Εύδοξος: Όσα πρέπει να ξέρεις για τα φοιτητικά συγγράμματα

Εύδοξος δήλωση συγγραμμάτων

Οι φοιτητές που ανήκουν στα δημόσια AEI της χώρας, μπορούν να δηλώνουν και να παραλαμβάνουν δωρεάν τα συγγράμματα που αντιστοιχούν στα μαθήματα που έχουν επιλέξει μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα «Εύδοξος». Εάν δεν βρίσκεσαι στο πρώτο έτος των σπουδών σου, τότε πιθανόν να είσαι ήδη εξοικειωμένος με την εν λόγω πλατφόρμα. Αν, ωστόσο, είσαι πρωτοετής,  παρακάτω θα βρεις όλες τις πληροφορίες για τον Εύδοξο, πώς να κάνεις τη δήλωση των συγγραμμάτων σου και ποιες είναι οι διορίες για τις δηλώσεις και τις παραλαβές βιβλίων για το εαρινό εξάμηνο του 2024.

Τι είναι η υπηρεσία «Εύδοξος»;

Δήλωση συγγραμμάτωνΠρόκειται για μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, σε ισχύ από το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011, μέσα από την οποία πραγματοποιείται αυτοματοποιημένα η δήλωση και παραλαβή των συγγραμμάτων από τους φοιτητές των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Μέσα από τον Εύδοξο, οι φοιτητές ενημερώνονται για τα διδακτικά συγγράμματα που δικαιούνται για το κάθε μάθημα του προγράμματος σπουδών τους και συντονίζεται η παραλαβή τους από τα συνεργαζόμενα σημεία διανομής. Πλέον, η υπηρεσία είναι διαθέσιμη και σε εφαρμογή για smartphones, για συσκευές Android στο Google Play Store, ενώ σύντομα θα διατίθεται και για συσκευές iOS.

Σημειώνεται ότι όλοι οι φοιτητές, σε κάθε εξάμηνο της φοίτησής τους, είναι απαραίτητο να εισέλθουν στην υπηρεσία και να ολοκληρώσουν τη δήλωσή τους, για να μπορέσουν να παραλάβουν τα συγγράμματα. Για την είσοδό τους στην υπηρεσία, οι φοιτητές λαμβάνουν κωδικό από το ίδρυμα στο οποίο φοιτούν.

Ποιοι δικαιούνται φοιτητικά συγγράμματα;

Όλοι οι φοιτητές που βρίσκονται κατ’ αποκλειστικότητα στο προπτυχιακό μέρος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και δεν έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών, δικαιούνται δωρεάν φοιτητικά συγγράμματα. Τα συγγράμματα που θα δηλώσει και θα παραλάβει ο φοιτητής, πρέπει να αντιστοιχούν στα μαθήματα που έχουν δηλωθεί για τη λήψη του πτυχίου του. Σε αντίθετη περίπτωση ο Εύδοξος θα μπλοκάρει το λογαριασμό του χρήστη.

Ο κάθε φοιτητής χρησιμοποιεί την υπηρεσία σε όλη την διάρκεια των σπουδών του, για να μπορεί να λαμβάνει τα συγγράμματα σε κάθε εξάμηνο. Στην προσωπική του καρτέλα στον Εύδοξο, ο φοιτητής μπορεί να βλέπει το ιστορικό των δηλώσεων για κάθε εξάμηνο.

Πόσα συγγράμματα δικαιούται ο κάθε φοιτητής;

Όλοι οι προπτυχιακοί φοιτητές των πανεπιστημίων δικαιούνται να προμηθευτούν δωρεάν αριθμό διδακτικών συγγραμμάτων ίσο με τον συνολικό αριθμό των υποχρεωτικών και επιλεγόμενων μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου.

Εάν, ας πούμε, κάποιος φοιτητής επιλέξει περισσότερα μαθήματα από όσα απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, δεν έχει το δικαίωμα να πάρει δωρεάν τα συγγράμματα που αντιστοιχούν σε αυτά.

Βήμα-βήμα η δήλωση συγγραμμάτων μέσω του «Εύδοξος»

Εύδοξος συγγράμματαΑν ήρθε λοιπόν και για σένα η ώρα να κάνεις τη δήλωση για τα συγγράμματα που δικαιούσαι μέσα από τον Εύδοξο, παρακάτω θα δούμε βήμα-βήμα πώς μπορείς να την πραγματοποιήσεις στην πλατφόρμα.

