Οδηγός για διάβασμα στις γιορτές

Διάβασμα στις γιορτές

Πλησιάζουν Χριστούγεννα και ανυπομονείς να γυρίσεις στο πατρικό σου; Μήπως έχεις κανονίσει και καμιά εκδρομούλα; Πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά με την εξεταστική που πλησιάζει απειλητικά τι θα κάνεις; Διάβασε παρακάτω και μάθε πως να οργανώσεις τον χρόνο σου ώστε και να περάσεις τα μαθήματα και να ευχαριστηθείς τις γιορτές.

Πήγαινε στα τελευταία μαθήματαΔιάβασμα τα χριστούγεννα.

Φρόντισε να πας στα τελευταία μαθήματα πριν τις γιορτές, καθώς τότε οι καθηγητές δίνουν την ύλη των μαθημάτων, αλλά και κάποια tips για να περάσεις εύκολα το μάθημα. Επίσης, είναι μία καλή ευκαιρία να ζητήσεις σημειώσεις από κάποιον συμφοιτητή σου εάν θεωρείς ότι έλλειψες σε αρκετά μαθήματα και οι δικές σου δε σε καλύπτουν. Άλλωστε οι καλές σημειώσεις είναι το α και το ω για έναν καλό βαθμό, για αυτό μάθε εδώ τα πάντα για τις τέλειες σημειώσεις. Και φυσικά είναι η κατάλληλη στιγμή για να λύσεις απορίες που μπορεί να έχεις από όλο το εξάμηνο σε προβληματίζουν.

Οργάνωσε το διάβασμά σου

Μην αφήσεις τα πάντα για την τελευταία στιγμή. Μάθε την ύλη κάθε μαθήματος και υπολόγισε πόσο χρόνο θέλεις για το καθένα. Έτσι θα μπορέσεις να ξεκινήσεις το μάθημα με τις 1000 σελίδες ύλη από νωρίς και να μην ξενυχτάς πάνω από το βιβλίο πάλι. Μάθε εδώ όλα τα tips για να κάνεις το διάβασμα αποτελεσματικότερο και να πάρεις 10 σε όλα τα μαθήματα πριν καν το καταλάβεις.

Φτιάξε τη σωστή χριστουγεννιάτικη βαλίτσα

Ένας από τους λόγους που χρειάζεται να έχεις ένα πρόγραμμα διαβάσματος είναι και η βαλίτσα. Σου φαίνεται περίεργο; Σκέψου ότι αν έχεις αποφασίσει τι θα διαβάσεις θα ξέρεις και ποια βιβλία και τετράδια να πάρεις μαζί σου στο πατρικό σου ή όπου έχεις κανονίσει να περάσεις τις γιορτές. Μη ρίξεις πάλι στην τύχη 2 βιβλία απλά για να βρίσκονται και να μπορείς να πεις στους δικούς σου ότι διαβάζεις.

Επιβράβευσε τον εαυτό σουΕπιβράβευσε τον εαυτό σου μετά το διάβασμα

Σίγουρα τα χριστουγεννιάτικα γλυκά θα είναι άφθονα τις ημέρες των διακοπών στο πατρικό σου. Εκμεταλλεύσου, λοιπόν, εκείνη τη λιγούρα που σε πιάνει και όταν τελειώσεις αυτό το δύσκολο κεφάλαιο κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου και φάε το 5ο εκείνο μελομακάρονο που ονειρεύεσαι. Και αν βγάλεις και παραπάνω ύλη μπορείς να πάρεις εκείνα τα παπούτσια που ήθελες, ως ένα χριστουγεννιάτικο δώρο σε εσένα από εσένα. Το να επιβραβεύεις τον εαυτό σου σου δίνει κίνητρο και αυξάνει την παραγωγικότητά σου σημαντικά.

Κάνε αποτελεσματικό διάβασμα

Έχε στον νου σου ότι το αποδοτικό διάβασμα δεν είναι το υπερβολικό καθημερινό που ζεις μέσα στο άγχος και κάνεις διάλειμμα μόνο για να φας. Όταν διαβάζεις από λίγο κάθε μέρα και τις διακοπές σου μπορείς να ευχαριστηθείς και όσα μαθαίνεις θα θυμάσαι καλύτερα. Συνεπώς, βάλε ένα πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει και εξόδους και μελέτη και ξεκούραση.

Βρες την έμπνευση για διάβασμα

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο cozy περίοδος του χρόνου. Φτιάξε μία όμορφη ατμόσφαιρα, βάλε και λίγη χριστουγεννιάτικη μουσική για διάβασμα στο βάθος και θα δεις πόσο πιο θετική διάθεση θα έχεις και πόσο πιο εύκολα και ευχάριστα θα βγει η ύλη της εξεταστικής που έρχεται.

Τελείωσε με τις εργασίες

Αν, ακόμη, δεν έχεις τελειώσει με τις εργασίες εξαμήνου αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνεις. Όταν θα αρχίσει η εξεταστική ούτε χρόνο, αλλά ούτε και ψυχραιμία θα έχεις για να ασχοληθείς με τις εργασίες σου, καθώς πρέπει να ασχοληθείς με την ύλη των εξετάσεων που πρέπει να βγει στην ώρα της. Αν σου φαίνονται βουνό οι εργασίες και δεν ξέρεις από που να αρχίσεις, μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον οδηγό συγγραφής εργασιών για να σε κατευθύνει με οδηγίες και λύσεις στα συχνότερα προβλήματα μιας φοιτητικής εργασίας.

Διάβασε με παρέα

Διάβασμα με παρέα στις γιορτές.Και αν όλα τα παραπάνω δεν πιάσουν και η έμπνευση δεν έρθει, τότε πάρε τα κολλητάρια και πηγαίνετε να διαβάσετε κάπου παρέα. Καλύτερα να αποφύγετε το σπίτι γιατί οι πειρασμοί είναι πολλοί και μπορεί να καταλήξετε να βλέπετε ταινία. Αντίθετα, μπορείτε να διαλέξετε ένα από τα ήσυχα καφέ για διάβασμα που υπάρχουν πλέον στις περισσότερες πόλεις. Εxtra θετικό είναι ότι θα έχει και την κατάλληλη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα για να εμπνευστείς να χωθείς μέσα στο βιβλίο σου.

Και μην ξεχνάς ότι αν χρειαστείς βοήθεια με τις εργασίες σου, η iziPen θα βρίσκεται δίπλα σου σε όποιο στάδιο συγγραφής και αν βρίσκεσαι. Η iziPen αποτελεί το μοναδικό online φοιτητικό φροντιστήριο που σε προστατεύει καθ’ όλη τη διάρκεια, αλλά και μετά το πέρας ολοκλήρωσης του έργου σου με την Εγγύηση Επιστροφής Χρημάτων iziPen και τον Δωρεάν Έλεγχο Λογοκλοπής σε κάθε παραγγελία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.