Smash & Dropbox: Εφαρμογές για αποστολή Μεγάλων Αρχείων

δωρεαν αποστολη αρχειων

Τράβηξες το πρώτο σου βιντεάκι από το νέο σου φοιτητικό σπίτι; Θέλεις να το στείλεις στους φίλους και την οικογένεια σου αλλά χαλάει η ανάλυση; Θέλεις να στείλεις την εργασία στον καθηγητή και δεν μπορείς μέσω email; Μην αγχώνεσαι. Σου έχουμε τη λύση! Παρακάτω θα δούμε δυο από τις πιο διαδεδομένες εφαρμογές που υπάρχουν, με τις οποίες, μέσα σε λίγα λεπτά η εικόνα του νέου σου σπιτιού θα μεταφερθεί παντού.

Πώς στέλνω μεγάλα αρχεία μέσω Smash

Η υπηρεσία Smash, μια δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς μεγάλων αρχείων, θυμίζει σε πολλά το WeTransfer, για το οποίο αναλυτικές πληροφορίες θα βρεις στο άρθρο Αποστολή μεγάλων αρχείων: WeTransfer ή Google Drive που έχουμε ετοιμάσει για σένα.  Έτσι, με το Smash, μπορείς να μεταφέρεις αρχεία μέχρι και 33 GB, χωρίς να χρειάζεται να κάνεις εγγραφή και μάλιστα, μπορείς να επιλέξεις ταυτόχρονα πολλούς παραλήπτες.  Πιο συγκεκριμένα:

  • Μπες στην ιστοσελίδα https://fromsmash.com/ και κάνε κλικ στο S, όπως φαίνεται στη φωτογραφία:smash μεταφορα αρχειων
  • Επίλεξε το αρχείο που θέλεις. Στο + add more πρόσθεσε και άλλα αρχεία.
  • Δεξιά πρόσθεσε τη δική σου ηλεκτρονική διεύθυνση αλλά και τη διεύθυνση του παραλήπτη.αποστολη μεταφορα αρχειων
  • Κάτω αριστερά από το ‘send’ υπάρχει ένα μικρό γρανάζι. Πάτησε το για να ρυθμίσεις το design και τις μέρες που μπορεί να δει τα αρχεία σου ο παραλήπτης πριν τα κατεβάσει. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις έναν κωδικό ασφάλειας.
    προσθηκη αρχειων smash

Μόλις κάνεις τις ρυθμίσεις που θέλεις,  πάτησε ‘done’ και ‘transfer’ και ο παραλήπτης θα ενημερωθεί άμεσα στο email του. Στη δωρεάν έκδοση, υπάρχει πιθανότητα καθυστέρησης αποστολής για αρχεία άνω των 2 GB. Το κόστος της premium υπηρεσίας, είναι 10€ το μήνα και τα πλεονεκτήματά της είναι:

  • Η διατήρηση του αρχείου για ένα χρόνο στους server της υπηρεσίας
  • Η προτεραιότητα στις αποστολές αρχείων μεγαλύτερων από 2 GB
  • Το ιστορικό αποστολής αρχείων
  • Οι συγκεντρωτικές αναφορές παράδοσης.     

Τώρα λοιπόν, που είδες πόσο εύκολη είναι η αποστολή μεγάλων αρχείων μέσω του προγράμματος Smash, χαλάρωσε και η διπλωματική σου εργασία, που δε μπορούσες να στείλεις τόσο καιρό μέσω email, μέσα σε λίγα λεπτά θα βρίσκεται στον υπολογιστή του καθηγητή σου.

Πώς στέλνω μεγάλα αρχεία μέσω Dropbox

Το Dropbox είναι άλλη μία πολύ γνωστή πλατφόρμα που μοιάζει με το Google Drive. Σε αυτήν, μπορείς να αποθηκεύεις και να στέλνεις αρχεία μέχρι 2 GB στη δωρεάν έκδοση. Αρχικά:

  • Δημιούργησε ένα λογαριασμό στο https://www.dropbox.com/login, όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα:dropbox μεταφορα αρχειων
  • Έπειτα, κάνε κλικ στο ‘Τransfer’.δωρεαν αποστολη dropbox
  • Θα εμφανιστεί η εντολή ‘Create transfer’ την οποία θα πρέπει να επιλέξεις για να ξεκινήσεις τη διαδικασία αποστολής.

προγραμμα μεταφορας αρχειων

  • Θα μεταφερθείς αυτόματα στο επόμενο βήμα:εισαγωγη αρχειων dropbox
  • Πάτα πάνω στο + για να προσθέσεις αρχεία που έχεις στον υπολογιστή σου. Εάν έχεις αρχεία στο Dropbox κάνε κλικ στο ‘Add from Dropbox’. Μόλις ανεβούν τα αρχεία, πάτησε ‘Create transfer’.αποστολη ληψη αρχειων

Με το Dropbox Professional, μεταφέρεις αρχεία μέχρι και 100 GB, υπάρχει κωδικός πρόσβασης για την προστασία του αρχείου και επιλέγεις ημερομηνία λήξης. Για να εγγραφείς, μπες στο https://www.dropbox.com/business και επίλεξε το πακέτο συνδρομής που σου ταιριάζει.dropbox professional εκδοση

Η επιλογή του προγράμματος εξαρτάται κυρίως από τις ανάγκες σου και από το μέγεθος των αρχείων που έχεις προς αποστολή. Εάν, αναζητάς, μια δωρεάν εφαρμογή για αποστολή αρχείων μεγάλου μεγέθους, έως και 33 GB χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσεις λογαριασμό, τότε το Smash είναι σίγουρα αυτό που ψάχνεις και θα καλύψει τις ανάγκες σου.

Από την άλλη, το Dropbox, που έχει πολλά κοινά με το Google Drive, σου προσφέρει την δυνατότητα, να αποθηκεύεις και να στέλνεις μεγάλα αρχεία έως 2 GB στη δωρεάν έκδοση, ενώ με τo Dropbox Professional, επιλέγεις το μηνιαίο πακέτο που σε ενδιαφέρει και έτσι, με μια μηνιαία συνδρομή, μπορείς να μεταφέρεις αρχεία έως και 100 GB.

Σίγουρα, τώρα που έμαθες τα πιο γνωστά προγράμματα για αποστολή μεγάλων αρχείων, θα καταφέρεις να στείλεις στον καθηγητή σου ή στον κολλητό σου αυτό που θέλεις χωρίς καμία περαιτέρω δυσκολία!

Και μην ξεχνάς! Η iziPen βρίσκεται πάντα δίπλα σου, για την ακαδημαϊκή υποστήριξη που χρειάζεσαι στην εκπόνηση φοιτητικών εργασιών εξαμήνου, προσφέροντας σου τις καλύτερες τιμές της αγοράς και φυσικά δωρεάν κοστολόγηση με λίγα μόνο κλικ.

It’s so… iziPen!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.