Statanalysis: Δωρεάν Βοήθεια στη Στατιστική Ανάλυση

statanalysis δωρεαν αναλυση

Για την απόκτηση πτυχίου ή μεταπτυχιακού, οι φοιτητές καλούνται να εκπονήσουν διπλωματικές εργασίες είτε θεωρητικού είτε ερευνητικού χαρακτήρα. Στο ερευνητικό κομμάτι, ο φοιτητής, πρέπει να ετοιμάσει τη διαδικασία δειγματοληψίας, να συλλέξει τα δεδομένα και να τα αναλύσει. Για πολλούς φοιτητές, η στατιστική ανάλυση δεδομένων, δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις. Η ‘statanalysis’ μπορεί να βοηθήσει δωρεάν τους φοιτητές να ολοκληρώσουν τις εργασίες που βασίζονται στη στατιστική ανάλυση δεδομένων.

Τι είναι η Statanalysis

Η ‘statanalysis’ είναι ο σπουδαιότερος σύμμαχος σου στο ‘ταξίδι’ της συγγραφής της διπλωματικής σου. Πρόκειται για μία διαδικτυακή υπηρεσία που αναλύει εντελώς δωρεάν στατιστικά δεδομένα. Ακόμα και αν δε διαθέτεις καμία γνώση πάνω στην επιστήμη της στατιστικής, δε θα δυσκολευτείς καθόλου να χρησιμοποιήσεις τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Ο μαθηματικός Επαμεινώνδας Διαμαντόπουλος είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία της online υπηρεσίας ‘statanalysis’. Ο ίδιος απέκτησε διδακτορικό στη μαθηματική ανάλυση με τη διατριβή του η οποία είχε τίτλο ‘Ο πίνακας Hilbert σε χώρους αναλυτικών συναρτήσεων’ το 2004 και τα τελευταία δέκα πέντε χρόνια ασχολείται εκτεταμένα με την εφαρμοσμένη στατιστική.

επεξεργασια δεδομενων statanalysisΟι Στατιστικές Μέθοδοι που Χρησιμοποιούνται

Στην ‘statanalysis’ υλοποιείται στατιστική ανάλυση με αρκετές μεθόδους, ανάλογα με τον αριθμό των μεταβλητών. Πιο συγκεκριμένα, με την ύπαρξη μίας μόνο μεταβλητής χρησιμοποιείται:

  • Η περιγραφική στατιστική.
  • Η δοκιμασία της ομοιογένειας Χ2.
  • Η δοκιμασία Τ- Τest για ένα δείγμα.
  • Ο έλεγχος κανονικότητας.

 Όταν υπάρχουν δύο μεταβλητές χρησιμοποιείται:

  • Η στατιστική μέθοδος Τ-Test δύο ανεξάρτητων δειγμάτων.
  • Η μέθοδος των ζευγαρωτών παρατηρήσεων
  • Η δοκιμασία της ανεξαρτησίας Χ2.

Εάν υπάρχουν πάνω από δύο μεταβλητές, τότε χρησιμοποιείται:

  • Η ανάλυση διασποράς ή διακύμανσης: Με τη συγκεκριμένη στατιστική μέθοδο ο φοιτητής δύναται να πραγματοποιήσει έναν έλεγχο υποθέσεων ώστε να εντοπίσει την ύπαρξη ή μη διαφορών στις μέσες τιμές των δειγμάτων.
  • Η γραμμική παλινδρόμηση.
  • Η λογιστική παλινδρόμηση: Μπορεί να την χρησιμοποιήσει κάποιος για να προβλέψει την παρουσία ή την απουσία κάποιου χαρακτηριστικού.

Ακόμα, στη δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία statanalysis μπορούν να διαμορφωθούν οι απούσες τιμές και οι ακραίες παρατηρήσεις στοιχειωδώς. Στον συγκεκριμένο ιστότοπο όλες οι δοκιμασίες πραγματοποιούνται με τη γλώσσα προγραμματισμού Python. Συνεπώς, τα αποτελέσματα που προκύπτουν μετά από κάθε δοκιμασία μοιάζουν σε μεγάλο βαθμό με αυτά που αντλούνται από άλλα στατιστικά λογισμικά όπως είναι το ‘SPSS’, το ‘SAS’, η γλώσσα προγραμματισμού ‘R’ κλπ.

Εάν επιθυμείς να χρησιμοποιήσεις την ‘statanalysis’ για την εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας ή της διπλωματικής εργασίας σου, πρέπει να θυμάσαι πως έχεις εσύ την πλήρη ευθύνη των αποτελεσμάτων από τη στατιστική ανάλυση που θα πραγματοποιηθεί εκεί.

Όπως αναφέρεται και στον διαδικτυακό ιστότοπο, το πλήθος των διαδικασιών που παρέχονται δεν έχουν κάποια εγγύηση για την αξιοπιστία τους και την εγκυρότητά τους. Αν λοιπόν, θέλεις να είσαι σίγουρος για την ποιότητα της διπλωματικής εργασίας σου, η οποία θα σε οδηγήσει στην απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών σου, εμπιστεύσου την iziPen και τους ακαδημαϊκούς συνεργάτες της που εξειδικεύονται στις διπλωματικές εργασίες.

