Τα απαραίτητα gadgets για κάθε φοιτητή

Απαραίτητα φοιτητικά gadgets

Σύντομα θα ξεκινήσει ένα νέο ακαδημαϊκό έτος. Εάν είσαι νέος φοιτητής, σίγουρα ανυπομονείς να εισέλθεις για πρώτη φορά στη σχολή που πέρασες και να ξεκινήσεις τη φοιτητική σου ζωή καθώς, τα φοιτητικά σου χρόνια θα τα θυμάσαι για πάντα. Κατά τη διάρκειά τους, θα αποκτήσεις νέες εμπειρίες, γνώσεις και φιλίες. Για να ανταπεξέλθεις στην καθημερινότητα της φοιτητικής ζωής, υπάρχουν πολλά gadgets που μπορούν να σε βοηθήσουν και παρακάτω παρουσιάζονται τα πιο απαραίτητα για κάθε φοιτητή.

Φοιτητικά gadgets για επικοινωνία και διασκέδαση

Ένα smartphone είναι το πρώτο που θα πρέπει να σημειώσεις στη λίστα σου, πριν μετακομίσεις στην πόλη των σπουδών σου. Με αυτό, θα σπαταλάς αμέτρητες ώρες για να επικοινωνείς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Τηλεφωνικές κλήσεις με τη μητέρα σου, για να σε βοηθήσει στο μαγείρεμα, με τον/την κολλητό/ή για κουτσομπολιό ή με τον/τη συμφοιτητή/τρια για να ενημερωθείς για το μάθημα που έχασες.

Smartphone για φοιτητέςΦυσικά, με ένα smartphone μπορείς και να τραβήξεις φωτογραφίες από την πρώτη μέρα στη σχολή καθώς και διάφορες όμορφες στιγμές με τους νέους φίλους σου. Μπορείς ακόμα να ακούς μουσική την ώρα που περιμένεις το λεωφορείο ενώ είναι, ακόμα, ιδανική επιλογή για το καθημερινό πρωινό σου ξύπνημα αλλά και για να σημειώνεις το πρόγραμμα της σχολής στο ημερολόγιο της συσκευής.

Έπειτα, πρέπει να αποκτήσεις και ένα power bank. Ως φοιτητής, θα είσαι εκτός σπιτιού αρκετές ώρες την ημέρα. Το power bank θα “σώσει” την μπαταρία του κινητού σου και μαζί με αυτή και εσένα. Το βάζεις στην τσάντα σου και είσαι έτοιμος. Έτσι, δε θα χάνεις ούτε την 1000η κλήση από τους γονείς σου, γιατί “ξέμεινες” από μπαταρία.

Το smartwatch είναι άλλο ένα απαραίτητο gadget για τους φοιτητές. Μπορείς να το συνδέσεις εύκολα μέσω Bluetooth ή wifi με το κινητό σου. Έτσι, θα παρακολουθείς τις δραστηριότητες που κάνεις καθημερινά, θα οργανωθείς περισσότερο και θα ελέγχεις τα μηνύματα ή τις κλήσεις σου. Επίσης, χάρη σε αυτό, θα μετράς τα βήματα που κάνεις και τις θερμίδες που καις κάθε μέρα.

Ένα ακόμη gadget που χρειάζεται να προσθέσεις στη βαλίτσα σου, είναι ένα mp3 player. Είναι τόσο μικροσκοπικό, που μπορείς να το κουβαλάς πάντα μαζί σου. Για να μη “ξεμένεις” συνέχεια από μπαταρία στο κινητό σου, μπορείς να χρησιμοποιείς το mp3 player και να ακούς τα αγαπημένα σου τραγούδια μέσα στο λεωφορείο, στο αμφιθέατρο πριν να ξεκινήσει το μάθημα ή όταν πηγαίνεις για τρέξιμο.

Εκτός από το mp3, είναι καλό να αγοράσεις και ένα ζευγάρι ποιοτικών ακουστικών. Φρόντισε να πάρεις ακουστικά που απομονώνουν τον εξωτερικό θόρυβο καθώς αυτά είναι απαραίτητα για να συγκεντρώνεσαι καλύτερα στο διάβασμα, χωρίς να σου αποσπάται η προσοχή, όταν βρίσκεσαι στο σπίτι ή στη βιβλιοθήκη. Επίσης, ένα ηχείο θα σε βοηθήσει να ακούς δυνατότερα την μουσική που αγαπάς και δε θα πρέπει να λείπει από ένα φοιτητικό σπίτι. Επίλεξε κάποιο που έχει Bluetooth για να το συνδέεις εύκολα με το κινητό σου και να το έχεις μαζί σου σε διάφορες εκδρομές.