  1. Επισκέψου τη σελίδα του Ευδόξου και επίλεξε το «Φοιτητές» και από εκεί «Είσοδος».
  2. Στη σελίδα που ανοίγει, επίλεξε το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στο οποίο ανήκει η σχολή σου.
  3. Στη συνέχεια, εισάγεις το Όνομα Χρήστη και τον Κωδικό Πρόσβασης, που έχεις παραλάβει από τη σχολή σου για να μπεις στην υπηρεσία.
  4. Αποδέξου τους Όρους και τις Προϋποθέσεις και πάτησε το κουμπί «Υποβολή».
  5. Αν είναι η πρώτη σου είσοδος στην εφαρμογή, θα σου ζητηθεί να συμπληρώσεις ορισμένα στοιχεία για να ολοκληρωθεί το προφίλ σου.
  6. Στη συνέχεια εμφανίζεται η «Αρχική Σελίδα» της εφαρμογής, όπου μπορείς να δεις πληροφορίες σχετικά με τις ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων και την προθεσμία παραλαβής των συγγραμμάτων.
  7. Επίλεξε «Δηλώσεις Συγγραμμάτων» από το μενού πάνω αριστερά στη σελίδα και στο «Ιστορικό Δηλώσεων», επίλεξε «Νέα δήλωση».
  8. Μόλις επιλέξεις νέα δήλωση εμφανίζονται οι «Όροι και Προϋποθέσεις». Επίλεξε αποδοχή των όρων και επίλεξε και το δεύτερο κουτί που δηλώνει ότι παρακολουθείς μαθήματα για τη λήψη πρώτου ή δεύτερου πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και πάτα το κουμπί «Υποβολή».
  9. Στη σελίδα που εμφανίζεται παρουσιάζονται όλα τα εξάμηνα της αντίστοιχης περιόδου για τα οποία μπορείς να δηλώσεις συγγράμματα. Επίλεξε το εξάμηνό σου και δες τα μαθήματα που περιλαμβάνονται σε αυτό.
  10. Από τον εμφανιζόμενο κατάλογο, διάλεξε πατώντας πάνω στον τίτλο τους, μόνο τα μαθήματα τα οποία έχεις δηλώσει και για τα οποία δικαιούται σύγγραμμα.
  11. Αφού επιλέξεις όσα συγγράμματα δικαιούσαι, πάτησε στο κουμπί «Συνέχεια» που βρίσκεται στα δεξιά της σελίδας.
  12. Στην επόμενη σελίδα θα δεις τη λίστα με όλα τα συγγράμματα που έχεις επιλέξει καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο παραλαβής των αντίστοιχων συγγραμμάτων.
  13. Πατώντας πάνω στο κάθε σύγγραμμα παρουσιάζεται, κάτω από τα στοιχεία του, ο τίτλος του αντίστοιχου Σημείου Διανομής καθώς και τα διαθέσιμα τεμάχια κάθε συγγράμματος την παρούσα χρονική στιγμή. Για να τα παραλάβεις, θα χρειαστείς το PIΝ που θα λάβεις στη συνέχεια και το φοιτητικό πάσο ή την ταυτότητά σου.
  14. Σε αυτό το σημείο μπορείς αν θέλεις να τροποποιήσεις τη δήλωσή σου. Επιλέγοντας «Τελική Υποβολή», ολοκληρώνεται η καταχώριση της δήλωσης συγγραμμάτων.
  15. Στη συνέχεια εμφανίζεται το παράθυρο επιβεβαίωσης, με έναν 12ψήφιο αριθμό PIN, τον οποίο πρέπει να επιδείξεις στα αντίστοιχα σημεία διανομής για να παραλάβεις τα συγγράμματά σου.

Δήλωση συγγραμμάτων εαρινού εξαμήνου 2024

Το εαρινό εξάμηνο για το 2024 έχει πλέον ξεκινήσει και μαζί με αυτό ξεκίνησαν και οι δηλώσεις των συγγραμμάτων. Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 μπορείς να μπεις στην πλατφόρμα του Εύδοξου ή να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή στο κινητό σου και να δηλώσεις τα βιβλία που θα πάρεις για τα αντίστοιχα μαθήματα.

Η διορία για τις δηλώσεις συγγραμμάτων λήγει την Παρασκευή 10 Μαΐου και μπορείς να πας να παραλάβεις τα βιβλία μέχρι την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024.  Θα πρέπει, ωστόσο, να έχεις στο νου σου και τις ανακοινώσεις της γραμματείας της σχολής σου, καθώς αν έχει οριστεί ότι οι προθεσμίες για τις δηλώσεις είναι διαφορετικές, θα ισχύουν εκείνες οι ημερομηνίες.

