γλώσσα. Εάν το δίπλωμα που κατέχεις, δε γράφει Β1, χρειάζεται να προσκομίσεις βεβαίωση από το Cervantes ή από την Ισπανική Πρεσβεία που να δηλώνει αυτό το επίπεδο. Όταν τελειώσεις επιτυχώς τις δώδεκα (12) θεματικές ενότητες του προγράμματος θα λάβεις το πτυχίο. Το συνολικό κόστος των διδάκτρων αντιστοιχεί σε 6000€.

Εάν σε γοητεύει ο ελληνικός πολιτισμός, σπούδασε τον στο ΕΑΠ. Θα μελετήσεις εκτενέστερα την ελληνική ιστορία, τη φιλοσοφία, τις επιστήμες, τη λογοτεχνία, το θέατρο, το χορό, τη μουσική αλλά και την κοινωνική ζωή, την πολιτική οργάνωση, το δημόσιο και ιδιωτικό βίο κλπ. Μετά από επιτυχείς εξετάσεις σε δώδεκα (12) θεματικές ενότητες, θα σου δοθεί το πτυχίο. Τα δίδακτρα για όλο το πρόγραμμα κοστίζουν 6000€.

Οι σπουδές στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, το όγδοο πρόγραμμα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό μα και στην ανανέωση του περιεχομένου σπουδών της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας. Είναι το πρώτο ολοκληρωμένο προπτυχιακό πρόγραμμα ευρωπαϊκών σπουδών με έμφαση σε πολιτισμικά θέματα που προσφέρεται από ελληνικό πανεπιστήμιο. Μέχρι σήμερα λειτουργούσαν ευρωπαϊκά προγράμματα μόνο όμως σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Όταν τελειώσεις τις σπουδές σου, θα μπορείς να κατανοήσεις τη σημασία της ‘Ευρώπης’ και πώς μεταβλήθηκε γεωγραφικά και πολιτισμικά στην πορεία, να προσδιορίσεις την κοινωνικό-οικονομική και πολιτισμική της εξέλιξη, να αποκτήσεις κριτική σκέψη και ικανότητες μετάδοσης γνώσεων. Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις μέχρι τρεις (3) θεματικές ενότητες κάθε έτος ενώ, για να λάβεις το πτυχίο πρέπει να εξεταστείς επιτυχώς σε δώδεκα (12) ενότητες. Το πρόγραμμα κοστίζει συνολικά 6000€.

Ανακεφαλαιώνοντας, αυτά είναι τα οκτώ προγράμματα προπτυχιακών σπουδών που θα διεξάγονται στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Αποφάσισε ποιο από αυτά θέλεις να ακολουθήσεις και βιάσου να κάνεις αίτηση.

Και μην ξεχνάς, ό,τι και να αποφασίσεις να σπουδάσεις, η iziPen, θα βρίσκεται δίπλα σου σε κάθε βήμα της ακαδημαϊκής σου πορείας. Αν χρειαστείς βοήθεια με την εκπόνηση των εργασιών σου, μη διστάσεις να απευθυνθείς στην iziPen, τη #1 πλατφόρμα εκπόνησης φοιτητικών εργασιών, όπου στο δυναμικό της υπάρχουν ακαδημαϊκοί writers που μπορούν να ενισχύσουν, να διορθώσουν ή να αναλάβουν εξ ολοκλήρου τη συγγραφή της εργασίας σου στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.