5 σύγχρονα μεταπτυχιακά με επαγγελματική αποκατάσταση

μεταπτυχιακά με επαγγελματική αποκατάσταση

Ετοιμάζεσαι για πτυχίο και αναρωτιέσαι ποιο θα ήταν το κατάλληλο επόμενο βήμα; Ενδιαφέρεσαι να κάνεις κάποιο μεταπτυχιακό, αλλά δεν ξέρεις τι να επιλέξεις; Εκτός από την εξειδίκευση που προσφέρει, ένα μεταπτυχιακό μπορεί να σου εξασφαλίσει καλύτερες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Αν κάτι τέτοιο σου ακούγεται ενδιαφέρον, σε αυτό το άρθρο θα βρεις ιδέες για σύγχρονα μεταπτυχιακά με επαγγελματική αποκατάσταση, ώστε να προσανατολιστείς σε εκείνα που θα σε ενδιέφεραν περισσότερο.

Τι μεταπτυχιακό να κάνω

Τι μεταπτυχιακό να κάνωΜετά την απόκτηση του πρώτου τους πτυχίου, πολλοί στρέφονται σε ένα σχετικό μεταπτυχιακό. Πράγματι, η ολοκλήρωση ενός μεταπτυχιακού προγράμματος είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αποκτήσεις μεγαλύτερη εξειδίκευση στο αντικείμενο των προπτυχιακών σου σπουδών, αλλά δεν είναι απαραίτητο να περιοριστείς μόνο σε αυτόν τον τομέα.

Αν σε ενδιαφέρει κάποιος παρεμφερής κλάδος, μπορείς επίσης να κάνεις αλλαγή σταδιοδρομίας, κάνοντας ένα μεταπτυχιακό πάνω σε αυτόν τον κλάδο, προκειμένου να αποκτήσεις περισσότερες γνώσεις σε σχέση με αυτό το αντικείμενο.

Παράλληλα, με ένα μεταπτυχιακό μπορείς να ενισχύσεις το βιογραφικό σου για να γίνεις ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας. Είναι σημαντικό λοιπόν ο τομέας που θα επιλέξεις να είναι ενδιαφέρον για σένα, αλλά και να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που σκέφτεσαι να κάνεις μεταπτυχιακό, η επαγγελματική αποκατάσταση που θα σου προσφέρει είναι ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια επιλογής που θα πρέπει να έχεις κατά νου.

5 σύγχρονα μεταπτυχιακά με επαγγελματική αποκατάσταση

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και των επιστημών, δημιουργούνται νέες ανάγκες στην αγορά. Αντιστοίχως δημιουργούνται και εκπαιδευτικά προγράμματα που στόχο έχουν να σε εξοπλίσουν με τις κατάλληλες γνώσεις προκειμένου να μπορείς να ανταποκριθείς σε αυτές τις ανάγκες. Στην παρακάτω λίστα θα βρεις τα πιο σύγχρονα μεταπτυχιακά με επαγγελματική αποκατάσταση στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά.

Μεταπτυχιακό στην τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) 

μεταπτυχιακό στην τεχνητή νοημοσύνηΗ τεχνητή νοημοσύνη εισήλθε δυναμικά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Καθημερινά ανακαλύπτουμε νέες δυνατότητες και εφαρμογές της σε όλους τους τομείς. Οι επιχειρήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό έχουν ήδη αρχίσει να δημοσιεύουν θέσεις εργασίας για AI specialists, προκειμένου να αξιοποιήσουν κι εκείνες τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης. Από την άλλη, δεν υπάρχουν ακόμη πολλοί επαγγελματίες με εξειδίκευση σε αυτό το αντικείμενο.

Ένα μεταπτυχιακό στην τεχνητή νοημοσύνη λοιπόν θα σε εφοδιάσει με τις απαραίτητες γνώσεις για την ανάπτυξη αλγόριθμων και λογισμικού σχετικού με το AI και τη μηχανική μάθηση, και θα σου δώσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Μεταπτυχιακό στην ανάπτυξη εφαρμογών για κινητές συσκευές 

Οι κινητές συσκευές αποτελούν πια αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και οι επιχειρήσεις στρέφονται όλο και περισσότερο στην ανάπτυξη εφαρμογών για αυτές. Η ζήτηση για προγραμματιστές android και iOS είναι ιδιαίτερα αυξημένη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και οι απολαβές είναι υψηλότερες σε σχέση με άλλα επαγγέλματα.

Αν έχεις ένα σχετικό υπόβαθρο στον προγραμματισμό, ένα μεταπτυχιακό στην ανάπτυξη εφαρμογών για κινητές συσκευές είναι μια πολύ καλή επιλογή για να πας την καριέρα σου ένα βήμα παραπάνω.

