Φοιτητικό σπίτι για ενοικίαση: Ποιο είναι το καταλληλότερο;

Φοιτητικό σπίτι ενοικίαση

Έφτασε επιτέλους η ώρα να ξεκινήσεις τη φοιτητική σου ζωή! Η προσπάθεια των τελευταίων χρόνων απέδωσε καρπούς και τώρα αναζητάς το σπίτι που θα στεγάσει τις μοναδικές εμπειρίες των φοιτητικών σου χρόνων. Για να σε διευκολύνουμε σε αυτή την αναζήτηση και να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις, έχουμε ετοιμάσει παρακάτωμια λίστα με πράγματα που θα πρέπει να προσέξεις σε ένα φοιτητικό σπίτι πριν προχωρήσεις στην ενοικίασή του.

Πώς να επιλέξεις το απόλυτο φοιτητικό σπίτι σε 4 βήματα

Η αναζήτηση σπιτιού είναι συνήθως μια αγχωτική διαδικασία. Βλέπεις όσα σπίτια μπορείς μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα και προσπαθείς να κάνεις την καλύτερη επιλογή με τα στοιχεία που έχεις εκείνη τη στιγμή. Πολλές φορές σε βομβαρδίζουν με πληροφορίες χωρίς να έχεις το περιθώριο να σκεφτείς καθαρά για να πάρεις τη σωστή απόφαση.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια βασικά κριτήρια που μπορείς να έχεις στο μυαλό σου κάθε φορά που βλέπεις ένα σπίτι, ώστε να μπορείς να αποφασίσεις εύκολα αν είναι το κατάλληλο για σένα. Τέτοια χαρακτηριστικά είναι η τοποθεσία, η κατάσταση του σπιτιού, η διαρρύθμισή του και ο εξοπλισμός με τον οποίο παρέχεται.

Επιλογή τοποθεσίας

φοιτητικό σπίτι τοποθεσίαΗ τοποθεσία είναι ένα από τα πιο βασικά κριτήρια για το φοιτητικό σου σπίτι. Το σπίτι σου θα πρέπει να βρίσκεται σε τέτοιο σημείο που να εξυπηρετεί κάθε πτυχή της καθημερινότητάς σου, από τη μετακίνηση από και προς τη σχολή σου μέχρι την επιστροφή μετά από κάποια βραδινή έξοδο.

Σε κάθε υποψήφιο σπίτι που πηγαίνεις να δεις, ρίξε μια ματιά στη γειτονιά και απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις:

  • Μπορώ να πάω εύκολα και γρήγορα στη σχολή μου με τα πόδια ή με κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς;
  • Μπορώ να προμηθευτώ εύκολα ό,τι χρειαστώ από την τοπική αγορά; Υπάρχει σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, τράπεζα σε κοντινή απόσταση;
  • Μπορώ να επιστρέψω γρήγορα και με ασφάλεια στο σπίτι μου με τα πόδια ή με κάποιο μέσο μετά από μια βραδινή έξοδο; Υπάρχει διαθέσιμη συγκοινωνία ή ταξί όλο το 24ωρο;

Αν η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις είναι θετική, τότε το σπίτι βρίσκεται σε καλή τοποθεσία και μπορείς να προχωρήσεις στον έλεγχο για τα επόμενα κριτήρια.

Η γενικότερη κατάσταση του σπιτιού

Φοιτητικό σπίτιΑφού βεβαιωθείς ότι η τοποθεσία είναι βολική για εσένα, θα πρέπει επίσης να ελέγξεις ότι το σπίτι διατηρείται σε καλή κατάσταση και δεν θα προκύψουν σοβαρά προβλήματα στο άμεσο μέλλον.

Έλεγξε εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους και ταβάνια για σημάδια υγρασίας. Άνοιξε τα ντουλάπια της κουζίνας και τυχόν ντουλάπες για να παρατηρήσεις αν υπάρχει υγρασία εκεί. Κοίταξε προσεκτικά τις βρύσες, τις πρίζες, τα καλώδια και γενικότερα ό,τι έχει να κάνει με τα υδραυλικά και τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού. Αν φαίνονται πολύ παλιά, ή σε κακή κατάσταση, είναι πιθανόν να σου προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα.

Σημαντικά είναι επίσης τα κουφώματα του σπιτιού. Αν υπάρχουν κενά στα κουφώματα, θα έχεις μεγάλες απώλειες σε θερμότητα, γεγονός που θα αυξήσει το κόστος θέρμανσης.

