Φοιτητικά Xρόνια: 9 πράγματα που θα τα κάνουν μοναδικά

tips φοιτητικα χρονια

Αποδεδειγμένα, τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας είναι τα φοιτητικά. Όλοι, θα θέλαμε να τα απολαύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στη διασκέδαση και στις υποχρεώσεις σου σα φοιτητής. Για αυτό το λόγο, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις, για να έχεις μοναδικά φοιτητικά χρόνια.

Κάνε Νέους Φίλους

Γνώρισε νέα άτομα και απέκτησε καλούς φίλους. Ακόμα και αν είσαι ντροπαλός και εσωστρεφής, προσπάθησε να κοινωνικοποιηθείς περισσότερο κατά τη διάρκεια της φοιτητικής σου ζωής. Χρειάζεσαι κάποιον που θα μοιραστεί μαζί σου τις σημειώσεις ενός μαθήματος που σε δυσκολεύει ή το βρίσκεις αρκετά βαρετό. Έναν φίλο που θα ξυπνήσει μέσα στη μέση της νύχτας για να έρθει στο σπίτι σου και να σκοτώσει την κατσαρίδα που εσύ τρέμεις.

Μαζί με τους φίλους θα διασκεδάσεις ως αργά το βράδυ και θα αντιμετωπίσεις με καλύτερη διάθεση διάφορες δυσκολίες της καθημερινότητας. Οι φίλοι είναι απαραίτητοι στα χρόνια των σπουδών σου, μα και αργότερα. Κάποιες φιλίες μπορεί να διατηρηθούν για πάντα.

Για να κάνεις πιο εύκολα νέες γνωριμίες ατόμων, φρόντισε να πηγαίνεις συχνά στη σχολή σου, ιδιαίτερα τις πρώτες μέρες, να γευματίζεις στη φοιτητική λέσχη, να επισκέπτεσαι τη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου και να συμμετέχεις σε ομαδικές εργασίες. Πολλοί καθηγητές για την εκπόνηση της εργασίας εξαμήνου, συνήθως ζητάνε συνεργασία από ομάδες φοιτητών, οπότε είναι σημαντικό να έχεις εξασφαλίσει καλή επικοινωνία με τους περισσότερους συμφοιτητές σου.

Μελέτησε Καθημερινάσυμβουλες φοιτητη 2021

Παρακολούθησε με προσοχή τα μαθήματα του τμήματος σου και διάβαζε σε καθημερινή βάση. Με την είσοδο σου στο πανεπιστήμιο, είχες έναν στόχο: την απόκτηση του πτυχίου. Καλό είναι να μη ξεφύγεις από αυτόν το στόχο και τα φοιτητικά σου χρόνια να ολοκληρωθούν, κρατώντας το πτυχίο σου.

Φτιάξε ένα πρόγραμμα μελέτης από την αρχή του εξαμήνου και ακολούθησε το πιστά. Εάν μελετάς 1-2 ώρες καθημερινά, δε θα ανησυχείς για τις εξεταστικές περιόδους. Τις μέρες των εξετάσεων, θα χρειαστεί να κάνεις μόνο μία επανάληψη. Επίσης, προσπάθησε να κρατάς καλές σημειώσεις κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Οι καλές και συστηματικές σημειώσεις είναι αυτές που θα σε βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της εξεταστικής όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων και στο άρθρο μας, Εξεταστική: 6 Tips για αποτελεσματικό διάβασμα.

Δημιούργησε Καλές Σχέσεις με τους Καθηγητές

Επικοινώνησε, ακόμη, τακτικά με τους καθηγητές σου. Δείξε πόσο πολύ ενδιαφέρεσαι για τα μαθήματα της σχολής, πόσο αγαπάς αυτό που σπουδάζεις και ζήτα τους να σου λύσουν διάφορες απορίες για το αντικείμενο που διδάσκουν.

Θυμήσου, πως είναι σημαντικό να δημιουργήσεις καλές σχέσεις με τους καθηγητές. Αυτοί μπορούν να σου δώσουν συστατική επιστολή για κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ή να σε συστήσουν σε δυνητικούς εργοδότες.

Ζήσε Νέες Εμπειρίες

Τα φοιτητικά χρόνια είναι ιδανικά για να ζήσεις νέες εμπειρίες. Σκέψου, τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις πολύ, αλλά φοβάσαι και πράξε το. Αν βγεις για λίγο έξω από τη ζώνη ασφαλείας σου, θα μπορέσεις να εξελιχθείς περισσότερο ως προσωπικότητα. Ο ελεύθερος σου χρόνος ως φοιτητής είναι αρκετός και αυτό σε βοηθά να κάνεις αρκετά πράγματα.

