Χρήσιμα διαδικτυακά εργαλεία για φοιτητές

Φοιτητές και τεχνολογία

Το πανεπιστήμιο είναι αρκετά δύσκολο και συχνά, οι πολλές υποχρεώσεις που έχουν οι φοιτητές, δυσχεραίνουν την καθημερινότητά τους. Τα διαδικτυακά εργαλεία θα σε ωφελήσουν να οργανωθείς καλύτερα και να χαρείς τη φοιτητική σου ζωή, ξέγνοιαστα. Η iziPen έφτιαξε λίστα με τις πιο χρήσιμες δωρεάν και μη εφαρμογές.

Φοιτητές και τεχνολογία

Τα οφέλη που μας χαρίζει καθημερινά η τεχνολογία είναι τόσα πολλά που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί πια τη ζωή του δίχως την ύπαρξη ενός υπολογιστή. Εξαιτίας αυτής, η ζωή των φοιτητών μπορεί να γίνει πιο εύκολη. Παραδείγματος χάριν, υπάρχουν άπειρες εφαρμογές για να διαχειρίζεσαι σωστά τον χρόνο σου και να μελετάς τα ακαδημαϊκά σου μαθήματα.

Διαδικτυακά εργαλεία Επιπλέον, μπορείς  να ‘κατεβάσεις’ δωρεάν μία εφαρμογή στο κινητό σου για να κρατάς σημειώσεις για το πρόγραμμα των εξετάσεων ή για την ύλη του κάθε μαθήματος. Ακόμα, μέσω του υπολογιστή, έχεις τη δυνατότητα να μεταφέρεις μεγάλα αρχεία σε κάποιον συμφοιτητή ή στον καθηγητή σου.

Επίσης, η τεχνολογία σε διευκολύνει να βρεις γρηγορότερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια πληροφορίες για την εκπόνηση της διπλωματικής σου εργασίας. Με ορισμένες εφαρμογές ενθαρρύνεται η συνεργασία και η επικοινωνία με άλλα άτομα ενώ άλλες σε βοηθούν να μάθεις ένα νέο δημιουργικό χόμπι, όπως μοντάζ, μία ξένη γλώσσα ή να παρακολουθήσεις διάφορα ωφέλιμα σεμινάρια.

Ποιες είναι οι πιο χρήσιμες εφαρμογές για Η/Υ

Ας δούμε πιο αναλυτικά ποιες είναι οι καλύτερες εφαρμογές για φοιτητές που προτείνει η iziPen.

Google Scholar: Το δωρεάν εργαλείο της Google θα γίνει πολύτιμος βοηθός σου, όταν θα ξεκινήσεις την έρευνα για την πτυχιακή σου. Σε αυτό, μπορείς να αναζητήσεις εξειδικευμένα θέματα σε διάφορους επιστημονικούς τομείς και να βρεις άρθρα επιστημονικών περιοδικών, άλλες φοιτητικές εργασίες, μελέτες κ.α.

Google Keep: Εάν θέλεις να θυμάσαι τις εργασίες που σου ανατίθεντο από το πανεπιστήμιο, έτσι ώστε να τις παραδίδεις εγκαίρως, το Google Keep είναι το κατάλληλο για σένα διαδικτυακό εργαλείο. Με αυτό, θα μπορέσεις να κρατήσεις χρωματιστές σημειώσεις με όλα όσα δε θέλεις να ξεχάσεις.

Timer (www.timeanddate.com/timer/): Ένα χρονόμετρο είναι χρήσιμο για όλες τις ώρες της μέρας. Ίσως θελήσεις να χρονομετρήσεις μία πρόβα προφορικής παρουσίασης μιας φοιτητικής εργασίας, ή ακόμη και τα λεπτά που θα γυμναστείς στον ελεύθερο χρόνο σου.

OpenShot Video Editor: Αν σπουδάζεις οπτικοακουστικές τέχνες ή αν ασχολείσαι με το μοντάζ , θα αγαπήσεις το OpenShot Video Editor. Είναι ένα δωρεάν εργαλείο ανοιχτού κώδικα για να επεξεργάζεσαι βίντεο. Έχει γραφτεί με Python γλώσσα προγραμματισμού και μπορεί να το μάθει και να το χρησιμοποιήσει ακόμα και ένας αρχάριος χρήστης.

