ΕΚΠΑ: Εκπαιδευτικά προγράμματα 2022-2023

Εκπαιδευτικά προγράμματα ΕΚΠΑ

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα ανακοίνωσε το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ για το 2022-2023, με έκπτωση που φτάνει μέχρι και 40% και με δυνατότητα αποπληρωμής σε 10 μηνιαίες δόσεις. Διάβασε το άρθρο που ετοιμάσαμε και βρες το πρόγραμμα που σου ταιριάζει.

Εκπαιδευτικά προγράμματα ΕΚΠΑ

Προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του ΕΚΠΑ ανακοίνωσε τα νέα προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης και κατάρτισης για το έτος 2022-2023, του Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning). Τα προγράμματα απευθύνονται σε απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ ημεδαπής και αλλοδαπής, και απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχετική εργασιακή εμπειρία ή ενασχόληση. Με το πέρας των προγραμμάτων θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης στους συμμετέχοντες που έχουν λάβει σε όλα τα μαθήματα βαθμό ίσο ή μεγαλύτερο του 50%.

Στην επίσημη σελίδα του ΕΚΠΑ υπάρχουν αναλυτικοί οδηγοί σπουδών, το κόστος καθώς και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είναι αναγκαία για τη κατανόηση του σκοπού των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι σε όλα τα προγράμματα ισχύει έκπτωση έως 40% καθώς και δυνατότητα αποπληρωμής σε 10 μηνιαίες δόσεις. Ταυτόχρονα, ισχύουν εκπτώσεις για Ανέργους (30%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%), ΑΜΕΑ (30%), Πολύτεκνους (20%), Άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών (20%). Ειδική έκπτωση 20% θα εφαρμοστεί για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία Covid-19 σε άτομα που η εργασία τους αποδεδειγμένα πληγείτε από τη πανδημία. Τέλος, λόγω των αναγκών που έχουν προκύψει λόγω της ενεργειακής κρίσης και του περιορισμού στο διαθέσιμο εισόδημα, παρέχετε σε όλους ειδική έκπτωση 15% στα δίδακτρα για αιτήσεις που θα πραγματοποιηθούν μέχρι και 14/10.

Ποια είναι τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΚΠΑ

  1. Arduino Programmer

Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό, μέσω πρακτικής άσκησης, να δώσει στους εκπαιδευόμενους την κατάρτιση σε σχέση με τον αποδοτικό προγραμματισμό του μικροελεγκή Audrino. Με το πέρας του προγράμματος, οι συμμετέχοντες, θα είναι σε θέση να σχεδιάζουν και να προγραμματίζουν βασικές και ολοκληρωμένες εφαρμογές, θα εξοικειωθούν με τις βασικές γνώσεις ηλεκτρισμού και ηλεκτρονικών, όπως και με την προσομοίωση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων κ.α.

Η προθεσμία υποβολών αιτήσεων είναι μέχρι τις 14/10/2022. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 24/10/2022 και θα διαρκέσουν 4 μήνες (126 ώρες).

  1. Capacity Building: Ενδυνάμωση Στελεχών και Επιχειρήσεων

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει ως σκοπό να εισάγει τους συμμετέχοντες στην κουλτούρας της συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης, προκειμένου να μπορούν να διεκδικήσουν, να διατηρήσουν και να αναβαθμίσουν τη θέση τους στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Θα δοθεί έμφαση στην ενδυνάμωση των προσωπικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων, με στόχο τη διεκδίκηση θετικού ρόλου στην εργασιακή ομάδα, την ενεργή συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων, την ανάπτυξη δικτύων, την αντιμετώπιση κρίσεων και την επίλυση συγκρούσεων που μπορούν να προκύψουν.

Η προθεσμία υποβολών αιτήσεων είναι μέχρι τις 14/10/2022. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 24/10/2022 και θα διαρκέσουν 3 μήνες (70 ώρες).

  1. Personal Trainer Nutrition Coach

Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τις βασικές έννοιες της διατροφής στο πεδίο του personal training, με σκοπό να μάθουν πως μπορούν να παρέχουν εξειδικευμένη αθλητική διατροφική εκπαίδευση. Με το πέρας του προγράμματος θα έχουν διδαχθεί τα βασικά χαρακτηριστικά, εργαλεία αλλά και τεχνικές των πετυχημένων personal trainers διατροφής. Επιπλέον, θα εμβαθύνουν σε θέματα όπως την αξιολόγηση αθλούμενων, την επιστήμη της διατροφής, τη σημασία των διαφόρων γευμάτων κατά την αθλητική προετοιμασία κ.α.

Η προθεσμία υποβολών αιτήσεων είναι μέχρι τις 14/10/2022. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 24/10/2022 και θα διαρκέσουν 6 μήνες (165 ώρες).