Ασχολήσου με ένα extreme sport, πραγματοποίησε μία πτήση με paratrike (‘μηχανοκίνητος αετός’, ένα μικρό αεροσκάφος), κάνε bungee jumping, κανό κλπ. Ή κάνε κάτι πιο απλό, όπως το να παρακολουθήσεις μαθήματα χορού ή να εξερευνήσεις μόνος μία νέα περιοχή στην πόλη όπου φοιτάς.

Ταξίδεψε στο Εξωτερικό και Αξιοποίησε το Erasmus

erasmus φοιτητες 2022Τα ταξίδια στο εξωτερικό θα ομορφύνουν περισσότερο τα φοιτητικά σου χρόνια. Αποφάσισε να ζήσεις για λίγο στο εξωτερικό, αξιοποιώντας το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus. Θα σε ωφελήσει τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα.

Αν θες να μάθεις περισσότερα για τα προγράμματα Erasmus, κάνε κλικ στο άρθρο που έχουμε ετοιμάσει για σένα, Τι είναι το πρόγραμμα Erasmus και Erasmus+. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία όπου θα γνωρίσεις νέους πολιτισμούς και θα κληθείς να προσαρμοστείς σε ένα νέο περιβάλλον. Επιπλέον, οι έξι μήνες σπουδών στο εξωτερικό θα είναι πολύ χρήσιμοι αργότερα για την επαγγελματική σου καριέρα.

Φρόντισε τον Εαυτό σου

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών σου χρόνων, γνώρισε καλύτερα τον εαυτό σου και αγάπησε τον. Όταν είσαι φοιτητής σε πόλη μακριά από το πατρικό σου σπίτι, αρκετά συχνά αυτόν θα έχεις ως μόνη συντροφιά. Συνειδητοποίησε τα προτερήματα σου και ‘αγκάλιασε’ τα μειονεκτήματά σου. Φρόντισε τη σωματική και τη ψυχική σου υγεία. Γυμνάσου συχνά, θρέψου με περισσότερα υγιεινά τρόφιμα και διάβασε βιβλία αυτό – βελτίωσης.

Βρες Εργασία Μερικής Απασχόλησης

Ακόμα, όσο είσαι φοιτητής, βρες μία εργασία μερικής απασχόλησης. Ο μισθός που θα λαμβάνεις από αυτήν, θα σε ωθήσει στην αποταμίευση και στην καλύτερη διαχείριση των χρημάτων. Επίσης, θα ανεξαρτητοποιηθείς από την οικογένεια σου και θα μάθεις τι σε περιμένει μετά το τέλος των φοιτητικών χρόνων, όταν θα εργάζεσαι.

Προετοιμάσου για το Επαγγελματικό σου Μέλλονonline σεμιναρια φοιτητες

Η part-time εργασία θα σε ωφελήσει στο να προετοιμαστείς και για την επαγγελματική σου ανέλιξη, όταν ολοκληρωθούν οι σπουδές σου. Δες τα φοιτητικά χρόνια ως τον ‘προθάλαμο’ της επαγγελματικής σου καριέρας. Ξεκίνησε να τη ‘χτίζεις’ σιγά-σιγά, εφοδιάζοντας τον επαγγελματικό σου εαυτό με διάφορες δεξιότητες που θα σου χρειαστούν μελλοντικά. Αυτό θα το επιτύχεις, εάν παρακολουθείς διάφορα σεμινάρια, εάν συμμετέχεις σε επαγγελματικά συνέδρια κλπ.

Μην ξεχάσεις να χρησιμοποιείς συχνά το φοιτητικό σου πάσο, όπου αυτό είναι δυνατόν, αλλά και τις εκπτώσεις που δικαιούσαι σε διάφορες επιχειρήσεις, ως φοιτητής.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, είναι βέβαιο πως θα θυμάσαι για πάντα με νοσταλγία και συγκίνηση τα όμορφα φοιτητικά σου χρόνια.

Για να ολοκληρωθούν, όμως, επιτυχώς και οι φοιτητικές σου υποχρεώσεις, θυμήσου, πως η iziPen είναι πάντα δίπλα σου, προσφέροντας σου τις φοιτητικές σου εργασίες στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς αλλά και Δωρεάν Κοστολόγηση σε κάθε Νέα σου Παραγγελία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.