Folder Painter: Το Folder Painter είναι ένα δωρεάν λογισμικό πρόγραμμα που σε βοηθά να οργανώνεις τα σημαντικά αρχεία και τους φακέλους που έχεις στην επιφάνεια εργασίας του Η/Υ, δίνοντας τους διαφορετικό χρώμα και σχήμα.

Money Tracker Pro: Το Money Tracker Pro δεν είναι μία δωρεάν εφαρμογή για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά αν το αποκτήσεις θα βάλεις μία τάξη στα οικονομικά σου. Πρόκειται για ένα πολύ καλό πρόγραμμα για να παρακολουθείς μηνιαίως τα έξοδα και τα έσοδα σου.

Action Note: Εάν σου αρέσει να κρατάς ψηφιακά σημειώσεις από τα μαθήματα που παρακολουθείς στη σχολή, χρησιμοποίησε το Action Note. Για να οργανώσεις καλύτερα τις σημειώσεις σου, η εφαρμογή αυτή σου δίνει τη δυνατότητα να βάζεις διαφορετικά χρώματα ανά κατηγορία.

We Transfer: Το πρόγραμμα WeTransfer σου επιτρέπει να ‘ανεβάσεις’ μεγάλα αρχεία στο cloud και στη συνέχεια να στείλεις το link στα άτομα που επιθυμείς να δουν αυτά τα αρχεία.

Ποιες είναι οι πιο χρήσιμες εφαρμογές για κινητό

Εφαρμογές κινητώνΕκτός από τα προγράμματα των Η/Υ, υπάρχουν και εξαιρετικές εφαρμογές που δύναται να εγκαταστήσεις στο κινητό για να βελτιώσουν περισσότερο την καθημερινότητά σου. Κάποιες από αυτές είναι οι ακόλουθες:

  • moovit: Εάν σπουδάζεις σε πόλη μακριά από το πατρικό σου σπίτι, πρέπει να εγκαταστήσεις άμεσα αυτό το δωρεάν πρόγραμμα. Χρησιμοποίησε το για να μάθεις το πρόγραμμα δρομολογίων όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε 10 ελληνικές πόλεις και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Άρτα, στην Πάτρα, στα Ιωάννινα, στον Βόλο, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στο Μεγανήσι και στην Καβάλα.
  • Cerberus: Η αίσθηση του να σου κλέψει κάποιος το smartphone ή να το χάσεις καθώς επιστρέφεις από τη σχολή, σίγουρα δεν είναι ευχάριστη. Έτσι, για να μη συμβεί κάτι τέτοιο, μπορείς να εγκαταστήσεις το Cerberus, ένα πρόγραμμα που καταγράφει πού ακριβώς βρίσκεται το κινητό. Εάν κάποιος το έχει πάρει παράνομα, είναι δυνατόν να τον φωτογραφήσεις, να ανοίξεις το μικρόφωνο για να ακούσεις τι λέει ή ακόμη και να το κλειδώσεις εξ αποστάσεως.
  • Dropbox: Πρόκειται για ένα πολύ δημοφιλές πρόγραμμα για να μη χάνεις ποτέ τις φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβάς από το κινητό σου. Μετά την εγκατάστασή του Dropbox, χρειάζεται να ενεργοποιήσεις την επιλογή camera upload και όλα θα ‘ανεβαίνουν’ αυτόματα.
  • Evernote: Είναι μία εφαρμογή διαθέσιμη σε smartphones για να διατηρείς σημειώσεις. Σε αυτό μπορείς να προσθέσεις φωτογραφίες μαζί με τις σημειώσεις και να σκιτσάρεις διαγράμματα. Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να ηχογραφείς διάφορες πανεπιστημιακές διαλέξεις και να τις αποθηκεύεις. To Evernote Plus έχει περισσότερες λειτουργίες μα δεν είναι δωρεάν.
  • Any.do: Πρόκειται για ένα μικρό και εύκολο λογισμικό δημιουργίας λιστών. Με αυτό, κατέγραψε όλα τα projects που πρέπει να πραγματοποιήσεις στην αρχή της ημέρας και διέγραψε όσα υλοποίησες στο τέλος της.
  • DuoLingo: Αν θέλεις να μάθεις μία νέα ξένη γλώσσα ή να κάνεις επανάληψη σε αυτή που ήδη γνωρίζεις, θα σε βοηθήσει το DuoLingo. Θα εξασκηθείς στο λεξιλόγιο και στη γραμματική των ισπανικών, των γαλλικών, των γερμανικών, των ιαπωνικών κ.α.
  • Quizlet Flashcard: Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή μπορείς να μελετήσεις για την εξεταστική. Γράψε στις κάρτες τα πιο σημαντικά σημεία της ύλης και ξεκίνα το διάβασμα.
  • iAWriter: Η εφαρμογή αυτή έχει σκοπό να σου παρέχει ένα περιβάλλον συγγραφής, χωρίς περισπασμού και πολύπλοκη εμφάνιση. Είναι μια πολύ καλή εφαρμογή για να συγκεντρωθείς στη συγγραφή της εργασίας σου χωρίς να ξεφεύγει η προσοχή σου, είναι δωρεάν και είναι η ηλεκτρονική εκδοχή μιας γραφομηχανής.

