Μάθε τα πάντα για τη φοιτητική κάρτα ISIC

Τι είναι η κάρτα ISIC

Αν ξεκίνησες πρόσφατα τις σπουδές σου, ίσως η διεθνής φοιτητική κάρτα ISIC να μη σου είναι γνωστή. Τι θα σκεφτόσουν, όμως, αν μάθαινες πως όλοι οι φοιτητές που την κατέχουν δικαιούνται εκπτώσεις σε επιχειρήσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού; Διάβασε το άρθρο μας και μάθε όλα όσα χρειάζονται για να την αποκτήσεις και να απολαμβάνεις και εσύ τις φοιτητικές προσφορές.

Τι είναι η φοιτητική κάρτα ISIC

‘Τι είναι η κάρτα ISIC;’σίγουρα θα αναρωτιέσαι. Μάθε λοιπόν πως είναι μία ταυτότητα που αναγνωρίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο και με αυτή ο κάτοχός της πιστοποιεί την φοιτητική του ιδιότητα. Τα αρχικά της προέρχονται από το International Student Identity Card, στα αγγλικά. Η κάρτα ISIC είναι υπό την αιγίδα της UNESCO και εκδίδεται συνεχώς τα τελευταία εξήντα χρόνια. Υπεύθυνος για την έκδοση της συγκεκριμένης κάρτας, κάθε έτος, είναι ο μη  κερδοσκοπικός οργανισμός ISIC Association που εδρεύει στην Κοπεγχάγη.

Η πρώτη έκδοση της ISIC Card, έγινε το 1953 στην Κοπεγχάγη. Εκείνο το διάστημα πραγματοποιούνταν ημερίδα διεθνούς φοιτητικού συνεδρίου και οι φοιτητές που συμμετείχαν εκεί σκέφτηκαν να δημιουργήσουν μία διεθνή φοιτητική κάρτα. Με αυτή θα μπορούσαν όλοι οι φοιτητές να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, σε πολύ προσιτές τιμές. Σήμερα την φοιτητική κάρτα ISIC την αποδέχονται 130 χώρες και πάνω από 100 εκατομμύρια κάτοχοί της έχουν απολαύσει όλα τα προνόμια που εκείνη προσφέρει.

Ποιοι δικαιούνται την κάρτα ISIC

Ποιοι δικαιούνται την κάρτα ISICΑν είσαι μαθητής, ηλικίας άνω των 12 χρόνων, ή σπουδάζεις σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα, δημόσιο ή ιδιωτικό της χώρας μας, ή του εξωτερικού, δικαιούσαι και εσύ να λάβεις τη διεθνή φοιτητική κάρτα ISIC.

Πιο αναλυτικά, δικαίωμα έκδοσης της φοιτητικής κάρτας ISIC  έχουν:

  • Οι προπτυχιακοί φοιτητές πλήρους φοίτησης, οι διδακτορικοί και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό που διαθέτουν φοιτητικό πάσο σε ισχύ και δεν έχουν ξεπεράσει τα προβλεπόμενα έτη σπουδών
  • Οι σπουδαστές του ΕΑΠ και του ΑΠΚΥ που δεν έχουν υπερβεί την επιτρεπτή χρονική διάρκεια σπουδών. Σου θυμίζουμε πως, για τους προπτυχιακούς και τους διδακτορικούς φοιτητές αυτών των δύο πανεπιστημίων, ισχύει η ελάχιστη διάρκεια φοίτησης και επιπλέον δύο χρόνια, ενώ για τους μεταπτυχιακούς η ελάχιστη διάρκεια σπουδών και ένα επιπλέον έτος.

Ωστόσο, δεν μπορείς να λάβεις την κάρτα νέων ISIC την ίδια περίοδο που διέκοψες και έκανες επανέναρξη των σπουδών σου, λόγω της στρατιωτικής σου θητείας ή οποιουδήποτε άλλου ειδικού λόγου.

