Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: Τι είναι και πώς την εκδίδεις

Ευρωπαϊκή κάρτα νέων

Πώς θα σου φαινόταν αν σου λέγαμε ότι, με μία πολύ χαμηλή συνδρομή, μπορείς να έχεις εκπτώσεις σε εκατοντάδες επιχειρήσεις και υπηρεσίες, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης; Κι όμως, η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων σου δίνει τη δυνατότητα και σε βοηθάει να ταξιδέψεις πιο οικονομικά αλλά και να απολαύσεις προσφορές στη μεταφορά, τη διαμονή, τα ψώνια, την εστίαση και τις υπηρεσίες. Πάμε να δούμε, λοιπόν, αναλυτικά τι είναι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, τι προνόμια προσφέρει και πώς μπορείς να την αποκτήσεις και εσύ!

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων;

Ευρωπαϊκή κάρτα νέων ταξίδιαΗ Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων προσφέρεται από τον οργανισμό European Youth Card Association και έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται σε πάνω από 40 χώρες σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας! Στην Ελλάδα το πρόγραμμα υλοποιείται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πρόκειται λοιπόν για μία εκπτωτική και όχι πιστωτική κάρτα, την οποία μπορούν να αποκτήσουν όλοι οι νέοι, ηλικίας 13 – 30 ετών και με αυτή να απολαμβάνουν εκπτώσεις. Από τη στιγμή που την αποκτάς, μπορείς να την ανανεώνεις έως ότου συμπληρώσεις το ανώτατο όριο ηλικίας για το οποίο τη δικαιούσαι, δηλαδή, τα 30 έτη. Η κάρτα αυτή μπορεί να γίνει δική σου, πληρώνοντας μία από τις διαθέσιμες συνδρομές:

  • Συνδρομή για 1 χρόνο, αξίας 10€.
  • Συνδρομή για 2 χρόνια, αξίας 17€.
  • Συνδρομή για 3 χρόνια, αξίας 24€.

Ωστόσο, έχεις τη δυνατότητα αν είσαι άνεργος ή σπουδαστής συγκεκριμένων σχολών να λάβεις δωρεάν την κάρτα. Κάθε χρόνο, με μία δράση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, όλοι οι άνεργοι έως 30 ετών, καθώς και οι μαθητές των 50 Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας και οι σπουδαστές των 30 ΙΕΚ της ΔΥΠΑ, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη δωρεάν χορήγηση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων. Έχε το νου σου για την έναρξη των αιτήσεων.

 Τι προσφέρει η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων;

Ευρωπαϊκή κάρτα νέων προσφορέςH συγκεκριμένη κάρτα μπορεί να σε βοηθήσει να εξερευνήσεις προορισμούς στην Ευρώπη πολύ πιο οικονομικά και να ζήσεις μοναδικές φοιτητικές εμπειρίες, αφού προσφέρει χιλιάδες εκπτώσεις στον τομέα των ταξιδιών, του πολιτισμού, της διαμονής, της εκπαίδευσης, σε υπηρεσίες και προϊόντα σε πάνω από 40 χώρες σε όλη την Ευρώπη. Έτσι, μπορείς να κλείσεις αεροπορικά, ξενοδοχεία και να απολαύσεις μουσεία και εστιατόρια με πολύ χαμηλότερο budget από ό,τι υπολόγιζες.

Ακόμη, μπορείς να εξερευνήσεις την ίδια την Ελλάδα, να επωφεληθείς από εκπτώσεις σε τυχόν εκπαιδευτικά προγράμματα ή σεμινάρια που θα ήθελες να παρακολουθήσεις, να ψωνίσεις ή να μετακινηθείς με έκπτωση σε όλη την χώρα. Συγκεκριμένα, οι προνομιακές τιμές ισχύουν στους παρακάτω τομείς:

  • Μεταφορές: αστικές/υπεραστικές συγκοινωνίες, σιδηροδρομικές μεταφορές.
  • Εκπαίδευση: προγράμματα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης ελληνικών πανεπιστημίων, Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), σχολές ξένων γλωσσών, μαθήματα χορού.
  • Τουρισμός: ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping, hostels, ενοικιάσεις αυτοκινήτων.
  • Πολιτισμός: κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες.
  • Καταστήματα: ρούχα, οπτικά, κομμωτήρια, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, ποδήλατα, είδη σπιτιού/δώρων.
  • Διασκέδαση/Φαγητό: εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες.
  • Υγεία: κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, ιατροί.
  • Αθλητισμός: γυμναστήρια, μαθήματα εκμάθησης σπορ, υπαίθρια σπορ.
  • Ομορφιά: κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής.
  • Υπηρεσίες: τηλεφωνία, internet, ασφάλειες, λογιστικά, εκτυπώσεις, επισκευές.

Δες τη λίστα με όλες τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στην Ελλάδα εδώ και βρες τις εκπτώσεις στο εξωτερικό, επιλέγοντας τη χώρα που σε ενδιαφέρει εδώ.

 Πώς εκδίδω την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων;

 Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων μπορεί να γίνει δική σου σε λίγα πολύ απλά βήματα:

  1. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να υποβάλλεις την αίτησή σου – αποκλειστικά – ηλεκτρονικά εδώ, συμπληρώνοντας μερικά βασικά στοιχεία σου, όπως Ονοματεπώνυμο, στοιχεία επικοινωνίας, αριθμό ταυτότητας, κλπ.
  2. Στη συνέχεια, επιλέγεις τη συνδρομή σου και μπορείς να πληρώσεις online.
  3. Μπορείς να παραλάβεις την κάρτα σου ακόμη και αυθημερόν στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων στην Αθήνα (Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθέριος) και στην Θεσσαλονίκη (Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Α’ προβλήτα, Κτίριο Γραφείων ΟΛΘ Δημόσιας Αρχής Λιμένων​) ή σε 146 συνεργαζόμενα καταστήματα της Vodafone, μόλις λάβεις ειδοποίηση στο email σου ότι η κάρτα σου είναι έτοιμη προς παραλαβή.

 Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: Εξερεύνησε την Ευρώπη οικονομικά!

Ευρωπαϊκή Φοιτητική ΚάρταΗ ζωή είναι πολύ μικρή για να μένεις σπίτι και η Ευρώπη πολύ όμορφη για να μην την εξερευνήσεις! Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων καθιστά ευκολότερα και οικονομικότερα τα ταξίδια σε 40 χώρες της Ευρώπης – συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας – με χιλιάδες εκπτώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του τουρισμού, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, της εστίασης, του εμπορίου και των υπηρεσιών.

Μπορείς να αποκτήσεις την κάρτα εύκολα και γρήγορα, κάνοντας online την αίτησή σου και επιλέγοντας συνδρομή ενός-δύο ή τριών ετών με ένα πολύ χαμηλό κόστος. Και αν εμπίπτεις στους δικαιούχους, μπορείς να επωφεληθείς από τη δράση της ΔΥΠΑ και του (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και να κάνεις αίτηση για να λάβεις δωρεάν την κάρτα.

Μετά την εξεταστική, που χρειάζεσαι ένα καλό break, ή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που έρχεται η ώρα των διακοπών, πάρε τη βαλίτσα και την κάρτα σου και ξεκίνα την εξόρμηση στις ευρωπαϊκές χώρες που πάντα ήθελες να δεις! Φυσικά, για να «βγάλεις» εύκολα και ανώδυνα την περίοδο της εξεταστικής, ζήτα βοήθεια για τις εργασίες σου από τους εξειδικευμένους writers της iziPen και λάβε Δωρεάν Κοστολόγηση με ένα κλικ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.