Εύδοξος: Μία απαραίτητη υπηρεσία για κάθε φοιτητή

Εύδοξος βιβλίαΗ πλατφόρμα Εύδοξος αποτελεί μία χρήσιμη ηλεκτρονική υπηρεσία για όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές. Μέσα από αυτή, οι φοιτητές, από την αρχή έως το τέλος των σπουδών τους, μπορούν να δηλώνουν και να παραλαμβάνουν τα συγγράμματα που δικαιούνται δωρεάν, μέσα από μία εύκολη και αυτόματη διαδικασία.

Αφού ολοκληρώσουν τη δήλωση συγγραμμάτων, οι φοιτητές παραλαμβάνουν έναν κωδικό PIN, με τον οποίο μπορούν να παραλάβουν τα συγγράμματά τους από τα σημεία διανομής που έχουν αναλάβει τη διαδικασία παράδοσης.

Ως φοιτητής, είναι απαραίτητο να δηλώνεις κάθε εξάμηνο τα συγγράμματα που αντιστοιχούν στα μαθήματα, στα οποία θα εξεταστείς για να πάρεις το πτυχίο σου, αφού από αυτά τα συγγράμματα θα μελετήσεις τη βασική εξεταστέα ύλη.

Μην ξεχνάς επίσης, αν κάποιο από τα μαθήματά σου έχει εργασία εξαμήνου, απαλλακτική ή μη οι έμπειροι writers της iziPen είναι εδώ για να σε βοηθήσουν στην εκπόνησή της! Ανέβασέ την στην πλατφόρμα της iziPen, συμπλήρωσε τα στοιχεία με τις απαιτήσεις και λάβε Δωρεάν Κοστολόγηση από επαγγελματίες.

7 σκέψεις στο “Εύδοξος: Όσα πρέπει να ξέρεις για τα φοιτητικά συγγράμματα”

  1. Αθηνά λέει:

    Καλησπέρα, ξέρετε αν μπορώ να πάρω τα συγγράμματα για μαθήματα προηγούμενων εξαμήνων αν δεν είχα πάει να τα πάρω ως τώρα;

    1. iziPen Team λέει:

      Αγαπητή Αθηνά,

      Ναι, μπορείς να δηλώσεις και να παραλάβεις τα συγγράμματα που δεν έχεις λάβει για μαθήματα προηγούμενου εξαμήνου. Ωστόσο, θα πρέπει να μην έχεις συμμετάσχει με επιτυχία στις εξετάσεις για τα συγκεκριμένα μαθήματα, ούτε να έχεις παραλάβει ήδη κάποιο βιβλιο για εκείνα, ακόμη και αν τα προτεινόμενα συγγράμματα έχουν πλέον αλλάξει.

  2. Σπυριδούλα Βρ λέει:

    Έχω να πάρω 3 βιβλία αλλά λέει διαθεσιμότητα 0 σε όλα, τι μπορώ να κάνω;

    1. iziPen Team λέει:

      Αγαπητή Σπυριδούλα,

      Αν δίπλα στα προτεινόμενα συγγράμματα βρίσκεις την ένδειξη “διαθεσιμότητα 0”, αυτό σημαίνει ότι για την ώρα δεν υπάρχουν διαθέσιμα αντίτυπα των βιβλίων στο σημείο της διανομής. Ωστόσο, οι εκδότες θα στείλουν σύντομα νέα και μπορείς να ενημερωθείς άμεσα αν χρησιμοποιείς την εφαρμογή του Εύδοξου στο κινητό σου.

  3. Panagiotis λέει:

    Καλημέρα σας, ξέρετε αν κάνουμε κάποιο λάθος στη δήλωση συγγραμμάτων αν μπορούμε να το αλλάξουμε;

    1. iziPen Team λέει:

      Αγαπητέ Παναγιώτη,

      Ναι, αν δεν έχεις παραλάβει ήδη το σύγγραμμα για το εν λόγω μάθημα μπορείς να αλλάξεις την επιλογή σου στον Εύδοξο. Πρόσεξε όμως να το κάνεις εντός της διορίας για τις δηλώσεις και παραλαβές συγγραμμάτων. Δεν μπορείς, όμως, να αλλάξεις την επιλογή σου αν το σύγγραμμα που είχες επιλέξει καταλάθος είχε φτάσει σε εσένα με Courier από τον Εκδότη.

  4. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΌΠΟΥΛΟΣ λέει:

    Δήλωσα και παρέλαβα 4 συγγράμματα ξέχασα να δηλώσω τι πέμπτο μάθημα μπορώ να κάνω συμπληρωματική δήλωση για τι βιβλίο του πέμπτου μαθήματος;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.