  1. Project Management Tool Kit

Στο πρόγραμμα αυτό, θα δοθούν οι απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες για την εξοικείωση με τη διαδικασία Project Management, τις αρχές για το χρονοπρογραμματισμό των έργων, τη διαχείριση πόρων και τη διαχείριση κόστους. Τέλος, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με βασικά σύγχρονα εργαλεία όπως το Jira, Trello, Microsoft Planner και Microsoft Teams.

Η προθεσμία υποβολών αιτήσεων είναι μέχρι τις 14/10/2022. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 24/10/2022 και θα διαρκέσουν 3 μήνες (60 ώρες).

  1. Street Art: Θεωρία και Πράξη

Σε αυτό το πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες, θα εξοικειωθούν με τη θεωρία και τις πρακτικές της Street Art, θα εφοδιαστούν με τα κατάλληλα θεωρητικά και τεχνικά εργαλεία για τη σύνδεση της με την καλλιτεχνική εκπαίδευση και την εν γένει αξιοποίηση της στην εκπαιδευτική διαδικασία ως μιας σύγχρονης παιδαγωγικής πρακτικής. Θα γίνει ανάλυση και γνωριμία με τη δουλειά γνωστών Ελλήνων και ξένων Street Artists, ώστε να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με τη γλώσσα και τους κώδικες της δημιουργικής τους πρακτικής.

Η προθεσμία υποβολών αιτήσεων είναι μέχρι τις 14/10/2022. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 24/10/2022 και θα διαρκέσουν 3 μήνες (75 ώρες).

  1. WordPress Developer

Το πρόγραμμα αυτό αποσκοπεί στην κατάρτιση των εκπαιδευόμενων σε σχέση με το αντικείμενο του WordPress Developing και τη δημιουργία ιστοσελίδων. Με το πέρας του προγράμματος, οι συμμετέχοντες, θα έχουν εξοικειωθεί με τις βασικές έννοιες και χαρακτηριστικά του WordPress και θα είναι σε θέση να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν δυναμικές ιστοσελίδες. Παράλληλα, θα αναλυθούν θέματα ασφάλειας και προστασίας μια ιστοσελίδας, θα παρουσιαστούν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πληρούνται οι βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και η νομική συμμόρφωση με τον ΓΚΠΔ. Tέλος, θα υπάρξει εξοικείωση με τα Google Analytics και το SEO.

Η προθεσμία υποβολών αιτήσεων είναι μέχρι τις 14/10/2022. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 24/10/2022 και θα διαρκέσουν 3 μήνες (84 ώρες)

  1. Ανάπτυξη Εφαρμογών στο Υπολογιστικό Νέφος Amazon

Οι συμμετέχοντες αυτού του προγράμματος θα εφοδιαστούν με γνώσεις σχετικές με την ανάπτυξη και δοκιμή μέσω της Java, Rest υπηρεσιών για την ολοκλήρωση της λειτουργικότητας μιας εφαρμογής παγκοσμίου ιστού και τους τρόπους που η διάταξη των εφαρμογών αυτών μπορεί να υλοποιηθεί στο υπολογιστικό νέφος της Amazon. Επιπλέον, για όσους δεν γνωρίζουν την Java, θα διεξαχθεί περιεκτικό μάθημα για την εισαγωγή στον αντικειμενοστρεφή προγραμματισμό με την Java.

Η προθεσμία υποβολών αιτήσεων είναι μέχρι τις 14/10/2022. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 24/10/2022 και θα διαρκέσουν 3 μήνες (87 ώρες).

  1. Δημοσιογραφία, Δημοσιογραφική Έρευνα και Social Media

Το πρόγραμμα αυτό έχει ως σκοπό την εξοικείωση με τις βασικές αρχές της δημοσιογραφίας, ενώ παράλληλα θα αναλυθούν οι τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν επηρεάσει τη δημοσιογραφία. Θέματα που θα αναλυθούν είναι οι κίνδυνοι και οι παγίδες των fake news, της προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης.

Η προθεσμία υποβολών αιτήσεων είναι μέχρι τις 14/10/2022. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 24/10/2022 και θα διαρκέσουν 3 μήνες (60 ώρες).

  1. Διαταραχές Προσωπικότητας Cluster B: Η Αντικοινωνική, Οριακή, Οιστριονική και Ναρκισσιστική Διαταραχή

Σε αυτό το πρόγραμμα θα δοθούν γνώσεις σχετικά με τις διαταραχές προσωπικότητας της κατηγορίας Β. Θα παρουσιαστούν δύο ψυχοθεραπευτικές μέθοδοι, η Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία και η Διαλεκτική Θεραπεία, με σκοπό την πρακτική αντιμετώπιση των διαταραχών αυτών και θα επιχειρηθεί η ανάλυση και η εμβάθυνση στην αντικοινωνική, στην οριακή, στην Οιστριονική και στη ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας.