Τι προσφέρει η φοιτητική κάρτα ISIC στους κατόχους της

Εκπτώσεις με την κάρτα ISICΗ διεθνής φοιτητική κάρτα ISIC είναι ένας καλός τρόπος να εξοικονομήσεις χρήματα, αν είσαι φοιτητής. Μάλιστα η κάρτα αυτή σου προσφέρει πάνω από 150.000 εκπτώσεις και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έτσι, δικαιούσαι φοιτητικές εκπτώσεις στα ΚΤΕΛ, στις αεροπορικές και στις ακτοπλοϊκές εταιρείες, σε υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σε προγράμματα κινητής τηλεφωνίας, καθώς και σε διάφορα καταστήματα λιανικού εμπορίου.

Επιπλέον, ως κάτοχος της φοιτητικής κάρτας ISIC, έχεις φοιτητική έκπτωση σε εκπαιδευτικά προγράμματα και προγράμματα γυμναστηρίου και στα εισιτήρια των μουσείων. Ακόμη απολαμβάνεις και διάφορες προσφορές σε cafe και σε εστιατόρια.
Πιο συγκεκριμένα, κάποιες από τις επιχειρήσεις που θα βρεις ειδικές φοιτητικές τιμές είναι οι ακόλουθες:

  • Pizza Fan  ειδική προσφορά για γεύμα, για κατόχους φοιτητικής κάρτας ISIC, L’ Artigiano (-15%), TGI Fridays (-20%) Battlenet Gaming Stations (-25%), Starbucks (-10%), McDonald’s (-10%), Palmie Bistro (-10%), Davinci Artisan Gelato (-15%), Butterfly All-Day Café Bar (-10%), Σκίουρος Ψητοτεχνείο (-20%), Alati Food & Drink Κρήτη (-10%),
  • UNIOPEN Σπουδές εξ αποστάσεως (-3%), Fitness in Greece (-20%), Status Κέντρο Ξένων Γλωσσών (-30%), Λογοθέτης Σχολή Οδηγών (μέχρι -150€), ΤΑΕ KWOW DO Ελπίδος (-12%), ΙΕΚ Ένωση (-20%), Ωδείο Σείριος (-15%)
  • Εκδόσεις Ψυχογιός (έως -30%), Βιβλιοπωλείο Πατάκη (έως -30%), Notos (-15%), Σκλαβενίτης (-10% για είδη σπιτιού), MAT FASHION (-20%), PARANOIA (-20%)
  • Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Εθνική Λυρική Σκηνή, Μουσείο Φωτογραφίας, Μουσείο Μπενάκη, Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρελλή, Ίδρυμα Ευγενίδου, είσοδος με φοιτητικό (εκπτωτικό) εισιτήριο
  • ANEK LINES (-50%), MINOAN LINES (-50%), BLUE STAR FERRIES (-50%) κ.α.

Πώς μπορείς να αποκτήσεις την κάρτα ISIC

Ενθουσιάστηκες με τα πλεονεκτήματα της διεθνούς φοιτητικής κάρτας ISIC και θέλεις να την αποκτήσεις άμεσα; Τα μόνα δικαιολογητικά που θα χρειαστείς για να την εκδώσεις διαδικτυακά, από εδώ, είναι το διαβατήριο ή η αστυνομική σου ταυτότητα, μία μικρή φωτογραφία ασπρόμαυρη ή έγχρωμη, καθώς και το πάσο σου (σε ισχύ) ή μία βεβαίωση σπουδών σου.

Το κόστος αγοράς είναι 15€, αν προτιμάς να λάβεις τη φοιτητική κάρτα ISIC μόνο ψηφιακά, ή 18€ αν εκτός από την ψηφιακή μορφή, επιθυμείς να σου αποσταλεί και η πλαστική κάρτα ISIC. Η ισχύς της είναι 16 μήνες. Όταν πάψει να ισχύει, μπορείς να προμηθευτείς μία νέα.

Τι άλλο πρέπει να ξέρεις για την κάρτα ISIC

Συχνές ερωτήσεις για την κάρτα ISICΈχεις ακόμη απορίες σχετικά με τη διεθνη φοιτητική κάρτα ISIC; Ας δούμε τις πιο  συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με αυτή.