Ποιες είναι οι πιο διασκεδαστικές εφαρμογές για κινητό και H/Y

Πέρα από τις εφαρμογές που αναφέραμε προηγουμένως, οι οποίες μπορούν να σου φανούν χρήσιμες για τη σχολή ή τη καθημερινή σου ζωή, έχουμε να σου προτείνουμε μερικές ακόμα, οι οποίες σκοπό έχουν τη διασκέδασή σου.

  • Spotify: Θέλεις να ακούσεις όλα τα τραγούδια του αγαπημένου σου τραγουδιστή ή τραγουδίστριας; Θέλεις να ακούσεις podcasts, έτοιμες λίστες αναπαραγωγής ανάλογα με τη διάθεσή σου και να ανακαλύψεις όλες τις νέες κυκλοφορίες από τον κόσμο της μουσικής; Τότε το Spotify είναι για σένα. Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή στο κινητό σου ή να μπεις από το laptop σου στη σελίδα του Spotify και να απολαύσεις ατελείωτες ώρες μουσικής. Η εφαρμογή είναι δωρεάν αλλά προσφέρεται και με πληρωμή, για να αποφύγεις της διαφημίσεις.
  • Canva: Το Canva είναι μια εφαρμογή με άπειρες λειτουργίες. Μπορείς να φτιάξεις stories και posts για το Instagram και το Facebook. Μπορείς να κάνεις κολλάζ, κάρτες, αφίσες, video και πολλά ακόμη. Όριο σου η φαντασία σου. Διατίθεται και για χρήση από laptop ή tablet.
  • moonbeam: Το mοonbeam είναι ‘σπίτι’ των podcasts. Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις συγκεκριμένες κατηγορίες και ανακαλύψεις podcasts που θα σε διασκεδάσουν αλλά και θα σου παρέχουν γνώσεις πάνω στα θέματα που σε ενδιαφέρουν.
  • Pinterest: Αν δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα αυτή την εκπληκτική εφαρμογή, μη χάνεις άλλο χρόνο. Το Pinterest είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που μπορείς να ανακαλύψεις άρθρα, να βρεις εικόνες και βίντεο σχετικά με οποιοδήποτε θέμα σε ενδιαφέρει. Σου δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσεις άρθρα, σελίδες και εικόνες, μπορείς να τα ομαδοποιήσεις ανάλογα με τη θεματική και να ανατρέχεις σε αυτά με ευκολία. Θες συνταγές, εκπαιδευτικά άρθρα, ιδέες για το σπίτι σου ή να ανακαλύψεις blogs; Γράψε στη μπάρα αναζήτησης π.χ. εύκολες συνταγές και θα σου εμφανιστεί μια πληθώρα άρθρων και blogs για να διαλέξεις. Διατίθεται και για χρήση από laptoπ, tablet ή κινητό.

Μπορείς ακόμα να βρεις εφαρμογές όπως το Yoga for Beginners ή το Γυμναστική στο σπίτι για να γυμναστείς από το σπίτι σου, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Όπως, επίσης και αμέτρητες εφαρμογές με δωρεάν e-books, επεξεργασίας video και εικόνας, ακόμα και σχεδίου και ζωγραφικής.

Τέλος, υπάρχουν τρία πολύ γνωστά apps το WhatsApp, το Viber, το Zoom και το Skype για να επικοινωνείς δωρεάν με τους συμφοιτητές σου και να ανταλλάζεις μαζί τους φωτογραφίες, βίντεο, διάφορες σημειώσεις ή να προγραμματίζεις δραστηριότητες κ.α. Ελπίζουμε να σε ωφέλησαν πραγματικά όλες οι παραπάνω εφαρμογές που προτάθηκαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.