Φοιτητικά πάρτυ: Ο καλύτερος τρόπος κοινωνικοποίησης για πρωτοετείς

Φοιτητικά πάρτυ

Μετά από μία χρονιά με πολύ διάβασμα, αναρίθμητους καφέδες και μία αγχωτική εβδομάδα Πανελληνίων, οι κόποι σου ανταμείφθηκαν και πλέον θεωρείσαι φοιτητής! Ως πρωτοετής, όμως, μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο να κοινωνικοποιηθείς και να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους, ειδικά αν είσαι σε ένα εντελώς νέο μέρος όπου δεν γνωρίζεις κανέναν. Ωστόσο, τα φοιτητικά πάρτυ είναι η καλύτερη πηγή κοινωνικοποίησης για πρωτοετείς φοιτητές. Πάμε να δούμε αναλυτικά το γιατί, πώς μπορείς να τα εκμεταλλευτείς και τι να έχεις υπόψη σου κάθε φορά που βρίσκεσαι σε ένα από αυτά.

Πού γίνονται τα φοιτητικά πάρτυ;

φοιτητικά πάρτυ ΑθήναΩς φοιτητής και «με τη βούλα», πλέον, αφού επιβίωσες από την πρώτη σου μέρα στη σχολή, είσαι έτοιμος να πας και εσύ σε ένα θρυλικό φοιτητικό πάρτυ! Πού όμως;

Υπάρχουν διάφορα είδη πάρτυ που συμβαίνουν στους φοιτητικούς κύκλους και το να παρευρεθείς σε ένα από αυτά είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι πιστεύεις! Κυρίως επειδή τα περισσότερα έχουν ανοιχτή πρόσκληση, όπου μπορεί να πάει ο κάθε ένας.

Επιπλέον, να θυμάσαι: Υπάρχουν χιλιάδες ακόμη πρωτοετείς φοιτητές σαν εσένα εκεί έξω, που πιθανότατα ψάχνουν και αυτοί παρέα! Είναι λοιπόν, πολύ πιθανό, να σε καλέσει ένας συμφοιτητής να τον συνοδέψεις σε κάποιο πάρτι γενεθλίων, ή να ακούσεις για ένα επικό πάρτυ σε σπίτι που προετοιμάζουν άλλοι συμφοιτητές του τμήματος και να σου προτείνουν αυθόρμητα να περάσεις για ένα ποτό.

Μερικά από τα πιο συνηθισμένα είδη φοιτητικών πάρτυ που θα συναντήσεις είναι:

  • Πάρτυ του Πανεπιστημίου: Διοργανώνονται στους χώρους του Πανεπιστημίου, έχουν ανοιχτή είσοδο για όλους και είναι τα πιο γνωστά πάρτυ για φοιτητές. Θα τα βρεις σίγουρα σχεδόν κάθε Παρασκευή και Σάββατο και μπορείς να ενημερώνεσαι για αυτά από σελίδες ή groups στα social media, ή από άλλους φοιτητές στη σχολή.
  • Πάρτυ λέσχης: Υπάρχουν πολλές φοιτητικές λέσχες και σύλλογοι στους οποίους μπορείς να γίνεις μέλος ανάλογα με τα χόμπι σου, οι οποίοι διοργανώνουν συχνά πάρτυ είτε για τα μέλη τους είτε με ανοιχτή πρόσκληση για όλους.
  • Πάρτυ σε σπίτι: Από τα πιο βασικά φοιτητικά πάρτυ που θα παρευρεθείς τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια των σπουδών σου. Μπορεί να γίνονται με αφορμή κάποια γενέθλια ή για κανέναν απολύτως λόγο! Θα μάθεις για αυτά μόνο από γνωστούς/φίλους ή αν λάβεις πρόσκληση.

Πώς βοηθούν στην κοινωνικοποίησή σου

Σπας τον πάγο και χαλαρώνεις

τρόποι κοινωνικοποίησης φοιτητώνΓια τους πρωτοετείς φοιτητές, η κοινωνικοποίηση μπορεί να αποδεχθεί μεγάλη πρόκληση, ειδικά για τους πιο εσωστρεφείς. Πηγαίνοντας σε ένα πάρτυ, θα χαλαρώσεις και θα νιώσεις πιο άνετα με την ιδέα να βρίσκεσαι ανάμεσα σε άλλους φοιτητές, να πλησιάζεις ανθρώπους που δεν γνωρίζεις και να γίνεις μέλος μίας νέας κοινότητας. Ακόμα και αν δεν καταφέρεις να κάνεις γνωριμίες στο πρώτο σου φοιτητικό πάρτυ, σίγουρα στο επόμενο θα νιώσεις πολύ πιο άνετα!

Γνωρίζεις καινούργιο κόσμο

Αφού έχεις χαλαρώσει και σπάσει τον πάγο, το Νο1 πλεονέκτημα των φοιτητικών πάρτυ είναι ότι αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για νέες γνωριμίες! Άλλωστε, αυτός είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο πηγαίνουν οι περισσότεροι. Είναι πολύ πιο εύκολο να κοινωνικοποιηθείς σε ένα πάρτυ και να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, αφού πρόκειται για ένα σκηνικό όπου όλοι είναι χαλαροί και ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες και, ως αποτέλεσμα, πιο προσιτοί.