  • Πώς μπορώ να πληρώσω για να εκδοθεί η κάρτα;

Η έκδοση της κάρτας, όπως είπαμε και παραπάνω, γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και η πληρωμή ολοκληρώνεται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Θα χρειαστούν δύο μέρες για να εκδοθεί.

  • Πώς θα παραλάβω την πλαστική κάρτα ISIC;

Η αποστολή της πλαστικής φοιτητικής κάρτας γίνεται μέσω ΕΛΤΑ.

  • Ποιες χώρες αποδέχονται την φοιτητική κάρτα ISIC;

Η κάρτα ISIC, εκτός από την χώρα μας, γίνεται αποδεκτή στην Αργεντινή, στην Αυστραλία, στην Αυστρία, στο Βέλγιο, στη Βουλγαρία, στον Καναδά, στην Κίνα, στην Κολομβία, στην Τσεχία, στην Αίγυπτο, στην Εσθονία, στη Φιλανδία, στη Γαλλία, στην Γερμανία, στη Γουατεμάλα, στο Χονγκ Κονγκ, στη Ισλανδία, στην Ινδία, στην Ιρλανδία, στο Ισραήλ, στην Ιταλία, στη Ιαπωνία, στην Κένυα, στη Λιθουανία, στη Μάλτα, στο Μεξικό, στη Νέα Ζηλανδία, στη Νιγηρία, στη Πορτογαλία, στη Ρουμανία, στη Σερβία, στη Σλοβακία, στη Σλοβενία, στη Ισπανία, στη Σουηδία, στην Τουρκία, στην Ουκρανία, στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και  στη Βενεζουέλα.

  • Πώς θα γνωρίζω αν μπορώ να έχω με έκπτωση στο κατάστημα που επισκέφτηκα;

Όσες επιχειρήσεις δέχονται την κάρτα ISIC, το γνωστοποιούν στους πελάτες τους. Διαφορετικά, μπορείς να κοιτάξεις αναλυτικά όλες τις φοιτητικές εκπτώσεις στη επίσημη ιστοσελίδα της κάρτας.

Συνοψίζοντας

Όπως κατάλαβες, η διεθνής φοιτητική κάρτα ISIC θα σε διευκολύνει πολύ, ως φοιτητή, κατά τη διάρκεια των σπουδών σου. Με αυτήν, θα μπορέσεις να ταξιδέψεις σε όλο το κόσμο, να διασκεδάσεις, να γνωρίσεις καλύτερα τις τέχνες και να επεκτείνεις τις γνώσεις σου παρακολουθώντας διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα, σε πολύ προσιτές τιμές.

Αν πάλι ψάχνεις για τις καλύτερες τιμές για την εκπόνηση των φοιτητικών σου εργασιών, σε αυτό σε έχει καλύψει η iziPen! Ανέβασε τις εργασίες σου σήμερα και λάβε δωρεάν κοστολόγηση και τις καλύτερες προσφορές από τους ακαδημαϊκούς writers.

2 σκέψεις στο “Μάθε τα πάντα για τη φοιτητική κάρτα ISIC”

  1. Δεσποινα λέει:

    Καλησπέρα σας!ήθελα να σας ρωτήσω η κάρτα Isic ισχύει και για μαθητές εσπερινών Επαλ είναι 23 ετών και ξανά φοιτά ώστε να βγάλει άλλη μια ειδικότητα !

    1. iziPen Team λέει:

      Αγαπητή Δέσποινα,

      Γενικά μπορείς να αιτηθείς και να λάβεις την κάρτα ISIC αν σπουδάζεις σε δημόσιο ή ιδιωτικό ίδρυμα μέσης, ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Ισχύει για άτομα άνω των 12 ετών και δεν υπάρχει ανώτερο ηλικιακό όριο. Λαμβάνοντας αυτά υπόψιν θεωρούμε ότι δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την αίτησή σου, θα σε συμβουλεύαμε ωστόσο να δεις και τις προσφερόμενες πληροφορίες από την ιστοσελίδα του επίσημου φορέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.