Η προθεσμία υποβολών αιτήσεων είναι μέχρι τις 14/10/2022. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 24/10/2022 και θα διαρκέσουν 5 μήνες (168 ώρες).

  1. Εγκληματολογία: Προσέγγιση της Ενδοοικογενειακής Βίας

Στο πρόγραμμα αυτό, οι συμμετέχοντες, θα διδαχθούν βασικές έννοιες του νομικού πλαισίου που διέπει την ενδοοικογενειακή βία, θα παρατεθούν οι τρόποι προστασίας των θυμάτων και θα αναλυθούν τα χαρακτηριστικά εγκλημάτων, δραστών και θυμάτων. Θα γίνει εισαγωγή στο stalking, θα γίνει αναφορά στη σεξουαλική κακοποίηση και θα αναλυθεί το φαινόμενο της δευτερογενούς θυματοποίησης. Επιπλέον, θα σκιαγραφηθεί το προφίλ δραστών-θυμάτων από τη σκοπιά των ΜΜΕ και θα εξεταστούν οι πρακτικές ως προς τον τρόπο δημοσιογραφικής κάλυψης υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας.

Η προθεσμία υποβολών αιτήσεων είναι μέχρι τις 14/10/2022. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 24/10/2022 και θα διαρκέσουν 4 μήνες (88 ώρες).

  1. Εργαλεία και Εφαρμογές Τηλεργασίας και Τηλεσυνεργασίας 

Σε αυτό το πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες, θα εφοδιαστούν με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται, προκειμένου να κατανοήσουν την έννοια της τηλεργασίας/τηλεσυνεργασίας και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα του υπολογιστικού νέφους (cloud computing), της εξ αποστάσεως επικοινωνίας – συνεργασίας και της απομακρυσμένης εργασίας/πρόσβασης. Ακόμα, θα εξοικειωθούν με το cloud computing, το περιβάλλον της Google Drive, Dropbox, OneDrive, του Skype, Microsoft Teams, Zoom, Google Meet, Teamviewer και Anydesk.

Η προθεσμία υποβολών αιτήσεων είναι μέχρι τις 14/10/2022. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 24/10/2022 και θα διαρκέσουν 2 μήνες (50 ώρες)

  1. Εργαστήρια Δεξιοτήτων – Δημιουργία Χρηστικού Εκπαιδευτικού Υλικού

Σκοπός του προγράμματος είναι η κατάρτιση με τη δημιουργία ολοκληρωμένων σχεδίων μαθημάτων για τη διδασκαλία του μαθήματος «Εργαστήρια Δεξιοτήτων».

Η προθεσμία υποβολών αιτήσεων είναι μέχρι τις 14/10/2022. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 24/10/2022 και θα διαρκέσουν 7 μήνες (300 ώρες).

  1. Ιστορία της Δυτικής Τέχνης: Από την Αναγέννηση στη Σύγχρονη Εποχή

Στο πρόγραμμα αυτό θα δοθεί η εξοικείωση με την ιστορία των εικαστικών τεχνών και το πολιτισμικό τους πλαίσιο, θα γίνει εισαγωγή σε θέματα επιστημολογίας της ιστοριογραφίας της τέχνης και θα δοθεί έμφαση στη διάκριση μεταξύ Ιστορίας και της της Κριτικής της Τέχνης.

Η προθεσμία υποβολών αιτήσεων είναι μέχρι τις 14/10/2022. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 24/10/2022 και θα διαρκέσουν 3 μήνες (60 ώρες).

  1. Μουσειακός Τουρισμός

Σε αυτό το πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες, θα κάνουν μια εισαγωγή στο μουσειακό πλούτο της χώρας και θα εφοδιαστούν με τις απαραίτητες γνώσεις για τη συνεισφορά του Μουσειακού Τουρισμού στο τουριστικό αποτύπωμα.

Η προθεσμία υποβολών αιτήσεων είναι μέχρι τις 14/10/2022. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 24/10/2022 και θα διαρκέσουν 3 μήνες (60 ώρες).

  1. Πολιτική Ορθότητα και Κουλτούρα της Ακύρωσης

Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες, θα εξοικειωθούν με τα φαινόμενα της πολιτικής ορθότητας και της κουλτούρας της ακύρωσης, τόσο μέσα από θεωρητικά κείμενα όσο και μέσα από πρακτικά παραδείγματα από τα ΜΜΕ, της τριτοβάθμια εκπαίδευση, την τέχνη και την επιστήμη.

Η προθεσμία υποβολών αιτήσεων είναι μέχρι τις 14/10/2022. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 24/10/2022 και θα διαρκέσουν 3 μήνες (50 ώρες).

Στην ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ θα βρεις κι άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα που τρέχουν αυτό το διάστημα. Αν ενδιαφέρεσαι για οποιοδήποτε από αυτά τα προγράμματα επιμόρφωσης και κατάρτισης, μη χάνεις χρόνο και κάνε αίτηση σήμερα κιόλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.