Επιπλέον, τα ebook readers είναι μια πολύ καλή και χρήσιμη επιλογή gadget εάν είσαι λάτρης του διαβάσματος καθώς έχουν μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και είναι φορητά. Ακόμα, διαθέτουν ειδικές ρυθμίσεις οθόνης για να προστατεύεις τα μάτια σου. Διαφορετικά, μπορείς να επιλέξεις ένα tablet για να διαβάζεις τα e-books που θέλεις.

Απαραίτητα gadgets για τις φοιτητικές εργασίες

Laptop για φοιτητέςΩς φοιτητής, θα χρειαστείς ένα καλό και αξιόπιστο laptop που θα σε βοηθήσει με πολλούς τρόπους, όπως στην έρευνα, στις φοιτητικές εργασίες που θα κληθείς να κάνεις για τη σχολή σου, αλλά και για να επικοινωνείς με διάφορους φίλους σου. Επίσης, θα είναι πολύτιμος βοηθός και στην ψυχαγωγία σου. Σκέψου πόσες ταινίες και σειρές, μπορείς να παρακολουθήσεις σε αυτό ή πόσα παιχνίδια μπορείς να παίξεις.

Το notebook είναι κατάλληλο, εάν θέλεις να το έχεις διαρκώς μαζί σου στη σχολή ή στις βόλτες σου. Είναι ελαφρύτερο από το laptop και η μεταφορά του γίνεται πιο εύκολα. Μη ξεχάσεις, μαζί με το notebook ή το laptop, να πάρεις μια τσάντα μεταφοράς και συγκεκριμένα, προτίμησε να αγοράσεις κάποια που έχει θύρες για usb έτσι ώστε να σε διευκολύνει στη χρήση του power bank. Ωστόσο, συχνά τα laptops και τα notebooks, τους καλοκαιρινούς μήνες, έχουν κάποια προβλήματα υπερθέρμανσης και για να τα αποφύγεις πρέπει να φροντίσεις να προμηθευτείς μία βάση ψύξης (cooling pad). Τοποθέτησέ την στο κάτω μέρος του laptop για να ενισχύσει τη ροή αέρα και να μειώσει με αυτό τον τρόπο τη θερμοκρασία της συσκευής. Ορισμένοι φοιτητές, προτιμούν ένα desktop αντί για laptop. Ό,τι και αν επιλέξεις, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός και να σκεφτείς τα πλεονεκτήματα και τα ελαττώματα της κάθε συσκευής.

Gadgets για φοιτητέςΕπίσης, ο επιπλέον αποθηκευτικός χώρος σίγουρα θα σου χρειαστεί κατά την διάρκεια των σπουδών σου ειδικά εάν μόλις έχεις ξεκινήσει την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας σου. Επομένως, προμηθεύσου έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, ένα usb flash stick και κάρτες μνήμης. Εάν ψάξεις, θα βρεις σε διάφορα μεγέθη και χωρητικότητες στην αγορά. Επίλεξε αυτά που σε εξυπηρετούν καλύτερα. Επιπλέον, σε ένα φοιτητικό σπίτι απαραίτητος είναι και ένας εκτυπωτής. Θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος για να εκτυπώνεις εργασίες ή διάφορες σημειώσεις από τη σχολή ή ακόμα και φωτογραφίες με τους φίλους σου.

Εάν έχεις πολλές συσκευές, θα χρειαστείς αρκετά πολύπριζα τα οποία υπάρχουν σε διάφορα σχέδια, χρώματα και σχήματα που μπορείς να διαλέξεις. Επίσης, πιθανότατα θα χρειαστείς και ένα USB hub για να έχεις επιπλέον θύρες USB για τις συσκευές σου τα οποία επίσης μπορείς να βρεις εύκολα με μια μικρή έρευνα αγοράς.

Μία νέα περίοδος στην ζωή ενός ανθρώπου συχνά προκαλεί άγχος, όμως εάν επιτρέψεις στην τεχνολογία να σε βοηθήσει με τα παραπάνω gadgets, θα μειώσεις τις δυσκολίες και θα απολαύσεις ξέγνοιαστα την κάθε στιγμή της φοιτητικής σου ζωής.

Κι αν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος και χρειάζεσαι άμεσα βοήθεια με την εκπόνηση ή τη διόρθωση της εργασίας σου ανέβασε σήμερα την παραγγελία σου εδώ και λάβε δωρεάν κοστολόγηση από τη μεγαλύτερη ομάδα ακαδημαϊκών writers.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.