Διαρρύθμιση

Σπίτι για φοιτητέςΗ διαρρύθμιση είναι ένα από τα πράγματα που δεν παρατηρούμε στην αρχή, αλλά αντιλαμβανόμαστε τη μεγάλη της σημασία όταν έχουμε πια ενοικιάσει το σπίτι και ερχόμαστε αντιμέτωποι με προβλήματα που δεν είχαμε φανταστεί.

Για παράδειγμα, πολλές φορές οι ιδιοκτήτες αναδιαμορφώνουν τους χώρους του σπιτιού κατά την ανακαίνιση, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τη δομή της πολυκατοικίας. Έτσι, καταλήγεις να προσπαθείς να διαβάσεις, ενώ οι γείτονες έχουν καλέσει κόσμο στο σαλόνι που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο δωμάτιό σου.

Αν σκοπεύεις να συγκατοικήσεις, θα πρέπει επίσης να σκεφτείς με τι τρόπο μπορεί να οργανωθεί αυτό το σπίτι, ώστε να μπορεί ο καθένας σας να κινείται ανεξάρτητα χωρίς να ενοχλεί τον άλλον.

Φοιτητικό σπίτι και έπιπλα

φοιτητικό σπίτι έπιπλαΈνα επιπλωμένο φοιτητικό σπίτι θεωρείται συνήθως πιο βολικό, αφού δεν χρειάζεται να μπεις σε επιπλέον έξοδα για έπιπλα και συσκευές. Η μετακόμιση είναι επίσης ευκολότερη, καθώς το μόνο που έχεις να μεταφέρεις είναι τα προσωπικά σου είδη και όταν έρθει η ώρα να φύγεις από αυτό το σπίτι δεν χρειάζεται να σκεφτείς τι θα κάνεις με τα έπιπλα.

Από την άλλη, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να απορρίψεις ένα επιπλωμένο σπίτι. Αρχικά, ένα επιπλωμένο φοιτητικό σπίτι που διατίθεται προς ενοικίαση έχει συνήθως υψηλότερο κόστος. Κάποιες φορές τα έπιπλα είναι πολλών χρόνων και μπορεί να έχουν χτυπήματα, γρατζουνιές ή μικρές βλάβες που τα κάνουν δυσλειτουργικά. Και τέλος, δεν έχεις την ίδια άνεση να διαμορφώσεις τον χώρο σου όπως τον θέλεις εσύ και πρέπει να δείχνεις μεγάλη προσοχή ώστε να μην προκληθεί κάποια ζημιά στα έπιπλα του ιδιοκτήτη.

Αν δεν επιλέξεις επιπλωμένο φοιτητικό σπίτι, τότε θα πρέπει να υπολογίσεις αν ο διαθέσιμος χώρος του σπιτιού είναι αρκετός για να τοποθετήσεις τα έπιπλα που θέλεις. Αν μάλιστα πρόκειται να αγοράσεις έπιπλα, ένα σπίτι που προσφέρει επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους (π.χ. εντοιχισμένες ντουλάπες) θα σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις κάποια χρήματα.

Μια καλή φοιτητική ζωή ξεκινά από ένα καλό φοιτητικό σπίτι

Το να νιώθεις άνετα στο σπίτι που θα περάσεις τα φοιτητικά σου χρόνια είναι πολύ σημαντικό, τόσο για την ακαδημαϊκή σου πορεία όσο και για τις αναμνήσεις που θα έχεις από τη φοιτητική σου ζωή.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορείς να επιλέξεις εύκολα το φοιτητικό σπίτι που θα γίνει το ασφαλές καταφύγιό σου μετά από μια κουραστική μέρα και θα συμβάλλει στη δημιουργία αξέχαστων στιγμών με φίλους και συμφοιτητές.

Φυσικά, ένα ήσυχο και ήρεμο περιβάλλον θα σε βοηθήσει και στην προετοιμασία για τις εξετάσεις κάθε εξαμήνου αλλά και στην εκπόνηση των φοιτητικών εργασιών σου. Μην ξεχνάς όμως! Αν χρειαστείς οποιαδήποτε βοήθεια με τις εργασίες σου, η έμπειρη ομάδα των writers της iziPen είναι πάντα στο πλευρό σου! Πες μας τι χρειάζεσαι και θα λάβεις άμεσα δωρεάν κοστολόγηση για την εργασία σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.