Μηχανογραφικό: Πτυχία με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση

Συμπλήρωση Μηχανογραφικού

‘Θα βρω δουλειά μετά το τέλος των σπουδών;’ ‘Τι να σπουδάσω;’ αναρωτιέσαι λίγο πριν συμπληρώσεις το μηχανογραφικό σου; Δεν είσαι ο μόνος. Παρόμοια ερωτήματα κάνουν πολλοί μαθητές της Γ’ Λυκείου που καλούνται να επιλέξουν το επάγγελμα που θα σπουδάσουν. Η συνεχώς αυξανόμενη ανεργία και η οικονομική κρίση δυσκολεύει περισσότερο αυτή την επιλογή. Παρακάτω παρουσιάζονται οι σχολές που προσφέρουν στους απόφοιτους τους, καλύτερες προοπτικές για άμεση εύρεση εργασίας.

Τουριστικά Επαγγέλματα

Επαγγελματική αποκατάστασηΣτην αγορά εργασίας, τα επόμενα χρόνια, θα έχουν μεγάλη ζήτηση όλα τα επαγγέλματα που ανήκουν στον κλάδο του τουρισμού. Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις πολλές σχετικές σχολές με τον τουρισμό, όπως είναι οι σχολές των οικονομικών, της διοίκησης επιχειρήσεων και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Επίσης, εάν σε ενδιαφέρει το τμήμα ιστορίας και αρχαιολογίας, προτίμησε το και αργότερα επίλεξε ένα ταχύρρυθμο πρόγραμμα ξεναγών, ώστε να εργαστείς ως ξεναγός.

Ναυτιλιακά Επαγγέλματα

Ο τομέας των μεταφορών και της ναυτιλίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς γίνονται πολλές προσλήψεις στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Οι ειδικότητες που έχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση είναι οι ναυπηγοί μηχανικοί, οι ναυτιλιακοί οικονομολόγοι, οι εμποροπλοίαρχοι-μηχανικοί, ο export manager, ο υπεύθυνος λογιστηρίου, ο υπεύθυνος marketing, ο σχεδιαστής μηχανών πλοίων. Για να ασχοληθείς με τη ναυτιλία, χρειάζεται να σπουδάσεις σε μία Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) ή σε κάποιο τμήμα marketing, λογιστικής, οικονομικών και διοίκησης επιχειρήσεων. Επίσης, υπάρχουν τα τμήματα των ναυτιλιακών σπουδών, των μηχανολόγων και των μηχανικών. Εάν αποκτήσεις πτυχίο νομικής και μετά ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο ναυτιλιακό δίκαιο, θα μπορούσες να γίνεις νομικός σύμβουλος σε ναυτιλιακές εταιρείες.

Γεωργικά Επαγγέλματα

Επιπλέον, η γεωργία είναι άλλος ένας τομέας που θα προσφέρει σίγουρα εργασία τα επόμενα έτη. Το ενδιαφέρον των νέων για τη γεωργία, εστιάζεται στον αγροτουρισμό και στις καλλιέργειες υψηλής απόδοσης. Έτσι, οι ειδικότητες που θα έχουν μέλλον είναι ο γεωπόνος, ο διαχειριστής γεωργοκτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, ο τεχνικός αρδεύσεων, ο μηχανικός υποδομών και συντήρησης, ο τεχνολόγος τροφίμων, οινοποιίας και ο βιοτεχνολόγος. Για να αποκτήσεις κάποια από αυτές τις ειδικότητες, μπορείς να φοιτήσεις σε μία γεωπονική σχολή ή σε κάποιο ιδιωτικό ΙΕΚ που σχετίζεται με την τεχνολογία τροφίμων, ποτών, βιοχημείας και βιοτεχνολογίας.

Ψηφιακά Επαγγέλματα

Ο τομέας της ψηφιακής τεχνολογίας, των τηλεπικοινωνιών και του ηλεκτρονικού εμπορίου στοΕπαγγέλματα με μέλλον μέλλον θα ανοίξει πολλές νέες θέσεις εργασίας, γι’ αυτό και η ζήτησή του συνεχώς αυξάνεται. Επίλεξε κάποια σχολή σχετική με πληροφορική, εάν αγαπάς την τεχνολογία και δε θα δυσκολευτείς να βρεις δουλειά μετά την αποφοίτησή σου. Οι ειδικότητες με υψηλή ζήτηση είναι οι προγραμματιστές λογισμικού, οι τεχνικοί οπτικής ίνας, οι διαχειριστές βάσεων δεδομένων, οι αναλυτές ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων, οι μηχανικοί τεχνητής νοημοσύνης κλπ.