Online Εξάσκηση με Επεξεργασία Διαθέσιμων Δεδομένων

Σε περίπτωση που θέλεις να συνηθίσεις τον τρόπο επεξεργασίας των δεδομένων και την online εφαρμογή στατιστικής ανάλυσης, κάνε κλικ στο www.statanalysis.eu. Μόλις εισέλθεις, διάλεξε στην αρχή ένα αρχείο δεδομένων από αυτά που είναι διαθέσιμα, τις ανεξάρτητες μεταβλητές και τις εξαρτημένες και στη συνέχεια την αναλυτική μέθοδο που επιθυμείς. Για παράδειγμα, εάν επιλέξεις να κάνεις ανάλυση δεδομένων για τρεις μεταβλητές και χρησιμοποιήσεις ως μέθοδο τη γραμμική παλινδρόμηση, θα πρέπει να ελέγξεις και τα χαρακτηριστικά του μοντέλου, όπως είναι η προσθήκη σταθεράς, η συμπερίληψη αλληλεπιδράσεων και η αντικατάσταση παραγόντων από ψευδομεταβλητές.

στατιστικη αναλυση δεδομενων

Επιπλέον, στην ‘statanalysis’ χρειάζεται να ορίσεις τον τρόπο που θα συγκριθούν μεταξύ τους οι παράγοντες. Εάν επιθυμείς να έχεις παρόμοια αποτελέσματα με το λογισμικό στατιστικής ‘SPSS’ και έχεις τη μέθοδο της γραμμικής παλινδρόμησης, πρέπει να διαλέξεις τον τύπο Helmert. Ενώ εάν χρησιμοποίησες της λογιστικής παλινδρόμησης χρειάζεται να επιλέξεις τον τύπο Dummy. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να διαβάσεις το άρθρο που έχουμε ετοιμάσει για εσένα, Τι είναι το SPSS και πως λειτουργεί, αν ακόμα δεν έχεις καταλήξει στο εργαλείο επεξεργασίας δεδομένων που θα χρησιμοποιήσεις.

Επόμενο βήμα είναι να αποφασίσεις τον ρόλο που θα έχει η κάθε μεταβλητή και να διαχειριστείς τις ιδιάζοντες ή ακραίες παρατηρήσεις. Με αυτές τις παρατηρήσεις, τα αποτελέσματα της διαδικασίας χάνουν την αξιοπιστία τους.

Γι’ αυτό το λόγο, έχεις τη δυνατότητα στην statanalysis να μη δεχτείς παρατηρήσεις που βρίσκονται σε μεγαλύτερη από τρεις αποκλίσεις απόσταση από τη μέση τιμή. Ή μπορείς να αποκλείσεις παρατηρήσεις που απέχουν από τη διάμεση τιμή σε μεγαλύτερη απόσταση από 1,5 φορά το IR (ενδοτεταρτημοριακό εύρος).

Εγγραφή στην Υπηρεσία

Τα αποτελέσματα της στατιστικής ανάλυσης από την ‘statanalysis’ παρέχονται σε δύο γλώσσες: την ελληνική και την αγγλική. Μόλις εξοικειωθείς αρκετά με τα ήδη διαθέσιμα δεδομένα, χρειάζεται να κάνεις δωρεάν εγγραφή στην υπηρεσία για να προσθέσεις τα δεδομένα της δικής σου εργασίας.

Η διαδικασία της εγγραφής είναι πολύ εύκολη. Εισέρχεσαι ξανά στο www.statanalysis.eu και κάνεις κλικ στο ‘Please register’. Προσθέτεις το email σου, ένα username, έναν κωδικό και έπειτα πατάς ‘Submit’.δωρεαν εγγραφη statanalysis

Αργότερα, συνδέσου στην ‘statanalysis’ για να εισάγεις τα δεδομένα που έχεις. Κλίκαρε ‘εγγραφή’ (ή ‘login’ ανάλογα με τη γλώσσα που έχεις επιλέξει) και πληκτρολόγησε το ‘username’ και το ‘password’ σου. Μόλις συνδεθείς, μεταφόρτωσε τα δεδομένα σου σε sav, csv ή xls μορφή.

Ανακεφαλαιώνοντας, η ‘statanalysis’ είναι μια online υπηρεσία που προσφέρει, σε όποιον την αναζητήσει, δωρεάν βοήθεια στη στατιστική ανάλυση δεδομένων. Μια διαδικασία που είναι ιδιαίτερα απαιτητική και συγχρόνως απαραίτητη για την επιτυχής ολοκλήρωση της διπλωματικής σου εργασίας.

Εάν παρόλα αυτά, δεν έχεις τον χρόνο να εκπονήσεις μόνος την διπλωματική σου εργασία και την έρευνα που αυτή απαιτεί, μην αγχώνεσαι! Η iziPen συνεχίζει να είναι πάντα δίπλα σου και σου εγγυάται την άριστη ποιότητα της εργασίας σου μέσα από τους εξειδικευμένους ακαδημαϊκούς writers που διαθέτει, στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς. Λάβε τώρα Δωρεάν Κοστολόγηση και απαλλάξου από το άγχος των φοιτητικών σου εργασιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.