Έρχεσαι πιο κοντά με συμφοιτητές

Αν δυσκολεύεσαι να έρθεις πιο κοντά με τους συμφοιτητές σου κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αλλά θέλεις να κάνεις φίλους από το τμήμα σου, ένα πάρτυ θα σε βοηθήσει σε αυτό. Τα κοινά μαθήματα και ακαδημαϊκά ενδιαφέροντα θα αποτελέσουν εύκολα θέματα συζήτησης για να σπάσει ο πάγος και να μπορέσεις να έχεις την άνεση να ζητήσεις σημειώσεις όταν θα τις χρειαστείς!

Ανακαλύπτεις τον εαυτό σου

Το καλό με το να κάνεις νέες γνωριμίες στα πάρτυ είναι ότι παράλληλα, εξερευνείς και τα δικά σου χόμπι και ενδιαφέροντα. Μία συζήτηση με έναν άλλον φοιτητή μπορεί να φέρει στο προσκήνιο μία δωρεάν λέσχη φωτογραφίας, που πάντα σε ενδιέφερε να μάθεις, ή να ακούσεις για κάποια άλλη δραστηριότητα που δεν γνώριζες μέχρι τώρα.

Μπορείς ακόμη να μάθεις για μέρη, μαγαζιά, πολιτιστικές εκδηλώσεις, ταινίες, βιβλία και πολλά άλλα, τα οποία θέλεις να εξερευνήσεις. Η συναναστροφή με άγνωστο κόσμο της ηλικίας σου μπορεί να σου ανοίξει πόρτες που δεν είχες σκεφτεί μέχρι τώρα!

Διασκεδάζεις οικονομικά

πάρτυ πανεπιστήμιοΈνα πλεονέκτημα που έχουν τα φοιτητικά πάρτυ είναι ότι αποτελούν έναν πολύ οικονομικό τρόπο διασκέδασης! Ως φοιτητής, το να συνδυάσεις την οικονομία με την κοινωνικοποίηση μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη πρόκληση. Τα πάρτυ μπορούν να σε βοηθήσουν στην κοινωνικοποίησή σου, ακόμη και αν δεν θέλεις να ξοδέψεις πολλά χρήματα για μία έξοδο, όπου εναλλακτικά θα μπορούσες να γνωρίσεις κόσμο.

Τι να έχεις υπόψη για τα φοιτητικά πάρτυ

Μη χάσεις τον έλεγχο

Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι γνωστό ότι αλκοόλ ρέει πάντα άφθονο. Φρόντισε λοιπόν να μη χάσεις τον έλεγχο και να είσαι προσεκτικός εάν βρεθείς σε κάποιο πάρτυ χωρίς τη συνοδεία κάποιου φίλου. Ακόμη, αν πας σε κάποιο πάρτυ με παρέα, φροντίστε να έχετε το νου σας ο ένας στον άλλον, ώστε να σιγουρευτείτε ότι θα φύγετε όλοι από εκεί ασφαλείς.

Κάνε την πρώτη κίνηση

 Ως πρωτοετής υπάρχει πιθανότητα να νιώθεις ανασφάλεια να πλησιάσεις πρώτος κάποιον άλλον φοιτητή ή κάποια παρέα, για να γνωριστείτε. Άσε για λίγο την παρέα σου και κάνε μια βόλτα στο χώρο, συστήσου, κάνε την πρώτη κίνηση και θα δεις ότι γρήγορα θα εμπλακείς σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Εξέφρασε τα ενδιαφέροντά σου

 Εάν συναναστρέφεσαι με νέες γνωριμίες, μη διστάσεις να εκφράσεις τα ενδιαφέροντά σου. Μίλησε για τα χόμπι σου, για μέρη που σου αρέσουν ή που θα ήθελες να δεις και για ό,τι άλλο σου αρέσει. Έτσι, θα ανακαλύψεις αν ταιριάζεις με τα νέα άτομα που γνώρισες, αλλά μπορεί να ακούσεις και ενδιαφέρουσες προτάσεις επάνω σε πράγματα που σε ενδιαφέρουν.

Φοιτητικά πάρτυ: Ένας τρόπος να απολαύσεις τη νέα σου ζωή

Η φοιτητική ζωή είναι μια συναρπαστική αρχή ενός νέου κεφαλαίου, αλλά μπορεί επίσης να αποδειχθεί και μία αγχωτική εμπειρία για τους πρωτοετείς φοιτητές. Το να φύγεις από το σπίτι, να ξεκινήσεις μαθήματα και να γνωρίσεις τόσους πολλούς νέους ανθρώπους ταυτόχρονα μπορεί να είναι τρομακτικό, γι’ αυτό τα φοιτητικά πάρτυ μπορούν να αποδειχθούν πραγματικά σωτήρια. Είναι μία υπέροχη ευκαιρία να κάνεις φίλους, να βρεις τον προσανατολισμό σου στην κοινωνική ζωή, να συναναστραφείς με συνομήλικους με παρόμοια ενδιαφέροντα και ανησυχίες και, τελικά, να δημιουργήσεις μοναδικές εμπειρίες στα φοιτητικά σου χρόνια!

Φυσικά, μπορείς να χαλαρώσεις πολύ πιο εύκολα όταν έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για ό,τι αφορά τις φοιτητικές σου εργασίες. Αν χρειαστείς βοήθεια για οποιαδήποτε εργασία εξαμήνου, οι έμπειροι writers της iziPen είναι εδώ για να σου παρέχουν την υποστήριξη που χρειάζεσαι! Απλώς πάτα το παρακάτω κουμπί και θα λάβεις δωρεάν κοστολόγηση για αυτό που θέλεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.