Μεταπτυχιακό στο digital marketing

μεταπτυχιακό στο digital marketingΤο digital marketing είναι άλλος ένας τομέας που γνωρίζει μεγάλη άνθηση. Με την εξάπλωση των social media και την ολοένα αυξανόμενη χρήση τους για διαφημιστικούς σκοπούς, οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας για digital marketers γίνονται όλο και περισσότερες.

Επιπλέον, το ψηφιακό μάρκετινγκ είναι ένας αρκετά ευρύς τομέας που σου δίνει τη δυνατότητα να επιλέξεις πού θέλεις να εξειδικευθείς, ξεχωρίζοντας έτσι από την αγορά. Θα βρεις μάλιστα πολύ υλικό διαθέσιμο και στο ιντερνετ, από σεμινάρια, μαθήματα αλλά και πολλούς οδηγούς και video σε πλατφόρμες εκπαίδευσης ή στο YouTube για να ξεκινήσεις, πριν το επιλέξεις ως τομέα του μεταπτυχιακού σου.

Μεταπτυχιακό στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού (HR)

Με την έμφαση που δίνεται τα τελευταία χρόνια στη σημασία που έχει η ικανοποίηση των υπαλλήλων για την παραγωγικότητα της επιχείρησης, έχει γίνει πιο έντονη η ανάγκη να υπάρχει στις επιχειρήσεις ένα οργανωμένο τμήμα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού με εξειδικευμένο προσωπικό.

Ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε αυτόν τον τομέα θα σε εξοπλίσει με τις απαραίτητες γνώσεις για την αποτελεσματική διαχείριση εργαζομένων και θα σε βοηθήσει να βρεις εύκολα μια θέση εργασίας με αυτό το αντικείμενο. Μάλιστα, είναι πιο εύκολο να μεταπηδήσεις σε αυτόν τον τομέα, αφού δεν απαιτεί να έχεις ήδη κάποιες σχετικές γνώσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι το μεταπτυχιακό στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού ανήκει στα πιο δημοφιλή μεταπτυχιακά με επαγγελματική αποκατάσταση.

Μεταπτυχιακό στη διαχείριση έργου (project management)

επαγγελματική αποκατάστασηΗ διαχείριση έργου είναι επίσης ένας από τους τομείς με πολύ μεγάλη ζήτηση, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του αντικειμένου είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε μεγάλη ποικιλία τομέων, από τη μετάφραση και τη διαφήμιση μέχρι τον προγραμματισμό και την κατασκευή κτηρίων.

Κάνοντας λοιπόν ένα μεταπτυχιακό στο project management, μπορείς να το συνδυάσεις με το αντικείμενο των προπτυχιακών σπουδών σου, αποκτώντας έτσι περαιτέρω εξειδίκευση και αυξάνοντας το εύρος των θέσεων για τις οποίες πληροίς τα κριτήρια. Επιπλέον, ως project manager με εξειδίκευση στο αντικείμενο της επιχείρησης, οι απολαβές που μπορείς να διεκδικήσεις είναι αρκετά υψηλότερες από τον μέσο όρο.

Το επόμενο βήμα για μια μακροχρόνια καριέρα

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι υπάρχουν φορές που ένα συγκεκριμένο μεταπτυχιακό γίνεται πολύ δημοφιλές επειδή το αντικείμενο προσφέρει άμεση αποκατάσταση εκείνη τη δεδομένη χρονική περίοδο, όμως πολύ γρήγορα επέρχεται κορεσμός.

Τα μεταπτυχιακά με επαγγελματική αποκατάσταση που σου προτείνουμε παραπάνω δεν εστιάζουν μόνο στο σήμερα, αλλά αφορούν τομείς που προβλέπεται να έχουν μεγάλη ανάπτυξη και στο μέλλον. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου και εσύ κατά την επιλογή του μεταπτυχιακού σου.

Όμως η βοήθεια της iziPen δεν σταματά εδώ! Αν ψάχνεις το ιδανικό για εσένα μεταπτυχιακό, η ομάδα της iziPen είναι στο πλευρό σου! Συμπλήρωσε δωρεάν και χωρίς καμία δέσμευση το ειδικά διαμορφωμένο για εσένα ερωτηματολόγιο από την iziPen και λάβε στο email σου εξατομικευμένες προτάσεις μεταπτυχιακών, σύμφωνα με το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει, το budget σου και τη χώρα στην οποία προτιμάς να σπουδάσεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.