Περιβαλλοντολογικά Επαγγέλματα

Πολύ καλές προοπτικές για γρήγορη επαγγελματική αποκατάσταση έχει και ο κλάδος της ενέργειας και της πράσινης τεχνολογίας. Αυτό οφείλεται στο φυσικό πλούτο της χώρας μας, στη γεωπολιτική θέση της και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η ειδικότητα του ενεργειακού μελετητή, του στελέχους σε συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας, του τεχνικού αυτοματισμών και φωτοβολταϊκών συστημάτων και του συμβούλου ενεργειακών επενδύσεων, είναι κάποιες από τις ειδικότητες που θα έχουν μεγάλη ζήτηση τα επόμενα έτη. Έχεις τη δυνατότητα να αποκτήσεις αυτές τις ειδικότητες, εάν επιλέξεις μια σχολή θετικών επιστημών.

Επαγγέλματα Υγείας

Εάν σε γοητεύει ο τομέας της υγείας, επίλεξε τον χωρίς δισταγμό. Σύμφωνα με έρευνες θα αυξηθεί το προσδόκιμο της ζωής και καθώς ο πληθυσμός θα γερνάει, θα δημιουργηθούν περισσότερες ανάγκες και νέες θέσεις στο χώρο της εργασίας. Η ειδικότητα του νοσηλευτή θα είναι απαραίτητη στο μέλλον. Επίσης, ο τομέας της οφθαλμολογίας θα αναπτυχθεί περισσότερο και αναμένονται καινούριες θέσεις εργασίας. Άλλες περιζήτητες ειδικότητες στο κλάδο της υγείας είναι οι φυσικοθεραπευτές, οι λογοθεραπευτές, οι εργοθεραπευτές, οι χημικοί που ειδικεύονται στην παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων, οι κλινικοί γενετιστές, οι κλινικοί παθολογοανατόμοι, οι φαρμακοποιοί, οι μοριακοί βιολόγοι και οι ψυχολόγοι.

Επαγγέλματα Ξένων Γλωσσών

Επαγγέλματα με λεφτάΣτο πρώτο επιστημονικό πεδίο, οι σχολές που σχετίζονται με ξένες γλώσσες θεωρούνται καλές επιλογές για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Για να δηλώσεις τις σχολές της Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ισπανικής και Ιταλικής Φιλολογίας, χρειάζεται να δώσεις στις πανελλήνιες και για το αντίστοιχο ειδικό μάθημα. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις τη σχολή ‘Ρωσική Γλώσσα και Φιλολογία’ ή τη σχολή ‘Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών’ που βρίσκονται στην Αθήνα. Αποφοιτώντας από αυτές τις σχολές, δε γίνεσαι μόνο καθηγητής ξένων γλωσσών αλλά έχεις και τη δυνατότητα να ασχοληθείς με τη μετάφραση, τη διερμηνεία, το marketing ή τον τουρισμό. Επίσης, καλή επαγγελματική προοπτική έχει το τμήμα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας ‘Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών’. Οι απόφοιτοι του μπορούν να εργαστούν σε κέντρα υποδοχής για την εκπαίδευση προσφύγων, σε κέντρα παροχής κοινωνικής φροντίδας και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Συνοψίζοντας, εάν αποκτήσεις πτυχίο σε κάποια από τις παραπάνω σχολές θα βρεις εύκολα εργασία στο μέλλον. Εκτός από τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας μας μην ξεχνάς ότι υπάρχουν και πολλά ιδιωτικά κολλέγια που μπορούν να σε βοηθήσουν να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Ωστόσο, θυμήσου να επιλέξεις ένα επάγγελμα που πραγματικά αγαπάς και όχι μόνο ένα επάγγελμα που θα σου προσφέρει επαγγελματική ασφάλεια.

Φυσικά, όποια σχολή κι αν επιλέξεις στην Ελλάδα ή το εξωτερικό μην ξεχνάς ότι οι ακαδημαϊκοί writers της iziPen παραμένουν δίπλα σου για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείς στην εκπόνηση φοιτητικών εργασιών κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών σου. Με λίγα μόνο κλικ λάβε άμεσα δωρεάν κοστολόγηση για την εκπόνηση της εργασίας σου, επίλεξε τον writer που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου και άσε τα υπόλοιπα στους ειδικούς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.